Xi Jinping – vizită de stat în Italia, Principatul Monaco și Franța

Președintele uneia dintre cele mai numeroase țări, ca număr de locuitori, și printre cele mai puternice economic, China, Xi Jinping, va efectua un turneu cu vizite de stat în mai multe țări din Europa în perioada 21-26 martie, turneu incluzând Italia, Principatul Monaco și Franța.

Anunță purtătorul de cuvânt al Ministerului de externe Lu Kang, declarând – potrivit agenției New China – că XI Jimping a fost invitat de către președintele italian Sergio Mattarella, șeful statului Principatului Monaco Albert al II-lea și președintele francez Emmanuel Macron.

Tema principală, probabil, va fi mult discutatul ”drum al mătăsii” dar și relațiile economice China – U.E., în contextul ”neliniștilor” cu SUA. Războiul economic cu Trump pare să se afle la faza ”adunarea răniților de pe câmpul de luptă”, repliere, însă, deocamdată, neîncheiat cu un armistițiu clar.

China a devenit în ultimele decenii una dintre cele mai mari puteri economice și asta datorită muncii și deschiderii către lumea capitalului, devenind un jucător de temut în zona geopoliticii, achiziționând importante resurse din Africa și multe alte zone, împrumutând financiar state în dificultate și chiar pe cele știute ca fiind puternice, SUA, spre exemplu.

China, spun cei care au vizitat-o, este și una dintre cele mai atractive țări, prin modernitate, cultură milenară, caracterul primitor al poporului, pacifismul său și pașii săi înainte într-ale super-tehnologiilor.


Opinii: Pentru Italia, trecută în U.E. pe un plan economic secundar, în urma marilor pretenții ale Germaniei și Franței de a trage spuza doar pe turta lor, relațiile economice cu China ar fi un prilej de relansare iar U.E. sau S.U.A. nu i-ar putea contesta asta, deoarece au indus Italiei condiția de a-și căuta parteneri economici în afara lor.

U.E. nu înseamnă economic doar Germania și Franța iar toate celelalte state să devină slugile lor umile și supuse! Așa cum au pretins și au uneltit în ultimul deceniu, constrângând U.K. să aleagă ieșirea din uniune.

Paritatea în U.E. a fost mereu un punct sensibil iar cele două țări cu pretenții imperialiste vor suporta la  rândul lor efectele ambițiilor și ipocriziilor. U.E. este un proiect grandios și de viitor, însă nu realizat prin trecerea unora sub papucul altora!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.