Fotografie dintr-un  stat mort

În faţa inamicului invizibil, Klaus Johannis, președintele armatei moarte a prezentat un spital militar ridicat în timp record din corturi.

Este cam ce a mai rămas din armata română – niște corturi în curtea unui spital. În faţa epidemiei ţara, asa cum ne-au asigurat autoritățile, a fost pregătită din timp – să fie măcelărită.

În prima linie a măcelului sunt doi artizani ai dezastrului și ai dezinformării – ministrul de Interne, Ioan Marcel Vera și Raed Arafat, era să spun Yasser, un mare conducător sanitar al poporului român care a gestionat perfect măcelul de la Colectiv…

…bineînțeles plecând de la faţa locului după ce a dat mâna cu toți politicienii care au făcut în noaptea groazei o baie de pompieri.

Până mai ieri acești doi vulturi politici erau să-și scoată ochii, acum sunt prieteni pentru ca ministrul de Interne este prea prost să comunice populației niște ordonanțe militare și…

…în general, neștiind să comunice decât prin interjecţii a simțit un sprijin neprețuit din partea lui Arafat pe care până mai ieri voia să-l dea afară şi care întotdeauna ştie să arate  că face ceva.

Arafat, un mare retor al nimicului, ca să arate că face în sfârșit ceva, a închis ţara și a instaurat blocada Sucevei.

A fost şi  foarte nervos când a comunicat această decizie. Au fost deschise mii de dosare penale pentru oamenii care au vrut să iasă din case.

Au fost puse lacăte peste toate parcurile. Afacerile și școlile au fost închise și ele. S-a instaurat o birocrație a epidemiei.

Ca într un film idiot, românilor li s-a cerut sa umble pe stradă sau cu maşina doar cu o declarație pe propria răspundere la ei  sau lipită de geamul maşinii la vedere.

Pentru ca atmosfera sa cât mai aproape de delir, mașinile de politie au fost trimise prin cartiere să fie auzit imnul “Deșteaptă-te române”.

În timpul intonării imnului la intervale regulate, ofițerii şi agenţii lângă autovehicule au luat poziție de drepți și au prezentat onorul.

Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătăţii Dispărute a fost la Suceava să vadă realitatea cu ochii lui și s-o pipăie cu degetele primului ministru – un mare liberal pe care nici  nu mai ştiu cum îl cheamă. Mi-am adus aminte.

Îl cheamă Ludovic Întâi. După ce a văzut realitatea cu ochii lui, Nelu Tătaru,  s-a întors la București și a început un serial de interviuri despre cum se vede realitatea cu ochii.

Digi Tv îl arată constant la intervale regulate ca pe o telenovelă. Cu toate acestea, problemele de la Suceava…

…au continuat până  s-au transformat într-un dezastru. Unii pacienţi ai spitalelor de psihiatrie sunt convinşi că dacă vorbesc despre o problemă au şi rezolvat-o.

Lucrurile nu se schimbă dacă vorbeşti în faţa camerelor de luat vederi. Este acelaşi lucru. Medicii infestaţi au continuat să demisioneze.

De aceea Nelu Tătaru a trebuit să se ducă la Suceava de trei ori, până când a militarizat conducerea spitalului.

Întrebat dacă medicii au tot ce le trebuie, el a răspuns întotdeauna că “se fac eforturi ca medicii să aibă tot ce le trebuie”.

Acest enunț bazat pe o expresie verbală impersonală este mai mult o interjecţie. Este ca și cum ai spune că se va ploua.

Dar asta a declarat prima oară când a fost la Suceava. “Se fac eforturi ca medicii să aibă tot ce le trebuie”.

Când a venit a  treia oară de la Suceava, a declarat că “echipamentele au început să vină”.  Ele nu au fost aduse de cineva, ele au început să vină, aleargă singure  spre  spitale şi  acum.

Nu  au ajuns încă, dar au început  să plece. E vorba despre un prezent continuu.

Este ca şi cum te uiţi în sus şi-ţi dai seama că a început să plouă.

Medicii sunt trimiși în fata bolnavilor cu o masca și un halat de unică folosință care trebuie să le ajungă cel puţin câteva zile. Unii își pun precauți și niște ochelari.

Asta este tot ce au. În loc de echipamente și protecție li se amintește de jurământul lui Hipocrat.

Într-o ierarhie a jurămintelor, se pare ca jurământul lui Hipocrat este mai greu decât toate celelalte.

Jurămintele politicienilor, jurămintele parlamentarilor, jurămintele militarilor, ale miniștrilor, ale președintelui, primarilor și consilierilor sunt un fum de țigară. Medicii și asistentele demisionează în masă.

Cea mai serioasă televiziune din România, s-a transformat într-un radio al morții cu ediții speciale și știri de ultima oră când a mai murit un român, bine…

…printre momentele de publicitate la polidin şi alte suplimente alimentare să nu ai un scaun prea tare şi să nu ai probleme care prind rădăcini.

Este greu să mai trimiţi reporteri după imagini, mai bine transformi televiziunea în radio, sunt o grămadă de experţi în “noul coronavirus” care au ce povesti la telefon.

Pentru fiecare moarte se fac breaking news cu marii specialiști în nimic, muşcătorii de cuvinte de la emisiunea “În faţa ta”.

Cu cât se muşcă mai bine cuvintele în direct, laşi impresia că ştii ceea ce trebuie făcut mai bine decât ceilalţi.

Când muşti cuvintele arăţi că gândirea ta este decisivă şi influenţează realitatea.

Dacă te uiți mai mult de cinci minute la televizor riști să te arunci pe fereastrăă. Digi TV, televiziunea care m-a ajutat să mă sinucid.

Este incredibil cât de mult rău pot face niște amatori adunați într-o teleziune.

Dacă Antena 3 a dezinformat 30 de ani și a făcut praf codul deontologic al jurnalistului  român din toate timpurile, Digi TV i-a dat foc pur și simplu, l-a aruncat în crematoriu.

Vă prezentam o știre de ultima oră după publicitatea la colebil să puteţi mânca de toate cât mai aveţi timp, bilanțul morților nu l-a depășit încă pe cel al idioților media.

Pe Facebook oamenii se apară, printre teorii ale conspirațiilor, sfaturi medicale, fake-news, își trimit totuși filme de altădată…

…scenete cu Toma Caragiu despre statul acasă, când femeia făcea şi făcea şi-şi ţinea bărbatul acasă care…

…nu voia decât să bea un pahar de vin cu prietenii, momente cu Dem Rădulescu, momente cu marii actori pe care i-am pierdut, nişte amintiri frumoase, niște puncte de lumină în fotografia groazei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.