Vladimir Putin s-a auto-izolat timp de „o săptămână sau mai mult”, după ce a dat mâna cu medicul infectat

Vladimir Putin s-a auto-izolat timp de „o săptămână sau mai mult” după ce a dat mâna cu medicul infectat

VLADIMIR PUTIN este considerat auto-izolat în timp ce lucrează de la distanță și oprește contactele sociale în urma unei frici de coronavirus. Potrivit The Sun.

Liderul puternic al Rusiei a strâns mâna unui medic săptămâna trecută, în timp ce vizita un spital din Moscova, doar pentru a se confirma apoi că …medicul ar avea coronavirus.

Biroul lui Putin a confirmat că va lua măsuri de precauție în cursul săptămânii, însă purtătorul de cuvânt al acestuia a declarat astăzi că președintele va putea evita contactul personal și să lucreze de acasă cel puțin în următoarele șapte zile.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a declarat la televiziunea de stat: „A trecut o săptămână; îndrăznesc să sugerez că Putin va lucra de la distanță încă o săptămână sau chiar mai mult.

„Cred că acest caz al medicului șef de la Kommunarka, care s-a îmbolnăvit, a arătat că, în ciuda tuturor măsurilor de precauție, cea mai bună și singură măsură eficientă este reducerea contactului fizic, și exact asta a făcut președintele”.

Peskov vorbea la programul săptămânal „Moscova. Kremlin. Putin” pe canalul de televiziune Rossiya-1.

Vine când Rusia se confruntă cu un focar de coronavirus, cazurile crescând cu 658 ieri, la peste 5.000, cu Moscova ca epicentru.

Cel puțin 45 de persoane au fost ucise de virusul din țară, care a infectat acum peste 1,2 milioane de oameni din întreaga lume.

Rusia a comandat un blocaj la nivel național pentru luna aprilie, încă de săptămâna trecută.

Cu toate acestea, oficialii Kremlinului au insistat că „totul este în regulă” și nu a existat niciun motiv de îngrijorare pentru sănătatea lui Putin, de 67 de ani.

Se spune că Putin rămâne în reședința sa Novo-Ogaryovo, lângă Moscova.

Putin a făcut o vizită la spitalul din Kommunarka pe 24 martie – acum 12 zile – în care l-a cunoscut pe dr. Denis Protsenko.

Liderul rus a inspectat spitalul, a vorbit cu medicul fără niciun echipament de protecție. Și-au dat mâinile fără mănuși.

Zile după, dr. Potsenko s-a dovedit pozitiv pentru coronavirus, dar a insistat că se simte destul de bine.

El a spus că s-a auto-izolat în biroul său unde va continua să lucreze.

Medicii au îndemnat oamenii să se auto-izoleze dacă intră în contact cu cineva care are coronavirus.

Auto-izolarea este concepută pentru a ajuta la controlul răspândirii bolii, deoarece simptomele pot dura uneori două săptămâni, dar virusul poate fi transmis în continuare.

Teoriile conspirației au apărut săptămâna trecută că totul nu ar merge bine cu Putin, după ce televiziunea de stat a difuzat un filmat vechi cu el participând la întâlniri – unii spunând că „a dispărut”.

Ilya Shepelin, jurnalistă cu canalul independent de știri TV Rain, a speculat că Putin ar putea fi auto-izolat.

Asistenta principală a spitalului Lyudmila Larionova a spus că a fost „șocată” de decizia lui Putin de a intra în aripa spitalului unde este secția coronavirus și care trata trei victime.

Președintele rus și elita țării au fost acuzați că s-au crezut imuni de virus.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Peskov, și-a apărat vizita la spital săptămâna trecută. El a spus: „El preferă întotdeauna să vadă de la sine cum stau lucrurile pe primele linii. … „Putin nu ar fi Putin dacă nu ar decide să meargă”.

Miercuri, președintele rus a organizat o întâlnire guvernamentală prin link video.

Parlamentarii ruși au votat pentru a împuternici guvernul să declare o situație de urgență națională pentru coronavirus.

Măsurile includ pedepse pentru încălcarea regulilor de blocare, inclusiv, în cazuri extreme, pedepse cu închisoarea de până la șapte ani.

Se ajunge în condițiile în care Rusia a trimis miercuri un avion militar care transporta 60 de tone de ajutor coronavirus în Statele Unite. Peskov a spus: „Trump a acceptat cu recunoștință acest ajutor umanitar”.

Jumătate din planetă este acum blocată din cauza coronavirusului, care a infectat multe țări.

Numărul global de decese, la ora articolului nostru, a depășit 67.927 și se teme că ar putea elimina 4,1 miliarde de dolari din economia globală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.