Viterbo: Poliția a arestat un leton semnalat de FBI

În casa tânărului au fost găsite materiale „utile pentru a confecționa dispozitive explozive artizanale”

Un cetățean italian de origine letonă a fost arestat de către ofițerii de poliție din Viterbo, după care, în timpul percheziției în casa lui, ofițerii de la anti-terorism au găsit materiale pentru fabricarea de bombe. Ancheta împotriva tânărului de 24 de ani s-a pornit în urma unui raport al FBI.

Tânărul a postat pe rețelele sociale o serie de aprecieri privind Saipov Sayfullo, extremist islamic, care la 31 octombrie 2017 a lovit și ucis pe o pistă de biciclete din New York opt persoane. În urma notificării de la Biroul Federal de Investigații, cei de la Serviciului pentru combaterea extremismului și  anti-terorism au identificat autorul postării, care până atunci nu fusese înregistrat de autoritățile de securitate ca având atitudini radicale sau poziții politice extreme.

O serie de investigații au fost inițiate împotriva lui, în timp ce DIGOS Viterbo l-au ținut sub supraveghere constantă. În ultimele zile, la percheziția făcută în casa lui, la care au participat și unitatea de câini anti-sabotaj împreună cu ofițerii de la Poliția Poștală. Polițiștii au confiscat materiale pentru fabricarea manuală a explozivilor și un obiect cilindric din carton umplut cu o pulbere a cărei natură nu a fost încă stabilită.

O pușcă și două pistoale cu aer comprimat și un set de echipamente informatice au fost, de asemenea, confiscate, găsite în casa acestuia.