Ziua internațională a moașelor 2017

Ziua de 5 mai este ziua recunoscută internațional pentru evidențierea muncii moașelor. ICM a stabilit „Zilei internaționale a moașei” ca urmare a sugestiilor și discuțiilor dintre asociațiile de moașe la sfârșitul anilor 1980, apoi a lansat inițiativa în mod oficial în 1992.

În data de 5 mai a fiecărui an cerem lumii să se concentreze asupra rolului moașelor și moașei. În fiecare an ICM vine cu o temă de campanie pentru a oferi o chemare motivantă la acțiune pentru ca noi toți să ne implicăm și să ne susținem activitatea. Ziua internațională a moașelor este o ocazie pentru fiecare moașă individuală să se gândească la mulți alții în profesie, să facă noi contacte în cadrul și în afara moașei și să extindă cunoștințele despre ceea ce fac moașele pentru lume. Până în 2015, ICM folosea ca temă generală „Lumea are nevoie de moașe astăzi mai mult decât oricând”, ca parte a unei campanii în curs de desfășurare pentru a evidenția necesitatea moașelor. Aceasta reflectă apelul OMS privind moașele și necesitatea de a accelera progresul către ODM 4 și 5.

Tema pentru IDM 2017 este „Moașe, mame și familii: parteneri pentru viață!”. Moașele de pretutindeni înțeleg că, lucrând în parteneriat cu femeile și familiile lor, le pot ajuta să ia decizii mai bune cu privire la ceea ce au nevoie pentru a avea o naștere sigură și împlinită.

Suntem bucuroși să fim împreună în această zi internațională a moaşelor. IDM spune că această zi este o oportunitate de a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța parteneriatului între moașe, mame și familii, pentru că într-adevăr moașele, mamele şi familiile sunt parteneri pentru viață!

IDM invită și încurajează moașele să vă împărtășească punctele de vedere, fotografiile și povestirile folosind expresia „cred în parteneriat” pe toate platformele de informare ale ICM, ca o sărbătoare a muncii minunate pe care o fac moașele în întreaga lume.

Să facem această zi informativă, distractivă și inspirată pentru mamele, nou-născuții, familiile și moașele din întreaga lume.