Voia să demonstreze că Pământul este plat – Un îndrăzneț pilot american a murit în încercarea să lanseze o rachetă făcută acasă

Un îndrăzneț pilot american a murit în timpul încercării de a lansa o rachetă făcută acasă în deșertul californian.

„Nebunaticul” Mike Hughes, în vârstă de 64 de ani, s-a prăbușit sâmbătă cu racheta sa cu aburi, la scurt timp după decolare, în apropiere de Barstow. Potrivit BBC.

Un videoclip pe social media arată o rachetă lansată spre cer înainte de a se prăbuși în apropiere.

Hughes era faimos pentru credința că Pământul era plat. Spera să-și demonstreze teoria ieșind în spațiu.

Se pare că lansarea de sâmbătă a fost filmată ca parte a celor de la Homemade Astronauts, un nou serial TV despre producătorii amatori de rachete, care va fi difuzat pe canalul științific din SUA. Proiectul trebuia să fie realizat cu un buget limitat.

Cu ajutorul partenerului său, Waldo Stakes, Hughes a încercat să atingă o altitudine de 1.525 m cu ajutorul rachetelor sale cu aburi, potrivit Space.com.

În videoclipul de lansare, o parașută poate fi văzută în spatele rachetei, aparent dislocată prea devreme, la câteva secunde după decolare.

Într-un tweet, Science Channel a declarat că Hughes a murit în urmărirea visului său.

Departamentul șerifului din San Bernardino a declarat că ofițerii săi au fost chemați la un eveniment de lansare a rachetelor în jurul orei locale 14:00 (10:00 PM GMT) sâmbătă.

Biroul șerifului a declarat că „un bărbat a fost declarat decedat după ce racheta s-a prăbușit în deșert”. Apoi, a confirmat presei americane că pilotul a fost ucis.

Darren Shuster, fostul reprezentant al lui Hughes, a declarat pentru TMZ că îndrăzneala a fost „de un mare fel!”.

„Când Dumnezeu l-a creat pe Mike, a rupt matrița. Omul a fost o adevărată afacere și a trăit să împingă limita. Nu ar fi ieșit în alt mod! RIP”, a spus el.

Mad Mike și asistenții săi au construit racheta de casă în curtea sa, cheltuind în jur de 18.000 de dolari. Racheta folosește aburul expulzat printr-o duză pentru propulsie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.