Grupul vocal polifonic “Arpeggio” va susține un concert extraordinar de Crăciun la Roma

Grupul vocal polifonic “Arpeggio” va susține un concert extraordinar de Crăciun la Roma, împreună cu M. Gian Luigi Zampieri la orgă și Renata Adelina Ionescu la nai.

În data de 19 decembrie, începând cu ora 20, artiștii vor interpreta colinde românești și internaționale în centrul Romei, la biserica Santa Maria in Portico in Campitelli, situată între Teatro Marcello și piazza Venezia.

Evenimentul, care se va desfășura sub patronajul Ambasadei României în Italia și Accademiei di Romania în Roma, va fi un concert de excepție susținut de corul Arpeggio și Renata Adelina Ionescu, acompaniate de către Maestrul Gian Luigi Zampieri, autorul aranjamentelor pentru orgă și nai.

Concertul, alături de alte manifestări din Capitală, reprezintă o renaștere a muzicii corale care în ultimii doi ani a resimțit foarte mult efectele pandemiei.

După aproape doi ani, coristele și coriștii se bucură de armonia cântatului în cor și de schimbul de emoții dintre ei și public care poate avea loc doar în sala de spectacol, nu în fața unui ecran, prin intermediul concertelor virtuale.

Grupul vocal ”Arpeggio” există din 2014 și a susținut peste 90 de concerte în comunitățile de români din Italia, a avut colaborări de prestigiu cu instituțiile românești din străinătate, precum Ambasada României și Institutul Cultural Român.

”Arpeggio” a adus muzica românească în inima Romei participând la festivaluri din Capitală, precum Festival dell’Avvento, a reprezentat România la ExpoMilano 2015 și cu ocazia vizitei de stat a președintelui Klaus Iohannis în 2018.

Maestrul Gian Luigi Zampieri este reprezentant al școlii italiene de dirijat, fiind unul dintre ultimii discipoli ai maestrului Franco Ferrara.

În calitate de organist și dirijor, s-a perfecționat cu muzicieni de prestigiu precum Francesco de Masi, Carlo Maria Giulini, Ghenadi Rojdestvenski și Leonard Bernstein.

La vârsta de 15 de ani a devenit Organist la Basilica di Santa Maria în Trastevere din Roma, unde a activat timp de 20 de ani.

A condus prestigioase orchestre din Romania, printre care Filarmonicile din București, Ploiești, Orchestra de Cameră Radio), precum și din străinătate. Este dirijor permanent al Orchestrei „Antonio Salieri” din Roma.

Renata-Adelina Ionescu este o tânără artistă din România care se dedică muzicii, în special muzicii corale și naiului. A studiat tehnica de nai împreună cu Prof. Răducu Vasile și a beneficiat, în mod semnificativ, de sprijinul Maestrului Gian Luigi Zampieri.

Totodată, Renata cântă în coruri, respectiv grupuri vocale, încă din perioada gimnazială, în acest moment fiind un membru activ al Grupului Vocal „InCanto”, dirijat de Adina Șerban.

Concertul se va desfășura conform cu dispozițiile guvernamentale din 6 decembrie, care impun accesul la spectacole cu ”Green Pass Rafforzato”.

comunicat de presă al Associazione Culturale ARPRO Tel.: +39 3282859200 E-mail: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.