Vladimir Putin la Roma

Roma este blindată pentru sosirea președintelui rus Vladimir Putin

Șeful Kremlinului, intervievat de Corriere della sera, a vorbit despre relațiile lui cu Italia.

Președintele Rusiei se va întâlni cu Papa Francisc la Vatican, cu Mattarella la Quirinale, cu premierul Conte la Palazzo Chigi, cu Di Maio și Salvini la Villa Madama.

În centrul summitului se află întâlnirea cu prim-ministrul unde se va relansa dialogul Italia-Rusia. În cele din urmă, o întâlnire privată cu Silvio Berlusconi este planificată pe agenda președintelui Rusiei.

Președintele rus se întoarce în Italia pentru prima dată după 2015. La acea vreme, izolarea internațională a Moscovei, din cauza crizei din Ucraina și anexarea Crimeei, a făcut ca relațiile să fie …de la distanță.

Sancțiunile împotriva Rusiei persistă și astăzi, însă Putin va fi salutat de un guvern galben-verde, care nu numai că susține prietenia cu liderul Kremlinului, ci se oferă ca un sprijin real pentru Moscova în Europa și peste hotare.

Putin: „am coincidențe de opinii cu Salvini„Liga și liderul său Salvini sunt susținători activi ai unei restaurări a cooperării depline între Italia și Rusia; să susțină o ridicare mai rapidă a sancțiunilor anti-ruse introduse de SUA și de UE. Aici, opiniile noastre coincid.

„În relațiile noastre cu statele străine, ne referim la lideri legal aleși, legitim. Suntem pregătiți să muncim și vom lucra cu cei care au fost aleși de poporul italian, indiferent de apartenența lor politică „, adaugă șeful Kremlinului.

”Cu liderul Forza Italia, Silvio Berlusconi, mă leagă o prietenie de termen lung”, reamintește Putin. „Silvio este un politician de statură mondială, un lider adevărat care pledează ferm interesele țării sale în arena internațională. Aceasta respectă dorința sinceră de a păstra și de a multiplica potențialul acumulat în relațiile dintre țările noastre”

„Cu Italia, avem relatii speciale, care au fost testate de mult timp. Un dialog bazat pe încredere cu conducerea sa a fost dezvoltată continuu. Activitatea comună se desfășoară în mod constant în sferele politice, economice, științifice și umaniste. Apreciem foarte mult acest capital de încredere reciprocă și de parteneriat. Am luat cu siguranță acest lucru în considerare”, a explicat președintele rus.

„În ceea ce privește abolirea sancțiunilor, primul pas trebuie luat de cei care le-au promovat, și anume Uniunea Europeană. Apoi, Rusia va putea anula măsurile de răspuns adoptate. Sperăm că, în final, bunul simț va prevala, că Europa va fi ghidată în primul rând de propriile interese și nu de sugestiile celorlalți”.

Această vizită de stat este privită ca fiind una dintre cele mai importante și ”sunt cu ochii pe ea” mai toți liderii importanți ei lumii, în special din UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.