Zborul cu avionul va costa mult, ca în anii 80

Zborul cu avionul va costa mult, ca în anii 80

Potrivit experților în economie, pentru a compensa scăderea rezervărilor, biletele de avion vor costa mult mai mult.

Comentariul făcut de Michael O’Leary, numărul unu în Ryanair, celor de la Financial Times, în care a afirmat că, în loc să lase locuri libere pe avion între un pasager și celălalt, mai degrabă compania va înceta să zboare, a făcut multe discuții.

La urma urmei, aceasta este ceea ce va trebui să facă toate companiile aeriene care doresc și vor trebui să decoleze din nou cât mai curând posibil, să separe clienții în avion.

Unii, în realitate, nu s-au oprit niciodată, în ciuda restricțiilor, reducând numărul de zboruri cu 90%, dar continuând să opereze pe acele rute de afaceri, aducându-i pe cei care au trebuit să călătorească pentru muncă în principalele destinații europene.

Mulți se întreabă acum, cum vor menține companiile aeriene tarifele actuale dacă numărul de pasageri permis la bord va fi redus cu 50%, dacă nu mai mult.

Potrivit experților în economie, biletele de avion vor costa mult mai mult, doar pentru a compensa scăderea rezervărilor. Un zbor Milano – Londra ar putea avea un tarif standard de 500 de euro.

Un tarif cum plătea prin anii 1980, când companiile aeriene low cost încă nu existau, ceea ce a făcut o concurență acerbă companiilor aeriene de elită, obligându-le și pe acestea din urmă să reducă drastic prețurile.

Și serviciile: mesele, băuturile, dar și fotoliile și kiturile de bun venit oferite celor care călătoresc cu elitele, sunt departe de ceea ce este oferit celor care plătesc un bilet de avion cu preț redus.

În anii 80, doar cei bogați își permiteau să ia un bilet de avion

Până și biletele la Clasa Economică erau foarte scumpe. Astăzi, există un decalaj imens între pasagerii care zboară în Business sau First Class (în anii 80 Businessul încă nu exista, apropo) care cheltuiesc între 5.000 și 10.000 de euro (pentru unele companii chiar și mai mult) pentru un zbor dus și retur și pasageri care călătoresc în clasă economică, care, cu ofertele de pe piață, pot plăti chiar și mai puțin de 40 de euro pentru același zbor către aceeași destinație.

Pasagerii clasei premium vor continua să cheltuiască mult, dar nici măcar cei care aleg Economic nu vor călători doar cu …câțiva euro…. ca înainte de epidemie.

Astfel, potrivit experților, vor fi câteva milioane de pasageri care vor călători în Italia și care vor alege cel mai probabil transportatorul Alitalia pentru a zbura, pentru că vor fi aplicate regulile de siguranță distanțând pasagerii de la bordul aeronavei lor iar companiile aeriene low cost, deocamdată, au decis să nu o facă.

Pe termen lung, însă, lucrurile ar trebui să se schimbe, mai ales dacă multe companii decid să facă o investiție mare schimbând configurația internă a cabinelor, de exemplu prin inversarea fotoliilor și separarea lor de pereții transparenti din plexiglas.

Această idee vine de la Aviointeriors, o companie italiană specializată în crearea și certificarea de interioare pentru cabine aeriene, care a proiectat un fotoliu special pentru care poziția centrală a unui rând de trei fotolii va fi inversată în raport cu celelalte două, pentru a garanta izolarea maximă între pasagerii așezați unul lângă altul.

Mai mult, fiecare fotoliu va fi separat de celelalte de un perete transparent, așa cum îl vom vedea aproape peste tot în viitor, de la baruri la restaurante, de la magazine la frizerii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.