Festivalul Roots Fest la Roma, 2 și 3 noiembrie – Arpeggio&Roua

Pe 2 și 3 noiembrie, în centrul Romei se va celebra cântul coral în toate formele sale cu ocazia festivalului Roots Fest, organizat de asociația culturală ARPRO în colaborare cu Accademia di Romania și Institutul Cultural Român.
Festivalul se va desfășura cu patronajele Ambasadei României în Italia și al Ambasadei României pe lângă Sfântul Scaun.

Ediția a 1-a s-a bucurat de participarea a 8 coruri care au reunit confesiunile creștine în numele muzicii sacre.
A 2-a ediție a festivalului, care se va desfășura în zilele 2 și 3 noiembrie, va extinde spectrul studiului muzical coral cuprinzând două secțiuni: laică și sacră.
În acest fel se vor explora rădăcinile culturale ale fiecărui cor dedicând, în același timp, parte din repertoriu Centenarului Marii Uniri, reunind prin intermediul muzicii români din toate confesiunile.

Motive istorice și culturale vor reuni cele șase coruri care vor susține concertele Roots Fest, promovând un stil muzical mai puțin abordat în industria muzicală de astăzi. De aceea, sunt invitați studenți, profesori, coriști și amatori.

Scopul principal al festivalului este promovarea muzicii românești peste hotare, difuzarea artei corale în rândul românilor din Italia și dezvoltarea dialogului cultural și spiritual plecând de la un punct comun: muzica.

Programul festivalului va fi următorul:

– 2 noiembrie ore 19, Accademia di Romania. Concert de muzică laică susținut de grupul coral Arpeggio & Roua și corul polifonic Sfântul Roman Melodul;
– 3 noiembrie ore 19.30, Basilica di San Vitale. Concert de muzică sacră susținut de grupul coral Arpeggio & Roua, corul polifonic Sfântul Roman Melodul al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, corul polifonic Gaudium Poloniae al Bisericii Catolice Poloneze din Roma, corul colegiului Pio Romeno, corul Cantate Domino al Bisericii Creștine Adventiste din Italia și corul Catolica al comunității romano-catolice din Roma.

Intrarea este gratuită.

ARPRO este o asociație culturală din Ardea (Roma) formată de membri originari din România care iubesc și răspândesc folclorul românesc. Voluntarii ARPRO au înființat în urmă cu patru ani  corul Arpeggio & Roua, care studiază muzica corală românească pentru a o răspândi în toate colțurile lumii. Grupul coral a reprezentat România la ExpoMilano 2015, a lansat primul album de colinde, ”Armonie di Natale” în 2016, a organizat prima ediție a festivalului de coruri ”Sacred Roots Fest” la Roma în 2017 și în 2018 a participat la talent show-ul Românii au Talent.

Sponsori și colaboratori: Associazione culturale Roma – Romania, Responsabilità Sociale Onlus, Răzvan Ploscaru, Liga Studenților Romani din Strainatate – Filiala Italia, Casa Eledy Ricami Creativi

Parteneri media: TVR International, Radio Romania, ArtWave, Abitare a Roma, Vocativ Plus, Hope Media
#RootsFestRoma
Eveniment FB: https://www.facebook.com/events/160308558252540/
info: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.