Zidit de viu la ordinul fostei amante, o femeie de 64 de ani – arestată

O femeie de 64 de ani se presupune că a angajat patru mafioți sicilieni să-i ucidă fostul iubit care i-ar fi furat bijuteriile, potrivit Poliției.

Ucigașii, toți sicilieni, și-au îndeplinit ordinul prin a-l zidi pe om în pereții vilei, în timp ce era încă în viață.

Victima, numită Lamaj Astrid, un cetățean albanez de 41 ani, care a dispărut fără urmă în 2013. Șase ani mai târziu, o investigație care a avut loc în Sicilia, condusă de către procurorii anti-mafia din provincia Caltanissetta a dus la descoperirea cadavrului său sigilat într-un pilon de beton, într-o vilă din Senago, la câțiva kilometri de Monza, pe continent.

Corpul omului a fost găsit în ianuarie, în timp ce vila a fost renovată, dar autoritățile au dezvăluit știrile abia vineri.

Cei patru presupuși ucigași, arestați în Sicilia, erau  legați la o familie puternică de mafioți din Riesi, în Caltanissetta. Sunt acuzați de crimă și ascundere de cadavru.

După ce a aflat de descoperirea corpului fostului ei iubit, femeia a încercat să fugă prin aeroportul din Genova. Poliția a arestat-o înainte să plece.

Potrivit anchetatorilor, femeia nu a putut accepta să fie părăsită și nu a iertat omul pentru că i-a furat o parte dintre bijuteriile ei. Se pare că a decis să se răzbune, contactând un grup de oameni pe care îi cunoștea în Sicilia, pentru organizare de crime.

„Femeia avea contacte importante în mafia din Riesi”, a declarat un comandant de poliție locală ziarului La Repubblica. „Un sef mafiot ar fi dat OK pentru crimă. Executanții sicilieni au plecat în nordul Italiei pentru a împlini comanda.”

Corpul omului a fost identificat după bucățile de haine care au fost recuperate din cavitatea stâlpului.

„Zidirea de viu a fost o practică foarte des folosită de către mafia siciliană”, a declarat Salvatore Lupo, profesor de istorie contemporană la Universitatea din Palermo și un expert renumit în istoria mafiei Italiei, așa-numita Cosa Nostra.

„Este o practică foarte rațională, deoarece corpul nu este lesne de găsit, investigațiile poliției sunt astfel încetinite”, a spus Lupo. „Alte ori, cu toate acestea, Mafia vrea cadavrele expuse, pentru a fi găsite și  pentru a trimite astfel un mesaj. Dacă victima este un turnător la  Poliție, aceasta vine ucisă și i se pune ca mesaj, pentru înfricoșarea comunității, o piatră în gură. Dacă în schimb victima a furat bani sau a fost prea lacomă, mafioții îi pun bancnote pe organele genitale.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.