Cea de-a treia ediție a Festivalului de interpretare corală ”Roots Fest” 2019 Roma

În această seară, 1 noiembrie, la Accademia di Romania din Roma, s-a deschid cea de-a treia ediție a festivalului de interpretare corală Roots Fest 2019 Roma.

Festivalul este organizat de asociația culturală ARPRO în colaborare cu Accademia di Romania in Roma și Institutul Cultural Român și se desfășoară sub patronajul Ambasadei României în Italia, al Asociației Naționale Corale din România și al Biblioteche di Roma.


Vocativ Plus este partener media alături de cele mai importante media românești, Agerpres, TVRi și Radio România (acesta din urmă astăzi a împlinit 91 de ani). Sponsori: Corso -grand sweet hotel, La Prezzemollina, Adgri, ș.a.


Deschiderea a fost sub bagheta Doamnei Profesor Universitar Oana Bosca Mălin, vicepreședintele Academiei românești din Roma care a prezentat importanța evenimentului și, desigur, marele oaspete al festivalului, Maestrul Voicu Enăchescu, dirijorul și fondatorul Corului de Camera „Preludiu”, președintele Asociației Naționale Corale din România, personalitatea cea mai importantă din lumea muzicii corale din România, cu o carieră impresionantă, peste 50 de ani de muzică. Din 1998, Voicu Enăchescu îmbracă funcția de președinte al Asociației Naționale Corale din România. În 2004 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural în Grad de Comandor pentru Promovarea Culturii”. 

Tot din partea Asociației Naționale Corale din România, un alt oaspete foarte important, distinsa Doamnă Alina Părvulescu, Secretar General al ANCR.

Cei 47 de ani de existență ai Corului Preludiu înseamnă peste 300 de înregistrări radio și tv, un disc Electrecord și trei CD-uri, peste 1500 de concerte în țară, în Europa, Asia, Statele Unite ale Americii, participări la festivaluri de prestigiu.

Voicu Enăchescu și Corul Preludiu au primit premiile pentru cel mai bun dirijor și premiul I și medalia de aur la Festivalul Coral Internațional din Beijing, China (2002, 2012).


În această primă serată de festival, prezentată de îndrăgita și talentata Bianca Vasile, au evoluat în fața unui public foarte receptiv și exigent, (printre care și un băiețel blond de trei sau patru ani, frumos și cuminte, care asculta vrăjit piesele iar la un moment dat imitând dirijorul!), două grupuri corale, Arpeggio și Corul ”San Romano il Melode”, interpretând piese ale celor mai celebri compozitori: Constantin Arvinte și Pretorian Vlaiculescu și piese din tezaurul popular românesc.

Execuția ambelor grupuri a fost impecabilă și a fost răsplătită cu …aplauze prelungite.

Felicitări participanților și organizatorilor, nu mai puțin publicului…


Mâine, 2 noiembrie, la Basilica di San Vitale din Roma,(Via Nazionale 194), vor fi cele mai emoționante momente, de data aceasta doar muzica sacră, deoarece vor cânta șase grupuri corale din Italia, Polonia și România, va fi practic partea cea mai importantă a festivalului Roots Fest 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.