Viorica Dancilă, prinsă cu minciuna de presa din Italia, la întâlnirea cu Papa Francisc!

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la Antena 3, că întâlnirea cu Papa Francisc a durat 45 de minute. Însă presă italiană anunță cu totul altceva.

“Am avut emoții foarte mari. Nu este un lucru obișnuit să te întâlnești cu Papa și să simți acel fior de emoție prin mesajele date. Întâlnirea a durat cam 45 de minute”, a spus Dăncilă la finalul întrevederii.

Conform site-ului askanews.it, durata întrevederii a fost de numai 24 de minute, adică jumătate din timpul anunțat de premier.

„Mi-a pus întrebări dacă în România oamenii au credință, dacă există înțelegere între ortodocși și catolici și i-am spus că da. M-a întrebat dacă am puterea să duc la sfârșit acest mandat. Am spus că da. Mi-a spus că la începutul anului viitor va veni în România (…) Am discutat despre faptul că sunt prima femeie prim-ministru în România, l-a bucurat acest lucru. M-a întrebat cum văd provocările din România”, a mai declarat premierul Viorica Dăncilă, într-un interviu pentru Antena 3.

Premierul României a făcut o vizită la Vatican. Redăm mai jos comunicatul de presă eliberat de Guvernul României pe această temă:

„Prim-ministrul Viorica Dăncilă va efectua, în perioada 10-13 mai 2018, o vizită la Vatican. În data de 11 mai 2018, premierul va fi primit în audiență de Sanctitatea Sa Papa Francisc, iar ulterior va avea o întrevedere cu cardinalul Pietro Parolin, Secretar de stat al Sanctității Sale.

De asemenea, şeful Executivului va avea o întâlnire cu Marele Maestru al Ordinului Suveran de Malta, Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, precum și cu președintele Comunității Sant’Egidio, Marco Impagliazzo.

Vizita prim-ministrului României la Vatican are loc pe fondul unor relații bilaterale foarte bune, în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri a României, care va fi marcat la Sf. Scaun printr-o serie de manifestări culturale și academice de ținută. 

Programul vizitei include, de asemenea, o întâlnire cu studenții români care studiază în universitățile pontificale, care va avea loc la sediul Colegiului Pontifical ”Pio Romeno”.

sursa foto și știre: știreazilei.ro