Ziua iei la Roma – Sărbătoarea iei tradiționale românești a devenit un simbol identitar

Sărbătoarea iei tradiționale românești

Sărbătoarea iei tradiționale românești a devenit un simbol identitar în jurul căruia comunitățile românești din aproape lumea întreagă se adună pentru a petrece împreună prin muzică, dans  și poezie, bucate tradiționale, concursuri și parade ale iilor din diferite regiuni ale țării, de fapt, ia este doar un leit motiv, fiind celebrat și prezentat portul popular în întregul său cu toate elementele definitorii, cât și anumite îndeletniciri și meserii străvechi cum ar fi olăritul sau arta meșteșugărească.

Românii din Roma au ajuns la cea de a IV ediție. Un grup de conaționali inimoși, (printre care amintim inițiatorii, familia Marius Lupu împreună cu Maria Bogdan), oameni care muncesc la Roma și împrejurimi, au prins inițiativa să organizeze an de an mai amplu și mai cuprinzător, incluzând în sărbătoarea celebrei bluze românești diverse etape cum ar fi șezători populare sau masa câmpenească, unde împărțirea colacului împletit ori pâinea cu sare au devenit gesturi aproape liturgice pentru ființa noastră națională.

Ziua Universală a IEI 2017 Roma.
Duminica 25 Iunie împreună vom sărbători cea de-a IV- ediție a Zilei Universale a IEI.
Vă așteptăm la „Mitreo-ArteContemporanea” din Via Marino Mazzacurati, 61 Roma
începând cu orele 10.30
O zi plină de cultură și tradiție Românească.

Articolul precedentAlarmă secetă la Roma – Ordonanţă de urgență semnată de Virginia Raggi: Restricţii la utilizarea apei
Articolul următorCum ne ferim de ştirile false
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno