Ziua internațională a carității, 5 septembrie – Ce este caritatea? 

5 septembrie 2017: Ziua internațională a carității (International Day of Charity) este marcată, anual, la data de 5 septembrie.

Scopul instituirii acestei zile internaționale a fost de a sensibiliza și a mobiliza oamenii și organizațiile neguvernamentale pentru sprijinirea celor aflați în nevoie prin voluntariat și activități filantropice.

Data de 5 septembrie a fost aleasă pentru a comemora trecerea în neființă a Maicii Tereza, care a primit Premiul Nobel pentru Pace în 1979 „pentru munca depusă în lupta pentru depășirea sărăciei și a lipsei de securitate, care constituie, de asemenea, o amenințare la adresa păcii”.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite, acțiunile de caritate, precum voluntariatul și filantropia, contribuie la crearea unei societăți incluzive și mai rezistente. Astfel, caritatea poate atenua efectele celor mai grave crize umanitare, asigură, de asemenea, suplimentarea serviciilor publice în sănătate, educație, locuințe și protecția copilului.

Aceasta ajută la progresul culturii, științei, sportului, precum și la protecția patrimoniului cultural și natural. De asemenea, promovează drepturile celor marginalizați și defavorizați și face cunoscut mesajul omenirii în situații de conflict. Web-site-ul oficial al campaniei este: un.org/charityday/

Dar ce este este caritatea?

O atitudine miloasă, plină de generozitate față de cineva.

caritáte f. (lat. cáritas, -átis, d. carus, scump, ĭubit). Iubire de Dumnezeu sau de oameni. Milă. Pomană. Soră de caritate, călugăriță din congregația instituită la 1607 de Vincențiu de Paul pentru ajutarea săracilor și bolnavilor. Biurou de caritate, unde se distribuie ajutoare nevoiașilor. Dame de caritate, acelea care secundează birourile de caritate.

O dispoziție naturală de a avea milă și de a ajuta în mod activ pe cei care au nevoie.

Ajutor concret, de regulă în bani, care se acordă celor care au nevoie. Iar în teologia creștină, dintre cele trei virtuți teologice, pentru care Îl iubim pe Dumnezeu mai presus de toate și pe aproapele nostru pentru dragostea lui Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.