Virusul ucigaș circulă prin lume în TREI VARIANTE distincte

În lume există TREI tulpini distincte ale noului coronavirus și în timp ce epidemia chineză a fost cauzată de o mutație timpurie care s-a răspândit rapid în Regatul Unit, Statele Unite suferă de o variație inițială.

Tipul A este cel mai apropiat de ceea ce se găsește în lilieci și pangoline și are două subgrupuri. Un subgrup legat de Wuhan și celălalt este comun în Statele Unite și Australia

Tipul B este derivat din tipul A și a devenit cel mai frecvent în Wuhan

Tipul C este „fiica” de tip B și a fost răspândită în Europa prin Singapore

Trei tipuri de coronavirusuri mortale se răspândesc în întreaga lume – iar Statele Unite sunt zguduite de versiunea inițială din China. Potrivit  DailyMailOnline.


Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au cartografiat istoricul genetic al infecției din decembrie până în martie și au găsit trei variante distincte, dar strâns legate.

Analiza tulpinilor a arătat că tipul A – virusul original care a sărit pe oameni de la lilieci prin pangoline – nu a fost cel mai frecvent întâlnit în China. În schimb, terenul zero al pandemiei a fost afectat în principal de tipul B, care a fost în circulație până în ajunul Crăciunului.

Rezultatele au arătat că tipul A a fost cel mai răspândit în Australia și Statele Unite, care a înregistrat peste 400.000 de cazuri COVID-19. Două treimi din exemplarele americane erau de tip A – dar pacienții infectați proveneau în principal din coasta de vest și nu din New York.


Dr. Peter Forster și echipa au descoperit că Regatul Unit a fost bombardat în cea mai mare parte cu cazuri de tip B, cu trei sferturi de probe testate cu acel soi. Elveția, Germania, Franța, Belgia și Olanda au fost, de asemenea, dominate de tipul B.


O altă variantă distinctă, de tip C, a coborât din tipul B și s-a răspândit în Europa prin Singapore.


Oamenii de știință consideră că virusul – numit oficial SARS-CoV-2 – s-a mutat constant pentru a depăși rezistența sistemului imunitar la diferite populații.

Studiul a arătat o ciudățenie că soiul A original s-a răspândit pe Coasta de Vest a SUA, deși nu este cel mai des întâlnit în China, soiul B.

Cu toate acestea, deoarece ambele tulpini au existat în ianuarie, când Statele Unite au avut primul caz, acest lucru nu înseamnă că a ajuns mai devreme și nu a fost detectat. Cercetătorii au spus că studiul a fost prea mic pentru a trage concluzii definitive.

Lucrările publicate de academicieni – care au fost analizate de colegii de știință – au urmărit doar eșantioanele a 160 de pacienți din întreaga lume, inclusiv multe dintre primele cazuri din Europa și Statele Unite.

Metodele utilizate pentru a urmări migrația preistorică a oamenilor antici au fost adaptate pentru a urmări răspândirea virusului SARS-CoV-2, care provoacă COVID-19.

Echipa și-a actualizat acum analiza pentru a include peste 1.000 de cazuri COVID-19 până la sfârșitul lunii martie pentru a oferi o imagine mai clară. Încă nu a fost revizuită de la egal la egal.

Instantaneul mai mic, publicat în jurnalul PNAS, a sugerat inițial că tipul C era cel mai frecvent în Europa.

Însă, datele arată acum că tipul B se răspândește mai rar – toate cele 31 de probe SARS-CoV-2 prelevate de la pacienți din Elveția au fost din al doilea grup.

Se întâmplă după ce două studii genetice separate au descoperit că cea mai mare parte a epidemiei din New York provenea din Europa și au relevat că infecția s-a răspândit la mijlocul lunii februarie, cu câteva săptămâni înainte de primul caz confirmat al orașului.Cercetătorii de la Școala de Medicină Mount Sinai Icahn, oamenii de știință de la Universitatea New York au studiat ADN-ul a mii de probe de pacienți cu coronavirus pentru a concluziona: călătorii din Europa au adus virusul în SUA.

Dar, de asemenea, au descoperit că șirul virusului care a ajuns în statul Washington provine din China, reținând descoperirea doctorului Forster și a echipei sale.

Cercetătorii din Cambridge au descoperit că două treimi din cele 310 probe de virus secvențiate din Statele Unite erau de tip A.

Și toate cazurile de pe navele de croazieră americane aveau tulpini de tip B. Nu este clar care nave au prins virusul, însă Diamond Princess, pusă în carantină în largul coastei Japoniei săptămâni întregi, a raportat peste 700 de infecții.


Datele au arătat că primele două cazuri din Anglia – considerate a fi un student la Universitatea din York și mama sa, la sfârșitul lui ianuarie – au avut tipul A, ceea ce sugerează că a fost prins în China.

Niciun alt eșantion din Anglia, Scoția sau Țara Galilor nu a fost de tip A, cu aproape 30 din cele 40 de virusuri prezentate de tip B.

Dr Forster a declarat că este posibil ca epidemia din Marea Britanie să fie urmărită în Italia, dar că datele erau prea limitate pentru a trage concluzii.

Celelalte cazuri înregistrate în Marea Britanie au fost tipul C, care probabil provin și din Asia de Est.

Primul „super-răspânditor” din Marea Britanie – tatăl celor doi copii, Steve Walsh – a fost cunoscut că a mers la o conferință de afaceri în Singapore și a infectat zeci de pacienți din Sussex.

Dr. Forster a declarat că tipul A s-a schimbat inițial la cel de tip B din China – dar tipul C, „fiica” lui B, a evoluat în afara țării.

El a recunoscut că oamenii de știință nu au nici o idee despre modul în care tipul B „a pus deoparte” predecesorul său pentru a deveni mai comun în China – dar la întrebare se va răspunde „într-o zi”.


Tip B a fost găsit confortabil în sistemul imunitar al oamenilor din Wuhan și nu a trebuit să se schimbe pentru a se adapta.

Cu toate acestea, în afara orașului Wuhan și în corpurile oamenilor din diferite locuri, schimbarea s-a petrecut mult mai rapid.

Acest lucru a indicat că virusul s-a adaptat pentru a încerca să supraviețuiască și să depășească rezistența în rândul altor populații, cum ar fi occidentalii.

Analiza datelor sugerează că tulpina de virus original ar fi putut circula în China încă din septembrie.

Și dr. Forster a spus că soiul de tip B a fost „viu și bine consolidat” în ajunul Crăciunului, au relevat analizele lui.

Înseamnă că virusul s-a mutat deja înainte ca China să înregistreze cazuri COVID-19 – Wuhan a descris pentru prima dată focarul unui virus misterios pe 31 decembrie.

El a spus: „Majoritatea cazurilor din Wuhan sunt de tip B, în timp ce un derivat de tip C a apărut ulterior și s-a răspândit inițial prin Singapore.”

Și a sugerat că tipul C nu se schimbă, dar a cerut prudență cu constatările sale, spunând că eșantionarea a fost foarte mică.

Dr. Forster a adăugat că datele utilizate au fost doar o imagine instantanee și nu au inclus zeci de mii de cazuri confirmate înregistrate în fiecare țară.

De exemplu, epidemia chineză poate consta în principal din tipul A, dar datele analizate sugerează că nu este cazul.

Tipul A este cel mai apropiat de ceea ce se găsește la lilieci și pangoline și este considerat „rădăcina” epidemiei.

Tipul A are două subgrupuri, iar primul, etichetat ca T-allele, are conexiuni substanțiale cu Asia de Est, așa cum s-a găsit la americanii care locuiau în Wuhan.

Cu toate acestea, cel de-al doilea subgrup de tip A, numit allela C, este ușor diferit din cauza unei serii de mutații.

În cadrul studiului, oamenii de știință au spus: „Aproape jumătate din tipurile din acest sub-grup sunt, însă, localizate în afara Asiei de Est, în principal în Statele Unite și Australia”.


Studiul inițial a avut acces la 93 de genomi de tip B și 74 au fost în Wuhan (22), în alte părți din estul Chinei (31) sau în țările vecine din Asia (21).

Un alt factor a fost identificat în altă parte, dar tipul B a avut o afinitate puternică pentru Wuhan și este derivat din tipul A prin două mutații, la T8782C și C28144T.

Oamenii de știință susțin că aceste metode ar putea ajuta la prezicerea punctelor viitoare la nivel mondial de transmitere a bolii.

Coronavirusul s-a răspândit în principal la New York din Europa și a măturat orașul de la mijlocul lunii februarie, dezvăluie un studiu asupra genomilor.

Primele cazuri de coronavirus care au ajuns la New York s-au răspândit în principal din Europa, conform a două studii științifice.

Cercetătorii cred că virusul s-ar fi răspândit în oraș până la jumătatea lunii februarie, cu câteva săptămâni înainte de primul caz confirmat la New York.

Dar, de asemenea, au descoperit că șirul de virus care a ajuns în statul Washington provine din China.

Președintele Trump a interzis cetățenilor străini care au vizitat China în ultimele două săptămâni, pe 31 ianuarie, să intre în Statele Unite. El a interzis călătoria din Europa la 11 martie.

La jumătatea lunii martie, călătorii care au ajuns la New York din Europa, unde au avut loc deja focare în Italia și Spania, au fost atent controlați la aeroportul internațional John F. Kennedy doar dacă au fost în China sau Iran, nu și dacă au vizitat cele mai dificile zone –  națiunile afectate din Europa, raportează Times.

Ambele echipe de cercetare au analizat genomele coronavirusului preluate de la New Yorkers începând cu mijlocul lunii martie.

Unul dintre studii a descoperit șapte tulpini diferite de viruși care au ajuns în zona orașului New York, iar cercetătorii se așteaptă să găsească altele…

În ciuda examinării mai multor exemple de focar, cercetătorii din ambele echipe au ajuns în mare parte la aceleași concluzii despre originile sale.

Dr. Harm van Bakel, genetician și coautor al studiului Școlii Icahn, a declarat pentru The Times: „Majoritatea virușilor este clar de origine europeană”.

Abia la sfârșitul lunii februarie, Italia va începe să blocheze orașele și să impună restricții la ședințele de masă.

Deși focarul New York părea să provoace în Europa, cazurile statului Washington par să provină din China.

Cercetătorii au descoperit că virusurile din Washington, care a fost primul focar major în Statele Unite, au mutat în comun cu cele izolate în Wuhan.

Primul caz confirmat la New York a venit pe 1 martie și aproximativ două săptămâni mai târziu au început să crească noi infecții.

Anterior, cercetătorii au afirmat că virusul se schimbă foarte lent, cu doar mici diferențe între diferite tulpini.

Dar, un nou studiu realizat de oamenii de știință Cambridge a descoperit că există trei tipuri principale care infectează oamenii și că tulpinile pot fi mutante pentru a cuceri sistemele imune ale populațiilor din întreaga lume.

Datele Departamentului de Comerț al SUA din decembrie, ianuarie și februarie, care au fost primele luni critice ale epidemiei, dezvăluie cum sute de mii sau chiar milioane de cazuri de coronavirus nedetectate ar fi putut intra în țară în timp ce experți medicali nu au știut de gravitatea bolii.

Lumea a auzit pentru prima dată despre virus în decembrie, când a rămas limitat la China și mai ales în epicentrul Wuhan.

Beijingul a fost acuzat că a ascuns răspândirea virusului, care poate a părăsit granițele Chinei prin pacienți asimptomatici cu mult înainte de colectarea de noi cazuri la nivel mondial.

Cazurile izolate au început să apară în Europa la sfârșitul lunii ianuarie, înainte de declanșarea pandemiei în Europa în februarie.

Datele de călătorie arată că 759.493 de persoane au intrat în Statele Unite din China înainte de interdicția de călătorie a președintelui Trump la 31 ianuarie.

Alți 343.402 au venit din Italia, 418.848 din Spania și aproximativ 1,9 milioane de persoane au venit din Marea Britanie.

Experții medicali spun că nu se știe câți călători ar fi fost infectați, dar unii sunt foarte probabil să nu aibă simptome.

Și în timp ce călătoriile aeriene au crescut în ultimii ani, permițând răspândirea pandemiei așa cum este, unii oficiali bănuiesc că adevăratul impact al virusului a avut loc mai devreme decât și-au dat seama.

Trump a fost criticat pentru că nu a lansat un program de testare pe scară largă atunci când au început să apară cazuri în Statele Unite.

Cel puțin opt tulpini de virus sunt urmărite de cercetători din întreaga lume, folosind lucrări de investigare genetică pentru a arăta modul în care virusul se răspândește.

Se pare că virusul se mută foarte lent, cu doar mici diferențe între diferitele tulpini și că niciuna dintre tulpinile virusului nu este mai mortală decât alta, spun specialiștii.

Au mai adăugat că tulpinile nu par să crească mai letal pe măsură ce evoluează.

Oamenii de știință au mai susținut că, în ciuda teoriilor conspirației care susțin incorect că virusul a fost produs într-un laborator, genomul virusului arată că a început în lilieci.

Conform datelor actualizate aseară, coronavirusul a infectat 1,5 milioane de oameni în întreaga lume și a ucis aproape 88.000 de oameni.

Statele Unite au înregistrat peste 468.895 de persoane infectate și peste 16.697 de victime, la ora publicării articolului – New York a suferit peste 150.000 de cazuri cu peste 6.200 de decese. Povestea continuă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.