Concertul Arpeggio la Roma, cu prilejul Sărbătorilor Pascale

Cu prilejul Sărbătorilor Pascale, în ziua de 20 Aprilie 2022, în biserica Santa Maria in Portico din Piazza Campitelli, corul „Arpeggio” acompaniat la orgă de Gian Luigi Zampieri, a prezentat un emoționant spectacol coral.

Comunitatea românească din Italia are numeroase excelențe iar una dintre acestea este grupul coral feminin Arpeggio. Corul a împlinit opt ani și deține un palmares admirabil, aproape o sută de concerte.

Dirijorul Simona Vasile care, împreună cu Bianca M. Vasile și Ioana Nica, Iustina Nica, Maria Nica, Andreea Nica, formează grupul, reușește să instaureze armonia oriunde își înalță vocile.

Arpeggio a stârnit interesul maestrului Gian Luigi Zampieri organist și dirijor, format cu muzicieni de prestigiu precum Francesco de Masi, Carlo Maria Giulini, Ghenadi Rojdestvenski și Leonard Bernstein și a dirijat orchestre prestigioase în România (inclusiv Orchestrele Filarmonicii București, Ploiești, Orchestra de Cameră Radio) și în străinătate, este directorul permanent al Orchestrei „Antonio Salieri” din Roma.

Biserica amintită, care a găzduit nu pentru prima oară corul românesc, are o istorie impresionantă. Este construită în secolul al XII lea și renovată în anul 1600 în stilul baroc roman, fiind lăcașul icoanei făcătoare de minuni, Santa Maria in Portico in Campitelli.

Concertul Arpeggio a reamintit publicului piese inspirate din tradiția pascală ortodoxă și catolică ale unor compozitori români renumiți, precum Ioan D. Chirescu, Nicolae Moldoveanu, Gavriil Muzicescu, piese de Mozart și Cesar Franck.

Evenimentul s-a desfășurat și de această dată sub patronajul Ambasadei României în Italia și al Accademia di Romania în Roma iar publicul a răsplătit artiștii cu standing ovation.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.