Ciprian Chirvasiu – „Nimeni, nimic, niciodată„ nu va uita!…

Scriitorul, poetul și ziaristul Ciprian Chirvasiu a murit vineri, la vârsta de 54 de ani.

Autor al volumelor “Profesorul de limbă moartă”, poezii, 1996; “Ateliere in paragina (24 de ore si miezul noptii cu Aurelian Titu Dumitrescu)”, 2002; “Destine fara noi” – convorbiri cu Alexandru Paleologu, Neagu Djuvara, Mihai Sora, Johnny Raducanu, Marin Tarangul, Mihai Nenoiu, Vasile Blendea, 2006; “Unirea in duh”, poeme, volum colectiv, scris alaturi de Aurelian Titu Dumitrescu, preot Niculae Constantin si preot Alexandru Razvan Morariu, „Nimeni, nimic, niciodată„ – 2013.

A lucrat în aproape toate marile redacții din București. A fost, printre altele, editorialist la Adevărul, redactor sef -adjunct la “Săptămâna  Financiară”, senior editor al săptămânalului “Eurolider”, șef al departamentului “Reportaj” la “Jurnalul  Național”, redactor șef-adjunct la “Evenimentul Zilei”, secretar general de redacție la “Ziarul Financiar”. Premiul pentru expresivitate jurnalistica în 2003.

A terminat Filologia, Limba si Literatura română și engleză, la Universitatea București.

În ultima perioadă, a ținut un curs de poezie pentru copii, la Muzeul Național al Literaturii Române la care se înscriseseră peste o sută de copii.

În 2016, cu prilejul celebrării Zilei Culturii Naționale, Ciprian Chirvasiu, alături de un grup de prestigioase personalități, s-a aflat la Roma, la invitația societății literare românești ”Cenaclul de la Roma”. Aici, a fost visul lui să revină anul acesta în toamnă și, aceeași societate literară îl inclusese în juriul unui concurs literar internațional la care acum, în urma morții poetului, marele premiu îi va purta numele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.