Incendiul din nordul Californiei înghite cu furie zone întinse de vegetație dar și localități întregi

Autoritățile din Statele Unite au ordonat evacuarea a zeci de mii de persoane din mai multe orașe din nordul statului California, în urma incendiului de vegetație izbucnit joi, pe care pompierii nu au reușit momentan să îl controleze.

Incendiul a izbucnit în zona Camp Creek și se îndreaptă spre munții Sierra. Regiunea afectată se află la nord de orașul Sacramento.

Autoritățile au ordonat evacuarea cetățenilor din orașele Paradise, Magalia, Concow, Butte Creek Canyon și Butte Valley. Mai multe școli și spitale au fost de asemenea evacuate.

Momentan nu au fost raportate victime, dar mai multe case au luat foc.

Incendiul de vegetație s-a extins rapid din cauza vânturilor care depășesc și acum, 80 de kilometri pe oră.

Reprezentanții Departamentului de Pompieri din California au transmis că joi, la ora locală 12.00 (22, ora României), aproximativ 3.200 de hectare ardeau.

Prietenii mei care locuiesc în orașul Simi Valley mi-au spus acum 30 de minute că focul se vede deja peste deal, în localitatea Oak Park. Vântul bate cu putere și întețește focul. Tot ei mi-au relatat că ieri, un orășel de lângă San Francisco a ars în totalitate. Fotografia este făcută cu foarte puțin timp în urmă din parcare.

Cetățenii primesc alerte pe telefonul mobil și au timp la dispoziție să se evacueze din zonele alertate. Nu știm dacă vântul se va opri dar zone întregi au fost deja cuprinse de furia focului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.