Anatomia apocalipsei

Una dintre profețiile lui Stephen Hawking înainte de a muri a fost imaginea apocaliptică a omenirii din 2600 stând în picioare. În 600 de ani, dacă nu vom dezvolta colonii independente în cosmos, vom trăi pe Pământ asemenea bancurilor de peşti. Oamenii dacă vor sta în picioare în 2600, pe planetă vor fi umăr la umăr. Ca să înțelegeţi forţa acestei viziuni, imaginaţi-vă omenirea ca pe un banc de peşti în faţa unui prădător. Practic specia nu va putea supraviețui decât dacă e tot timpul în mişcare, iar mişcarea trebuie să fie sincronă, astfel încât prădătorul se fie derutat şi hipnotizat de coregrafia colectivă. Orice greşeală va pune întregul banc de oameni în pericol. Cei care vor îmbătrâni, cei care vor fi prea slabi să păstreze acurateţea acestei coregrafii, vor cădea pur şi simplu din banc. Pe cei dragi oamenii vor fi nevoiţi să-i urce în somn pe rotile şi să-i mişte ori de câte ori e nevoie. Starea de fapt a omenirii în şase sute de ani, va face inutilă aproape tot ce ştim despre societatea omenească. Multe instituţii vor fi cu totul şi cu totul absurde. Toate ministerele de război ale lumii, numite ministere ale apărării naţionale, vor trebuie înlocuite urgent cu o instituţie care să programeze salvarea speciei.

Datorită necesarului de energie, planeta va arată din spaţiu ca o minge de foc. În acel moment nimeni nu se va mai îndoi de semnarea tratatului de la Paris împotriva încălzirii globale. Dacă nu vor deveni nişte amintiri nostalgice, democraţiile vor trebui cibernetizate pentru că societăţile ori vor reacţiona în timp real, ori vor dispărea într-o clipită.  Multiplicarea situaţiilor de urgenţă, va crea nevoia unui sistem operaţional accelerat şi deosebit de stabil, altfel orice greşeală va fi din punct de vedere financiar catastrofală.

Orice mişcare greşită din China de exemplu, va crea valuri de efecte în cele mai îndepărtate societăţi de pe planetă. Din această cauză coordonarea decizională va fi deosebit de importantă, Pentru a evita erorile şi situaţiile de colaps, omenirea va trebui să cedeze frecvent guvernarea unei inteligenţe artificiale.  De aceea, conceptul de internet al lucrurilor, o stare wireless care va conecta tot ceea ce a mai rămas viu pe planetă cu toate obiectele existente, tot ceea ce poate fi tangibil şi perceput de simţuri, va fi extrem de important, iar afacerile care nu vor urma dezvoltarea acestui concept vor fi aruncate de pe piaţă pur şi simplu ca pe nişte pietre inutile. Probabil din această cauză suntem avertizaţi de pe acum că e nevoie să ne lăsăm corpurile, fiinţele într-o stare de interconectare cu toţi ceilalţi şi toate obiectele planetare, altfel vom dispărea ca specie.

Omenirea în şase sute de ani, nu va mai avea nevoie de frontiere şi cu toate acestea, pacea planetară este foarte puţin probabilă. În genele oamenilor lăcomia şi agresivitatea sunt prea bine întipărite pentru ca războiul să dispară din istorie.

Dacă revenim în acest moment în ţara lui Stephen Hawking care tocmai a plecat dintre cei vii, Anglia se află practic în război cu Rusia, fiind atacată chimic în Salisbury. Un fost colonel de servicii secrete rus, Serghei Skripal a fost executat în stil KGB cu neurotoxină. În vârstă de 66 de ani, acest fost spion rus, considerat agent dublu, se zbate între viaţă şi moarte într-un spital din Anglia. Şansele de supravieţuire spun specialiştii sunt minime şi oricum în cazul unei supravieţuiri, Skripal nu va mai fi cel despre care se ştie, creierul lui va avea daune servere şi este foarte puţin probabil că se va mai ridica vreodată din pat. În acest moment se aşteaptă experţi internaţionali în arme chimice pentru a se alătura anchetei din Wiltshire în care sunt implicaţi deja peste 250 de ofiţeri, experţi în antiterorism. Execuţia lui Skripal a avut însă victime colaterale. Fiica lui, Iulia este de asemenea în stare critică în spital. Pe lângă cei doi cetăţeni ruşi, este internat în condiţii critice sergentul Nick Bailey. După incident însă alte 21 persoane au fost internate, fiind suspecte de expunere la gazul neurotoxic. Un special în arme chimice rus refugiat în Marea Britanie a atras atenţia că atacul cu acest gaz nu are  niciun fel de antidot şi că o doză infimă poate infecta sute de persoane. Anglia este hotărâtă să trateze cazul ca pe o crimă şi în cazul în care Rusia va fi găsită vinovată de acest atac chimic, Vladimir Putin să fie tratat ca pe un criminal de rând şi adus în faţa unei instanţe britanice. Putin a devenit în sfârşit o ţintă precisă pentru sistemul juridic englez, iar sistemul de justiţie britanic este făcut în aşa fel încât o crimă nu se poate prescrie. Legea în Marea Britanie nu uită aşa uşor. Poate părea absurd dar pentru Putin este începutul sfârşitului. Este un cadavru diplomatic,  oricâte alegeri va câştiga de acum înainte. Englezii sunt hotărâţi să-şi facă dreptate chiar de unii singuri.

Un oficial din echipa ministrului de externe, întrebat dacă va expune cazul Alianţei Nord-Atlantice la întrevederea dintre Donald Trump şi NATO, a răspuns că el nu cunoaşte data unei asemenea întrevederi, iar NATO nu se ştie dacă mai există. Dacă ar fi existat, acum s-ar fi aplicat articolul 5 al Alianţei care specifică clar faptul că orice atac împotriva unei părţi este un atac împotriva tuturor membrilor şi toate unităţile de gradul zero ar fi trebuit să fie în acest moment în stare de luptă. Cu NATO sau fără, englezii îl vor pe Putin în faţa justiţiei dacă vor fi probe suficiente şi probele sunt copleşitoare. În anchetă au fost audiaţi peste 200 de martori. Nimeni din poliţie nu se pronunţă însă decât după finalizarea anchetei care abia a început.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.