Acasă Blog

De ce se protesteaza împotriva Green Pass?

vaccinurile
informații despre vaccin

De ce se protesteaza împotriva Green Pass?

În lumea întreagă tot mai mulți oameni ies în stradă să protesteze împotriva green pass și a obligativității vaccinării.

Vaccinurile anticovid ajută un infectat să nu aibă efecte foarte grave, să scape eventual de spitalizare și de moarte și nu este deloc un lucru de ignorat.

Cine s-a vaccinat și-a diminuat șansa să moară din cauze covid, în cazul în care ar intra în contact cu acest teribil virus.

Transmisibilitatea acestei variante recente, delta, este uriașă, contagioziatatea oricum este mare și pentru celelalte versiuni inițiale ale virusului.

Nu este deloc suficientă nicio precauție: distanțiere, purtatul măștii, spălatul pe mâini, VACCINAREA … șansa să iei virusul este alarmant de mare.

Cei vaccinați, dacă sunt contaminați, pot transmite virusul altor persoane în mod egal cu cei DELOC vaccinați.

Pornind de la faptul că vaccinarea este o chestiune de protejare personală asupra efectelor virusului, odată vaccinat nu se exclude contagierea și nici transmiterea, ce sens are acel Green Pass?

Împărțirea lumii în vaccinați și nevaccinați, ca fiind două caste antagoniste, în vreme ce aceeași contagiozitatea îi amenință în mod egal, este percepută ca un abuz săvârșit de guverne.

Educarea oamenilor să se vaccineze pentru a nu suferi efectele virusului este o chestiune de obligație pentru orice putere în stat.

Devine chiar o obligație civică să informăm corect oamenii de ce să se vaccineze.

Dar, obligarea și condiționarea vaccinării prin acel Green Pass și interzicerea nevaccinaților în școli, instituții, mijloace de transport, clădiri, întruniri, restaurante și altele, este un abuz nemaîntâlnit și este executat cu supunere de către guverne la ordinul, probabil, al BigFarma sau altele la fel de nelegitime.

BigFarma are interesul financiar să vândă întregii planete vaccinurile. Vacinuri care, în mod clar, ajută oamenii, DAR nu pot fi obiectul sau prilejul unei obligații.

Dacă mă vaccinez mă protejez pe mine de efectele cumplite ale virusului, este ca și cum mă las de fumat  pentru ca să nu fac cancer pulmonar sau nu mai beau să nu fac ciroză… sau iau un anumit medicament profilactic…!

De ce nu se interzice fumatul și alcoolul la nivel global? Acestea doua fac victime mai multe decât orice virus letal… Nu există vaccin antifumat sau antialcool!

Se motivează ridicol prin faptul că fumatul și consumul de alcool sunt OBȚIUNI PERSONALE, niște alegeri și că NU AR FI CONTAGIOASE

Păi și dacă mă vaccinez anticovid tot POT TRANSMITE VIRUSUL, dacă îl transmit și vaccinul nu ajută la asta, este ca și cum aș fuma lângă un nefumător!

Este foarte justificat un astfel de Green Pass numai și numai dacă vaccinurile împiedică total contagierea și transmiterea virusului.

În concluzie, au dreptate cei care protestează și cer demisia guvernelor iar aceste guverne au de dat socoteală la un foarte necesar Tribunal (precum cel care a fost la Nürnberg) pentru daunele cauzate economiei, siguranței și chiar sănătății cetățenilor.

Pentru medicii care nu au tratat bolnavii covid, deși există tratamente, și pentru îngroparea fără autopsie a morților covid, nu există nicio pedeapsă pe măsura acestor fapte…

NU au nicio scuză, alinierea la cine știe ce protocol este lașitate … Orice medic din lumea asta este supus doar unui singur jurământ.

Educația oamenilor este fundamentală, tratamentul bolnavilor este o obligație, asigurarea condițiilor de vaccinare pentru cei care doresc, este o obligație pentru orice guvern.

Rolul executivului este să asigure împlinirea legilor adoptate de Parlament, nu să dea ordonanțe abuzive, să discrimineze cetățenii, să creeze haos economic.

OMS doar ”recomandă”, nimic nu are caracter de lege din ceea ce emite această asociație mondială…

Guvernele însă, execută comenzile unor puteri obscure! ”Execută” la propriu cetățenii…

Imunizarea de grup nu o poate determina vaccinurile, ci infectarea și supraviețuirea după infectare, vaccinurile pot doar să diminuieze efectele catastrofale ale virusului.

Așadar, oameni buni, vaccinați-vă pentru ca atunci când luați virusul, efectele lui nu vă vor doborî.

Prin asta nu ajutați pe cei dragi sau pe cei din jurul vostru, (decât că nu le sunteți prilej de doliu!). Deci, vă ajutați doar pe voi înșivă.

Faptul că v-ați vaccinat (și eu sunt unul dintre voi) nu vă dă niciun drept de superioritate față de cei nevaccinați. Și noi transmitem virusul la fel ca ei…

ITALIA: Consecințe mai grave ale pandemiei pentru muncitorii ”stranieri”

ITALIA: Consecințe mai grave ale pandemiei pentru lucrătorii ”stranieri”

Roma, 26 iulie 2021 – Declinul ocupării forței de muncă, transferul paralel în inactivitate și extinderea sărăciei legate de pandemie afectează în mod disproporționat lucrătorii migranți din Italia.

Este una dintre dovezile celui de-al XI-lea Raport „Străinii pe piața muncii din Italia” publicat de Ministerul Muncii și Politicilor Sociale, care, prin date din diverse surse instituționale, oferă o imagine detaliată a participării migranților la muncă și bunăstării în Italia.

Concentrându-ne pe 2020, această ediție ia în considerare primele consecințe ale urgenței COVID-19, de asemenea, cu analize dedicate măsurilor extraordinare puse în aplicare de guvern.

Sunt 2,3 milioane de lucrători străini în Italia, aproximativ 10% din total, dar 35% dintre angajații care au pierdut munca în 2020 (160.000 din 450.000) sunt străini.

Angajații italieni au scăzut cu 1,4%, cei din afara UE cu 6%, UE cu 7,1%. În același timp, inactivitatea italiană a crescut cu 3,1%, non-UE cu 15,1%, cetățenii UE cu 18,7%.

Femeile străine sunt din ce în ce mai penalizate (-10% din angajații din afara UE în 2020, împotriva -3,4% din angajații din afara UE și -1,6% din angajații italieni) și se înregistrează diferențe semnificative între diferite sectoare și comunități.

Raportul arată că străinii sunt mai predispuși decât italienii să-și piardă locul de muncă.

Riscul este cel mai mare pentru tinerele femei străine, cu un nivel scăzut de educație, angajate în profesii cu calificare scăzută și preponderent rezidente în sud.

Același identikit se află în apexul vulnerabilității percepute, a celor care astăzi se tem să-și piardă slujba.

Familiile în sărăcie absolută sunt în 28% din cazuri familiile cu străini (care reprezintă mai puțin de 9% din familiile din Italia), iar incidența sărăciei absolute este de 25% în rândul familiilor cu cel puțin un străin, în timp ce în familiile cu doar italieni se opresc la 6%.

În diferitele ediții ale veniturilor de urgență, măsura de sprijin economic lansată în timpul pandemiei, incidența beneficiarilor din afara UE fluctuează între 25% și 40%, chiar dacă cetățenii din afara UE sunt doar 6% din populația rezidentă.

Raportul „Străinii pe piața muncii din Italia” 2021 este editat de către Direcția Generală pentru politicile de imigrare și integrare a MLPS, cu sprijinul Anpal Servizi, în colaborare cu Direcția Generală pentru Sisteme de Informații, Inovație Tehnologică, Monitorizare a datelor și Comunicare, INPS, lNAIL și Unioncamere.

A unsprezecea ediție este îmbogățită de un scenariu supranațional trasat de OCDE și de un studiu aprofundat asupra străinilor și sărăciei, organizat de Istat.

În plus față de ediția completă și rezumatul principalelor dovezi, o prezentare interactivă și un tablou de bord statistic sunt disponibile online pentru a naviga printre datele privind angajarea, încetarea și angajarea. Vezi raportul în pdf: XI-Rapporto-MdL-stranieri-REV-22072021

FOAMEA nu are plural

Cuvântul FOAME nu are plural – foamea unuia este și foamea ta!

690 de milioane de oameni suferă de foame, 8,9% din populația lumii.

ROMA, 26 IULIE 2021 – Alimentație, mediu, foamete, agricultură, schimbări climatice, deșeuri, durabilitate: totul se desfășoară în pre-summit-ul Organizației Națiunilor Unite privind sistemele alimentare, care tocmai se desfășoară la Roma și care, timp de trei zile (până la 28 iulie), va discuta despre modul de sistematizare a celor 2000 de propuneri din întreaga lume care vor fi prezentate în septembrie la New York, pentru adevărata întâlnire internațională.

Întâlnirea de la Roma este, de fapt, prima parte a Summit-ului sistemelor alimentare care se va încheia la New York și va servi la identificarea acțiunilor concrete în jurul cărora să se construiască alianțe reale de acțiune la nivel global.

Indicele prețurilor mărfurilor agricole a înregistrat o creștere de 30% față de ianuarie 2020 și se apropie de nivelurile maxime din ultimii opt ani. Ca urmare, flagelul malnutriției se răspândește.

„Pandemia Covid-19 a agravat inegalitățile economice și a mărit decalajul în accesul la alimente și îngrijire”.

Acest lucru a fost declarat de Antonio Guterres, secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, într-un mesaj video la pre-summit-ul FAO de la Roma, în care se dorește „soluții corecte și durabile” pentru a atinge obiectivele agendei Națiunilor Unite 2030.

„Suntem într-un moment critic început înainte de pandemie – a subliniat Qu Dongyu, secretarul general al FAO – eram deja în urmă cu obiectivele de dezvoltare durabilă, pandemia însă a agravat situația”.

„Dar acum avem o sarcină istorică: să transformăm sistemele agroalimentare și să le facem mai durabile prin instrumente inovatoare, incluzive și eficiente”.

Summit-ul organizat de ONU și guvernul italian și cu Rai Host Broadcaster, este pentru prima dată când un summit al Organizației Națiunilor Unite este precedat de un eveniment în care nu se va lucra la o agendă definită de sus, ci…

…se  va activa un proces care va aduce toți participanții să convină asupra viitoarelor strategii și inițiative pentru transformarea și consolidarea lanțurilor de aprovizionare cu alimente din întreaga lume.

Cinci sute de delegați prezenți și conectați din întreaga lume îi vor asculta pe secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres (în legătură online), pe primul ministru Mario Draghi și pe delegații statelor și guvernelor invitate.

Prin această inițiativă, Organizația Națiunilor Unite dorește să își reafirme cu fermitate angajamentul de a promova drepturile omului pentru toți și de a se asigura că cele mai marginalizate grupuri au posibilitatea de a participa, de a contribui și de a beneficia de acest proces.

Vor fi prezentate și analizate cele mai recente abordări științifice pentru transformarea sistemelor alimentare globale, o serie de noi angajamente lansate prin intermediul grupurilor de acțiune pentru a mobiliza și stimula noi finanțări și parteneriate.

Agnes Kalibata este o corespondentă specială a ONU: ea explică faptul că protagoniștii din următoarele decenii vor fi cei mici. Micii fermieri, micii distribuitori.

„Fermierii și comunitățile locale par să fi pierdut oportunitatea de a determina ce crește pe pământul lor, deoarece este necesar să îndeplinim preferințele consumatorilor induse de publicitate, marii proprietari, piețe globale și mai îndepărtate”, explică Kalibata într-un interviu.

În schimb, cheia pentru a schimba drastic cursul – care pare să meargă spre polarizarea resurselor și creează fracturi din ce în ce mai profunde între cei care au și cei care nu au – constă tocmai în recunoașterea faptului că este necesară o coaliție globală pentru a învinge foamea și malnutriția care prin aceste pandemii s-au înrăutățit și mai mult.

Favorizând așa-numitele lanțuri scurte de aprovizionare, investind cu o altă viziune care nu este doar profitul, ci modificarea profundă a producției agricole.

Și, în cele din urmă, se dă un impuls definitiv aplicării acordurilor climatice, care continuă să fie semnate, dar nu aplicate și, ca în cazul recentului summit de la Napoli, și care rămân incomplete.

În lume, numărul persoanelor care suferă de foame continuă să crească, conform ultimelor date de la FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură), astăzi aproximativ 690 de milioane de oameni suferă de foame. 8,9% din populația lumii.

Foamea este considerată alarmantă în 8 țări – Burundi, Comore, Republica Centrafricană, Republica Democrată Congo, Siria, Somalia, Sudanul de Sud și Yemen – și severă în alte 9, pe baza unor clasificări provizorii, inclus Haiti, Mozambic, Myanmar și Zimbabwe.

Al doilea obiectiv al Agendei 2030 își propune, prin urmare, să ofere comunităților agricole mijloace de trai mai bune și sisteme agricole mai durabile, să asigure o hrană globală îndestulătoare și să învingă foamea: creșterea investițiilor în infrastructura rurală, cercetare și formare agricolă.

Siguranța alimentară este înțeleasă, în sensul său cel mai larg, ca posibilitatea de a garanta în mod constant și generalizat apa și alimentele pentru a satisface nevoile energetice de care organismul are nevoie pentru viață, în condiții igienice adecvate.

ELIMINÂND RISIPA ALIMENTARĂ – așa putem învinge foamea

În cea mai mare parte, familiile aruncă 11% din alimente, în timp ce serviciile și punctele de vânzare cu amănuntul risipesc 5%, respectiv 2%.

Media globală este de 121 de kilograme de alimente aruncate în fiecare an, la nivelul unei gospodării.

Cuantificarea pierderilor de alimente în diferite țări

Amploarea pierderilor de alimente în timpul diferitelor etape ale lanțului de distribuție variază considerabil de la o regiune la alta.

În țările în curs de dezvoltare, de exemplu, tinde să apară în primele etape ale lanțului de aprovizionare în cauză.

Acest lucru se datorează, adesea, limitărilor tehnicilor de colectare, a depozitării și a infrastructurii de transport.

De aceea, în Australia și Noua Zeelandă, procentul pierderilor totale de alimente în diferitele etape ale lanțului de distribuție este de 5-6%, în timp ce în Asia Centrală și de Sud această cifră crește la 20-21%.

Un punct de vârf este reprezentat de Europa și America de Nord, unde risipa este în jur de 16%.

Aceste diferențe subliniază că lupta împotriva risipei de alimente trebuie să aibă loc în principal la nivel național și regional.

Soluțiile vor fi de diferite tipuri și vor depinde, de asemenea, într-o măsură considerabilă de condițiile locale, produse, infrastructura de transport și comportamentul consumatorilor.

Multe idei inovatoare care vizează eliminarea deșeurilor alimentare și agricole au fost deja transformate în soluții practice.

Cele mai bune confirmă faptul că nu este suficient să fii atent doar la mediul global. Cu toate acestea, cele mai bune afaceri includ întotdeauna măsuri stricte pentru a asigura siguranța alimentelor în toate etapele lanțului de aprovizionare.

Statele Unite ale Americii

În Statele Unite, consumatorii aruncă mai multe alimente decât toți comercianții cu amănuntul, la un loc.

În total, gospodăriile din SUA risipesc aproximativ 43% din totalul alimentelor disponibile.

Conform Save the Food, s-ar putea traduce printr-o pierdere financiară anuală de 1.500 de dolari pentru o familie de patru persoane.

De fapt, peste 40 de milioane de tone (36 de milioane de tone metrice) de alimente ajung în depozite de deșeuri în fiecare an, în valoare de peste 161 miliarde de dolari (135 de miliarde de euro).

Uniunea Europeană

Datorită lipsei de date consistente pentru toate statele membre ale UE, cuantificarea deșeurilor înregistrate la nivel european este complicată.

Cele mai recente estimări complete ale extinderii deșeurilor alimentare europene arată că în UE peste 50% din deșeurile alimentare comestibile și necomestibile sunt generate în gospodăriile private: acest procent se traduce în 47 de milioane de tone, pentru un cost de 98 miliarde.

Regatul Unit

Potrivit organizației de caritate britanice WRAP, deșeurile alimentare menajere reprezintă 70% din deșeurile alimentare comestibile din Marea Britanie.

Gospodăriile britanice risipesc 4,5 milioane de tone de alimente care ar fi putut fi consumate în fiecare an, în valoare de 14 miliarde de lire sterline (11,7 miliarde de euro).

Australia

Potrivit estimărilor guvernului, Australia risipește în total 7,3 milioane de tone de alimente în fiecare an, cu un cost economic anual estimat la 20 de miliarde de dolari australieni (12,4 miliarde de euro).

China

Potrivit People’s Daily Online, consumatorii chinezi care locuiesc în marile orașe au irosit 17-18 milioane de tone de alimente în 2015, suficient pentru a hrăni 30-50 de milioane de chinezi timp de un an.

La ora și data publicării acestui articol, worldmetters măsura următoarele cifre în timp real:

ALIMENTE – 853.578.131 Oameni subnutriți în lume, 1.713.615.420 Oameni supraponderali în lume, 788.053.583 Obezi în lume, 10.563 Persoane care au murit de foame astăzi, 207.947.619 dolari cheltuiți pentru obezitate doar în SUA astăzi, 65.294.189 dolari cheltuiți pentru pierderea în greutate doar în SUA astăzi.

APĂ – 2.520.322.650 Apa folosită în acest an (milioane L), 478.223 decese cauzate de lipsa apă anul acesta, 789.764.617 persoane fără acces la o sursă sigură de apă potabilă.

SĂNĂTATE – 7.372.197 Decese cauzate de boli transmisibile în acest an, 279.981 Decese sezoniere de gripă în acest an, 4.316.568 copii sub 5 ani morți anul acesta, 24.213.847 avorturi anul acesta, 175.528 decesele mamelor în timpul nașterii din acest an, 42.895.098 persoane infectate cu HIV / SIDA acest an, 954.660 decese cauzate de HIV / SIDA în acest an, 4.664.043 decese cauzate de cancer anul acesta, 223.942 decese cauzate de malarie anul acesta, 5.242.769.216 țigări fumate doar astăzi, 2.838.905 decese cauzate de fumat anul acesta, 1.420.348 decese cauzate de alcool în acest an, 608.976 suiciduri anul acesta, 227.184.023.879 dolari cheltuiți pentru droguri ilegale anul acesta, 766 594 de decese cauzate de accidente rutiere în acest an.

În mică parte, care împreună formăm marea parte, umanitatea, și eu și tu, putem face partea nostră împotriva risipei și să hrănim un înfometat … pentru asta nu avem nevoie de statistică și nici de summit-uri… 

”Cineva” plătește gras campaniile atât Pro cât și No Vax

Cineva plătește!

Întâi de toate plătim noi. Fie prin deteriorarea sănătății și chiar pierderea vieții, fie economic, prin adesea absurdele măsuri, scăderea economiei, dar și prin utilizarea banului public pentru îmbogățirea …unora.

BigFarma se bazează pe cercetare – în mare parte, statele investesc banul public în cercetare, ca apoi, când apare un medicament, o soluție, industria farmaceutică, fiind privată, își optimizează profitul până la cote nu uriașe, ci enorme, fabuloase!

Nu omul de rând distruge planeta, ci foarte bogații, mai marii lumii, iar acum, tot omului de rând i se pune în cârcă nota de plată și i se cere să salveze Terra.

Foarte multe vieți a salvat medicina și medicamentele, au lungit vârsta darcu ce preț? A și ucis milioane de oameni fără să fie anchete și vinovații pedepsiți.

Corupția practicată în lumea întreagă și mai ales în occident de către cei din BigFarma pare că nu va fi niciodata subiectul justiției. 

Plătesc oricât pentru decizie politică la nivel planetar, plătesc oricât campanii care să furnizeze clienți, produc chiar epidemii, produc boli pentru ca să fie necesare medicamentele… iată, nimeni nu va investiga aceste câmp criminal global…

Totuși, cine plătește campania No Vax? 

Acum, în plin val patru al pandemiei coronavirus, când se pare că mult-speratul vaccin nu ne va proteja, aflăm că față de noua tulpină covid vaccinul nu este chiar eficient, ne va trebui un nou vaccin… dar deja am plătit unul și ne-am vaccinat!…

Dacă umanitatea e convinsă că acest virus este artificial, o armă biologică, de ce ar crede că tulpinile noi, mutațiile, sunt NATURALE?

Așadar, suntem atacați cu arme biologice și cerem apărare taman la cei care ne atacă!

Vom trăi perpetua vaccinare, din vaccin în vaccin, transferând puterea planetară și toți banii umanității în mâinile celor care conduc BigFarma?

Deja au fost cumpărate doze la aceste vaccinuri de ordinul miliardelor, din bani publici, acum, va trebui să cumpărăm altele ”proaspete” și să ni le injectăm.

Restricțiile sunt percepute diferit fiindcă politicienii nu sunt credibili, oamenii au încredere în aleși numai când primesc sporuri de salarii și pensii, înlesniri, ajutoare, ieftiniri, ș.a.m.d. Asta și fiindcă domeniul politic este alterat profund, putred!

Oamenii nu au încredere nici în jurnaliști, fiindcă aceștia fac orice pentru bani… În plus, ne lovim de noua armă psihologică și nu doar, numită Political Correctness prin care trebuie să spui și să faci doar ceeea ce Puterea decide (fie puterea de stat sau ocultă) …

Oamenii nu ies spontan și voluntar în stradă să protesteze, extrem de rar gloata și-a manifestat liber entuziasmul sau dezaprobarea, furia.

Mai mereu și oriunde în lume, CINEVA a incitat gloata, a condus-o, a manipulat-o… Așa este cu No Vax, cât și cu Pro Vax!

Acum, este lesne de înțeles CINE plătește Pro Vax, adică să ne vaccinăm, dar rămâne să aflăm și cine plătește opoziția vaccinurilor… oare nu cumva sunt aceiași?

Cât despre dispariția democrației și crimele din spitale ar fi cazul să ne trezim și să fim foarte vigilenți. Planeta se prăvale iar noi aplecăm urechea la diversiunea celor interesați să nu fim deloc atenți și păsători.

Mult lăudatul Green Pass ar trebui legat direct de eficiența reală a vaccinării. Cum nu  garantează nimeni eficiența vaccinului, nu poate fi folosit nici pentru ”trecere” prin porți inventate abuziv…

Noile reguli anti-covid în ITALIA începând cu 6 august 2021

Când se ajunge la 20% pacienți Covid aflați în terapie intensivă și 30% în alte secții, pentru regiunea respectivă se va declanșa zona portocalie.

Intrarea în zona roșie va avea loc, însă, cu serviciile de urgență la 30% și cele obișnuite la 40%.

ATENȚIE: Green Pass obligatoriu, din 6 august, pentru a intra în restaurante la interior și a consuma la masă chiar și în baruri.

Certificare și pentru săli de sport și teatre, cinematografe și evenimente sportive și culturale, pentru a participa la competiții, potrivit noul decret de lege Covid.

Starea de urgență – Starea de urgență pentru Covid, în vigoare de la 31 ianuarie 2020 și expiră la 31 iulie, este prelungită până la 31 decembrie 2021.

Parametrii de risc – Se modifică parametrii pentru intrarea în regiuni, care toate sunt acum în zona albă, în benzile de risc cu mai multe restricții.

Incidența trecerii de la zona albă la cea galbenă rămâne de 50 la 100 de mii de locuitori, dar începând de astăzi vor fi decisivi și indicatorii spitalului, adică ocuparea zonelor de terapie intensivă.

Cei care intră în zona galbenă sunt stabiliți de la 10% și 15% pentru zonele intensive și medicale; 20% și 30% pentru a intra în zona portocalie și 30% și 40% pentru zonele roșii (procent care rămâne neschimbat față de parametrii anteriori).

Green PassObligația Green Pass va începe de la 6 august pentru a accesa o serie de servicii și activități neesențiale.

Următoarele cincisprezece zile sunt un timp fix pentru a permite celor care nu au făcut-o încă, să se vaccineze și activităților implicate să se prepare pentru introducerea obligației.

Certificatul va fi utilizat pentru consumul la masă în interior, în restaurante și baruri, dar nu va fi necesar pentru serviciul afară.

De asemenea, va fi nevoie de green pass pentru:

spectacole deschise publicului, evenimente sportive și competiții; muzee, locuri de cultură și expoziții; piscine, centre de înot, săli de sport, sporturi de echipă, centre de wellness, chiar și în interiorul spațiilor de cazare, doar închise; centre culturale, sociale și recreative interioare; festivaluri și târguri, conferințe și congrese; spa-uri, parcuri tematice și de distracții; săli de jocuri, săli de pariuri, săli și cazinouri de bingo, concursuri publice.

Centrele educaționale pentru copii, centrele de vară și activitățile de catering aferente sunt excluse din Green Pass.

Cinematografe și teatre – obligația unui permis verde pentru cinematografe și teatre, dar numărul de spectatori admis să participe este în creștere.

În zona galbenă veți intra cu un green pass, mască și distanțiere, dar spectatorii vor putea să meargă în aer liber de la 1.000 actual la maxim 2.500 și în interior de la 500 la 1.000.

În zona albă, unde sunt stabilite acum limitele de capacitate, este fixat un plafon exterior de participare de 5.000 de persoane și la interior de 2.500 de persoane.

Sport – Pentru evenimentele și competițiile sportive din zona albă, capacitatea permisă nu poate depăși 50% din maximul autorizat în aer liber și 25% în interior.

În zona galbenă, capacitatea permisă nu poate depăși 25% și, în orice caz, numărul maxim de spectatori nu poate depăși 2.500 pentru sistemele exterioare și 1.000 pentru sistemele interioare.

Discotecie – Rămân închise, dar sosesc 20 de milioane de rambursări.

Sancțiuni – Pentru cei care încalcă regulile, există o penalitate între 400 și 1.000 de euro atât pentru operator, cât și pentru utilizator.

Dacă încălcările se repetă în 3 zile diferite, exercițiul poate fi închis timp de 1 până la 10 zile.

Reducere de preț la testele covis – Până la 30 septembrie, administrarea testelor rapide de antigen va fi garantată la prețuri mici.

Transporturi, școală și muncă – Guvernul nu a atins încă problema ipotezei unui permis verde pentru transportul local și pe distanțe lungi, crucial în perspectiva lunii septembrie, odată cu revenirea din vacanță și redeschiderea școlilor.

Capitolul educație și posibila cerință de vaccin pentru profesori și personal, dar și problema permisului verde la locul de muncă vor face obiectul unei noi întâlniri.

De când bea omul alcool și se droghează?

Oamenii modifică în mod constant lumea. Dăm foc câmpurilor, transformăm pădurile în ferme și creștem plante și animale.

Dar oamenii nu doar remodelează lumea exterioară – ne proiectăm lumile interioare și ne remodelăm mintea.

O modalitate de a face acest lucru este să ne actualizăm „software-ul” mental, cum ar fi, cu mituri, religie, filozofie și psihologie. Cealaltă este schimbarea hardware-ului nostru mental: creierul nostru. Și o facem cu ajutorul chimiei.

Astăzi oamenii folosesc mii de compuși psihoactivi pentru a modifica percepția despre lume.

Multe provin din plante și ciuperci, altele din propria producție. Unele, precum cafeaua și ceaiul, cresc vigilența; altele, precum alcoolul și opiaceele, o scad.

Medicamentele psihiatrice afectează starea de spirit, în timp ce psihedelicele modifică realitatea.

Modificăm chimia creierului din tot felul de motive, folosind substanțe în moduri recreative, sociale, medicinale și rituale.

Animalele sălbatice mănâncă uneori fructe fermentate, dar există puține dovezi că mănâncă plante psihoactive.

Suntem animale neobișnuite în entuziasmul nostru pentru a ne îmbăta și a ne distra. Dar când, de unde și de ce a început totul?

Viața în Pleistocen

Având în vedere dragostea umanității față de droguri și alcool, s-ar putea să credeți că a drogarea este o tradiție străveche, chiar preistorică.

Unii cercetători au sugerat că picturile rupestre preistorice au fost realizate de oameni care se confruntau cu stări de conștiință modificate.

Alții, probabil inspirați mai mult de halucinogeni decât de dovezi clare, sugerează că drogurile au declanșat evoluția conștiinței umane.

Cu toate acestea, există surprinzător de puține dovezi arheologice privind consumul de droguri în epocile preistorice.

Vânătorii – culegători africani – boșimani, pigmei și poporul Hadzabe – probabil își trăiesc viața în moduri similare culturilor umane ancestrale.

Cea mai convingătoare dovadă a consumului de droguri de către acești oameni timpurii este o plantă potențial halucinogenă!

Cu toate acestea, se dezbate modul în care istoric boșmanii au consumat droguri și, în caz contrar, există puține dovezi ale consumului de droguri la vânătorii-culegători.

Implicația este că, în ciuda diverselor plante și ciuperci din Africa, primii oameni au folosit rareori droguri, poate pentru a induce transa în timpul ritualurilor.

Poate că stilul lor de viață însemna că rareori simțeau nevoia să evadeze. Exerciții fizice, lumina soarelui, natura, timpul cu prietenii și familia – acestea sunt antidepresive puternice.

De asemenea, drogurile sunt periculoase; la fel cum nu ar trebui să conduci beat, este riscant să te ridici când leii pândesc în tufiș sau un trib ostil așteaptă o vale mai încolo!

Dincolo de Africa

Migrând din Africa în urmă cu 100.000 de ani, oamenii au explorat noi pământuri și au întâlnit substanțe noi. Oamenii au descoperit macii de opiu în Mediterana și canabis și ceai în Asia.

Arheologii au găsit dovezi ale utilizării opiului în Europa în 5.700 î.Hr.

Semințele de canabis apar în săpăturile arheologice din 8100 î.Hr. în Asia, iar istoricul vechi grec Herodot a raportat că sciții au folosit anumite buruieni în 450 î.Hr. Ceaiul a fost preparat în China încă din 100 î.Hr.

Este posibil ca strămoșii noștri să fi experimentat substanțe psihedelice.

Pietrele și ceramica se păstrează bine, dar plantele și substanțele chimice se descompun rapid.

Din câte știm, este posibil ca neanderthalienii să fi fost primii care au fumat buruieni.

Dar arheologia sugerează că descoperirea și utilizarea intensivă a substanțelor psihoactive s-au produs mai târziu, după revoluția neolitică din 10.000 î.Hr., când am inventat agricultura și civilizația.

Psihonauții americani

Când vânătorii au trecut podul Bering Land acum 30.000 de ani în Alaska și s-au îndreptat spre sud, au găsit o cornucopie chimică.

Aici, vânătorii au descoperit tutun, coca și mate. Dar, dintr-un anumit motiv, nativii americani au fost deosebit de fascinați de psihedelice.

Psihodelicele americane au inclus cactusul peyote, cactusul San Pedro, bindweed, Datura, Salvia, Anadenanthera, Ayahuasca și peste 20 de specii de ciuperci psihoactive.

A fost un om drogat precolumbianul. Nativii americani au inventat și administrarea nazală a tutunului și a halucinogenilor. Au fost primii care au pufăit droguri, practică pe care europenii au împrumutat-o ​​ulterior.

Această cultură psihedelică americană este străveche.Pastilele peyote au fost datate cu carbon radioactiv la 4.000 î.Hr., în timp ce statuile ciupercilor mexicane sugerează utilizarea Psilocybe în 500 î.Hr.

Un depozit vechi de 1.000 de ani găsit în Bolivia conținea cocaină, Anadenanthera și ayahuasca – și trebuie să fi fost o călătorie din iad.

Inventarea alcoolului

Un uriaș pas înainte în evoluția desfrânării a fost inventarea agriculturii, deoarece agricultura a făcut posibil alcoolul.

A creat un surplus de zaharuri și amidon care, atunci când au fost zdrobite și lăsate să fermenteze, s-au transformat magic în infuzii puternice.

Oamenii au inventat alcoolul de multe ori independent. Cel mai vechi alcool datează din 7.000 î.Hr., în China.

Vinul a fost fermentat în Caucaz în 6000 î.Hr .; Sumerienii produceau bere în 3000 î.Hr. În America, aztecii au făcut pulque din aceleași agavuri folosite astăzi pentru tequila; Chicha preparată de incași, o bere de porumb.

În timp ce psihedelicele par să fi fost deosebit de importante în America, civilizațiile eurasiatice și africane par să fi preferat alcoolul.

Vinul se afla în centrul culturii antice grecești și romane, era servit la Simpozionul lui Platon și la Cina cea de Taină și rămâne încorporat în ritualurile evreiești Seder și de comuniune creștină.

Civilizație și …intoxicație

Arheologia sugerează că alcoolul și drogurile datează de milenii în primele societăți agricole.

Dar există puține dovezi că primii vânători-culegători le-au folosit. Acest lucru explică ceva despre societățile și civilizațiile agricole care au dat naștere consumului de substanțe promovat.

Este posibil ca marile civilizații să conducă pur și simplu inovările de tot felul: în ceramică, textile, metale și substanțe psihoactive.

Poate că alcoolul și drogurile au promovat și civilizația: consumul de alcool poate ajuta oamenii să socializeze, perspectivele modificate încurajează creativitatea, iar cofeina ne face productivi.

Și ar putea fi mai sigur să te îmbeți sau să te droghezi într-un oraș decât în ​​savană.

O posibilitate mai întunecată este ca utilizarea substanțelor psihoactive să se dezvolte ca răspuns la relele civilizației.

Marile corporații creează mari probleme – războaie, ciume, inegalități de avere și putere – împotriva cărora indivizii sunt relativ neputincioși.

Poate că atunci când oamenii nu și-au putut schimba circumstanțele, au decis să se detașeze prin droguri. Potrivit theconversation.com

Scăderea fertilității: o povară împărtășită inegal între bărbați și femei

Vârsta de 35 de ani este adesea citată de medici ca un punct în care devine mai dificil pentru femei să aibă un copil.

În contextul actual în care sarcinile apar din ce în ce mai târziu, publicațiile recente din presă (Slate, The Guardian sau Liberation), au evidențiat presiunea pe care existența unui astfel de discurs o exercită asupra femeilor și pune la îndoială legitimitatea lui.

Pragul de 35 de ani ar proveni de fapt din datele vechi și nu ar mai fi relevant pentru perioada contemporană.

„Vestea bună” transmisă de aceste mass-media ar fi că, după această vârstă, femeile ar mai putea aștepta câțiva ani pentru a concepe.

Indiferent de pragul avansat, starea bărbaților rămâne de neconceput în ceea ce privește problemele legate de scăderea fertilității odată cu vârsta, ceea ce nu este lipsit de consecințe pentru femei.

Acest articol se bazează pe cercetările doctorale cu privire la părinții târzii. A fost realizat în special pe baza unui sondaj prin interviuri cu bărbați și femei care au avut sau intenționează să aibă un prim copil cu vârsta peste 35 de ani și se bazează, de asemenea, pe analiza tratamentului mediatic contemporan al părinților târzii din Europa.

Standardul parental astăzi

Anterior, a avea un prim copil era o așteptare socială, care este cel mai puternic asociată cu instituția căsătoriei.

Acesta este mai puțin cazul în perioada contemporană, în care este apreciat pentru o perioadă de studiu, muncă, timp liber sau într-o viață de căsătorie fără copii înainte de a se gândi să aibă unul.

În același timp, construirea unei familii rămâne o normă relativ puternică, în special în Franța, unde ratele de fertilitate sunt printre cele mai ridicate din Europa.

Cu toate acestea, intrarea în statutul de părinți, deoarece ar răspunde mai puțin la regulile sociale decât în ​​trecut, ar fi mai mult o alegere personală, care permite, de asemenea, accesul la mijloacele contraceptive moderne.

În reprezentările colective, indivizii sunt apoi trași la răspundere pentru deciziile lor de procreare, în special atunci când întârzie (prea mult) sosirea unui copil.

Cu toate acestea, rămâne o anumită vigilență cu privire la intrarea în statutul părinți, exercitată în special prin instituțiile medicale.

Confruntat cu sosirea târzie a unei prime nașteri și datorită scăderii fertilității odată cu vârsta, se răspândește un discurs care încurajează „să nu aștepte prea mult” pentru a forma o familie.

Aceste avertismente, difuzate în special de medici, sunt adesea difuzate în mass-media și, de asemenea, pe scară largă de către persoane.

Din punctul de vedere al profesioniștilor din domeniul sănătății, marcarea pragului de 35 de ani ca o vârstă fatidică de la care este dificil să ai un copil poate fi o dorință de informații, de orientare a alegerilor reproductive.

Cu toate acestea, un astfel de prag bazat pe criterii biologice ajută și la înghețarea diferențelor dintre bărbați și femei, atribuindu-le acestora din urmă imperativelor corporale și afirmând o interdicție mai puternică maternității decât tatălui.

Fă un copil înainte să fie „prea târziu”

Mesajele care îndeamnă la „grăbirea” de a avea un copil se referă în principal la abilitățile reproductive ale femeilor și, prin urmare, se adresează în principal femeilor.

De fapt, printre persoanele intervievate, s-a formulat adesea ideea că bărbații „nu aveau ceasuri biologice”.

Este adevărat că bărbații pot concepe la o vârstă mai târzie decât femeile. Cu toate acestea, fertilitatea lor scade odată cu înaintarea în vârstă.

În contextul tratamentelor AMP (procreație asistată medical), cauzele infertilității la cupluri, atunci când sunt cunoscute, sunt atât bărbați, cât și femei.

De fapt, dacă rezerva ovariană și calitatea ovocitelor la femei scad odată cu vârsta, scade și calitatea spermei pentru bărbați.

Pe de altă parte, factorii (de exemplu, de mediu, de sănătate sau scăderea dorinței sexuale) joacă, de asemenea, un rol în scăderea fertilității pentru bărbați și femei.

Cu toate acestea, scăderea capacităților de reproducere este mai bine cunoscută, deoarece este mai studiată, în ceea ce privește fertilitatea feminină decât cea masculină, ceea ce contribuie la ideea că viața reproductivă a bărbaților este mult mai lungă decât cea a femeilor, chiar nelimitată.

Aceste elemente pot fi, de asemenea, legate de organizarea socială mai generală a vieții reproductive a femeilor, de la menarhe (adică prima menstruație) până la menopauză, inclusiv prescrierea contraceptivelor.

Oferta contraceptivă include, de fapt, o diversitate de mijloace feminine și relativ puține mijloace masculine, cele mai prescrise de medici sunt, de asemenea, mai des metode feminine.

Bărbați relativ eliberați de povara reproductivă

Bărbații, pe de altă parte, sunt rareori pacienți la medicina reproductivă.

În cele din urmă, devin astfel doar în contextul utilizării WAP alături de soț. Acest lucru rămâne, chiar și în acest context, în principal responsabil pentru gestionarea tratamentelor pentru infertilitate.

Mai mult, în timp ce menopauza afectează toate femeile, nu se consideră neapărat că andropauza afectează toți bărbații.

Discursul medical care încurajează oamenii să se grăbească să conceapă trece, prin urmare, în primul rând de la profesioniștii din domeniul sănătății la femei (în special în contextul consultațiilor).

Apoi depinde de ei să implice soțul / soția în aceste probleme, chiar dacă acesta din urmă poate avea, la rândul său, impresia că ar avea „încă timp”.

Astfel, în continuitatea unei datorii contraceptive care pune pe femei responsabilitatea de a evita nașterea în cadrul relațiilor heterosexuale, există și o povară – întotdeauna feminină – legată de anticiparea scăderii fertilității.

Cu alte cuvinte, după asumarea principiului evitării unei sarcini nedorite, este vorba de „a fi gata” să aibă un copil, adică să satisfacă toate „condițiile bune” pentru înființarea unei familii (în munca, în viața de căsătorie) înainte de a fi prea dificil de conceput.

În timp ce bărbații se pot simți, de asemenea, presați să conceapă înainte de o vârstă prea târzie (nu doresc să fie „prea bătrâni” pentru a avea grijă de un copil, de exemplu)

În cele din urmă, dacă stabilim o vârstă fatală la 35, 37 sau 40, oricare ar fi, nu aducem prin asta o soluție. Potrivit theconversation.com

În măsura în care infertilitatea legată de vârstă a fost construită ca un subiect preponderent feminin, ea îi scutește pe bărbați de aceste griji chiar și atunci când îi afectează și pe ei.

Ar fi atunci o chestiune de revizuire a modului de gândire cu privire la rolul pe care acesta îl joacă în procesul care determină cuplurile heterosexuale să amâne o primă sarcină într-un moment ulterior, implicându-i mai mult în problemele legate de procreație.

„Vampirul” mărturisește că a ucis zece copii și le-a supt sângele

Suntem tentați să credem că vampirii sunt doar personaje literare sau cinematografice. Ei bine, iată o știre halucinantă publicată în DailyMail

„Vampirul” mărturisește că a ucis zece copii și a supt sângele cel puțin unei victime, fapte petrecute în Kenya

Masten Milimo Wanjala, în vârstă de 20 de ani, a fost arestat la Nairobi după ce au fost găsite două cadavre. El a mărturisit că a ucis copiii.

Bărbatul, supranumit ”vampirul”, a mărturisit că a ucis zece copii și a supt sânge de la cel puțin unul.

Masten Milimo Wanjala, în vârstă de 20 de ani, a fost arestat miercuri în legătură cu cele două cadavre care au fost găsite abandonate în Kabete, în afara orașului Nairobi.

El a mărturisit zece crime pe o perioadă de cinci ani și ajută acum poliția să recupereze cadavrele.

Wanjala a fost arestat după ce în Kabete au fost găsite două cadavre, identificate ca Junior Mutuku Musyoka, de 12 ani, iar Charles Opindo Bala, de 13 ani.

Acesta a fost legat de alte câteva dispariții în ultimele luni, deși poliția spune că încă nu este clar care a fost motivul său.

Poliția încearcă să stabilească dacă Wanjala a avut complici sau dacă a lucrat singur.

Suspectul i-a dus pe detectivi la locul multor crime, miercuri, ofițerii făcând fotografii și videoclipuri drept dovezi.

Multe dintre locuri erau tufișuri dense în apropierea plantațiilor de porumb, dar Wanjala a aruncat corpurile victimei și în canalizări deschise, a raportat Capital News.

Poliția a spus că Wanjala a încercat să răscumpere copiii, cerând părinților între 200 lire sterline (30.000 KSH) și 330 lire sterline (50.000 KSH) în schimbul libertății lor.

Mamei lui Musyoki, Felista Wayua, i s-a cerut 330 de lire sterline în schimbul fiului ei, dar nu a putut să strângă banii.

Tatălui lui Opindo i-a fost solicitat 200 de lire sterline după ce fiul său a fost răpit de la școala primară Majengo din Sagaret.

Viața criminală a lui Wanjala a început când avea doar 16 ani, potrivit presei locale.

El ar fi răpit-o pe Purity Maweu, în vârstă de 12 ani, și i-a supt sângele înainte să o lase să moară.

Se crede că Wanjala a lovit din nou trei ani mai târziu în Kimilili, vestul Keniei, ucigând Aron, în vârstă de 13 ani.

Moartea băiatului a dus la proteste violente în Kamukuywa, în care locuitorii au dat foc unei case despre care credeau că aparține suspectului.

Mai multe cadavre ale presupuselor victime ale lui Wanjala nu au fost încă descoperite fiindcă le-a aruncat în canalizare.

Confesiunea macabră a lui Wanjala a șocat joi dimineață presa kenyiană.

Potrivit Missing Child Kenya, în 2020, au fost dați dispăruți 242 de copii – 125 de fete și 117 băieți.

Cei mai mulți s-au reîntors acasă, dar cel puțin 10 au fost găsiți morți și 18 sunt încă dispăruți.