Xanax ar putea combate coronavirusul?

Xanax ar putea combate coronavirusul?

Oamenii de știință au identificat șapte medicamente comune, inclusiv un medicament anti-anxietate, care ar putea fi utilizat pentru a bloca infecția

Medicamentul anti-anxietate Xanax se numără printre cele șapte medicamente identificate de oamenii de știință care ar putea bloca virusul, a dezvăluit un nou studiu.

Cercetările de la universitățile din Barcelona au căutat medicamente existente care pot ajuta la oprirea virusului care a distrus lumea.

Ei au analizat unele medicamente care ar putea ajuta la oprirea virusului de a se reproduce în celule și au enumerat șapte medicamente care ar putea ajuta.

Printre ele se numără medicamentul comun anti-anxietate Xanax, precum și alte două care prezintă deja rezultate de laborator promițătoare.

Carprofenul și celecoxibul, ambele medicamente antiinflamatoare, sunt singurele testate de cercetători, dar care au avertizat că sunt necesare studii suplimentare înainte de a prescrie oricare dintre cele șapte.

Majoritatea sistemelor imune ale oamenilor pot ajuta la combaterea răspândirii infecției, dar unele persoane cu risc nu pot participa la studiu pentru a găsi medicamente care să ajute.

Echipa a examinat 6.466 de medicamente autorizate pentru utilizare, potrivit publicației științifice Knowridge, în căutarea celor care ar putea ajuta la oprirea replicării virusului în organism.

Medicamentele studiate includ perampanel, carprofen, celecoxib, alprazolam, Trovafloxacin, sarafloxacin și biscoumacetat de etil.

Alprazolam, sau Xanax, este medicamentul cel mai des utilizat.

Între timp, biscoumacetatul de etil este utilizat ca anticoagulant, un medicament care ajută la combaterea cheagurilor de sânge.

Trovafloxacina și sarafloxacina sunt ambele antibiotice, în timp ce perampanelul este un antiepileptic.

Cu toate acestea, singurele teste medicamentoase din laborator de către cercetători au fost carprofenul și celecoxibul, ambele fiind medicamente antiinflamatoare.

Singura diferență reală între aceste medicamente este că primul este pentru uz animal.

Celelalte cinci medicamente ar putea fi testate în curând, deși cercetătorii au avertizat că nu există dovezi Xanax poate îmbunătăți starea pacienților cu coronavirus sau că poate preveni un rezultat serios.

Studiul vine pe măsură ce oamenii de știință din întreaga lume își continuă vânătoarea pentru un vaccin sau chiar modalități de a vindeca virusul ucigaș.

Mai multe vaccinuri contra coronavirusului ar putea fi gata pentru utilizarea în serie în cursul acestui an, potrivit unui gigant farmaceutic britanic.

AstraZeneca a spus că este pe cale să producă până la capătul său experimental COVID-19 – numit AZD1222 – în septembrie.

Jab, dezvoltat de oamenii de știință de la Universitatea din Oxford, a trecut la teste umane mai ample, după ce a arătat rezultate promițătoare în studii anterioare.

Directorul executiv al AstraZeneca, Pascal Soriot, a spus că este de părere că alte câteva vaccinuri vor fi gata la toamnă.

Compania cu sediul în Cambridge a anunțat că intenționează să crească producția de vaccin la un miliard de doze până la jumătatea săptămânii viitoare.

GlaxoSmithKline, Brentford, și gigantii americani de medicamente Johnson și Pfizer au prezentat, de asemenea, planurile de a produce un miliard de doze de vaccinuri anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.