FESTIVAL INTERNAȚIONAL DE MUZICĂ CORALĂ ROOTS FEST 1-2 NOIEMBRIE 2019

Festivalul internațional de muzică corală ”Roots Fest” a ajuns la cea de-a treia ediție, care se va desfășura la Roma în zilele de 1 și 2 noiembrie 2019.

Festivalul este organizat de asociația culturală ARPRO în colaborare cu Accademia di Romania in Roma și Institutul Cultural Român. Evenimentul se desfășoară sub patronajul Ambasadei României în Italia, al Asociației Naționale Corale din România și al Biblioteche di Roma.

Accademia di Romania in Roma și Bazilica San Vitale din Roma găzduiesc festivalul Roots Fest, care reunește coruri de naționalități și confesiuni diferite sub semnul muzicii. Alături de obiectivele sociale și culturale de a reuni comunitatea românească prin muzică și de a favoriza studiul muzicii corale românești, festivalul urmărește dezvoltarea unui dialog permanent între muzicienii amatori si profesioniști, păstrarea legăturii culturale cu România, sensibilizarea publicului către acest gen muzical care ne învață și arta de a-l asculta pe cel de lângă noi și de a crea armonie.

Caracterul insolit al acestei ediții va fi dat de prezența a doi invitați de prestigiu în juriul onorific: Maestrul Voicu Enăchescu, președintele Asociației Naționale Corale din România, directorul Centrului Național de Artă ”Tinerimea Română” și dirijorul corului de cameră ”Preludiu” și Alina Pârvulescu, secretar general al Asociației Naționale Corale din România.

Corurile prezente la Roots Fest 2019, care vor aduce în atenția juriului și a publicului noi armonii și interpretări, vor fi: Corala feminină ”Arpeggio”, Corul polifonic ”Sfântul Roman Melodul”, Corul polifonic ”Schola Cantorum”, Corul ”Gaudium Poloniae”, Corul ”Catolica” și Corul ”Cantate Domino”.

Program:

Vineri, 1 noiembrie ora 19:00, Accademia di Romania in Roma (Viale delle Belle Arti 110)

Concert de muzică corală laică: corurile participante vor prezenta un program de muzică corală inspirată din folclor.

În program piese de: Constantin Arvinte, Nicolae Lungu, Pretorian Vlaiculescu.

Sâmbătă, 2 noiembrie ora 19:00, Biserica San Vitale din Roma (Via Nazionale 194)

Concert de muzică corală sacră.

În această secțiune vor fi prezente coruri românești, italiene, poloneze, care vor prezenta un repertoriu din tradiția ortodoxă, greco-catolică, romano-catolică, catolică și neoprotestantă.

Sponsori: Corso Grand Suite, ADGRI – Associazione dei Genitori Romeni in Italia, Associazione Culturale Villaggio Romeno, Razvan Ploscaru – Graphic Design.

Parteneri Media: TVR International, Radio Romania, Radio Romania International, Agerpres, Occidentul Romanesc, Vocativ Plus, Giornale Diplomatico, Yes Art Italy, Oltre le Colonne, Italia a Piedi.

INFO: [email protected]  +39 3282859200 – +393273099873

https://www.facebook.com/asscultarpro/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.