Dezvelirea unei plăci comemorative în memoria lui Simion Bărnuțiu la Pavia – 4 decembrie 2019

O placă comemorativă, în memoria fruntașului revoluției de la 1848 din Transilvania, Simion Bărnuțiu va fi amplasată în curtea Alessandro Volta a Universității din Pavia.

Revoluționarul transilvănean a obținut doctoratul în drept la Universitatea din Pavia în anul 1854, reușita sa fiind apreciată la acea vreme în mod deosebit de profesorii universității atât pentru notele obținute, cât și pentru faptul că Simion Bărnuțiu a reușit să depășească mai multe obstacole, politice și economice, în obținerea acestui titlu academic.

Inițiativa amplasării plăcii aparține Ambasadei României în Italia și încununează eforturile susținute ale misiunii diplomatice, de promovare a valorilor naționale și culturale românești în Peninsulă. Proiectul a fost realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sălaj.

Dezvelirea plăcii va avea loc miercuri, 4 decembrie, ora 16.00, în prezența ambasadorului României în Italia, George Bologan,  a unor oficialități italiene și a unei delegații a Consiliului Județean Sălaj, condusă de președintele Marc Tiberiu. Pot să participe persoanele interesate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.