“Itinerar Centenar pentru Jurnaliști Români din Diaspora”

În contextul marcării Centenarului Marii Uniri, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MpRP) are în intenție demararea acțiunii proprii „Itinerar Centenar pentru Jurnaliști Români din Diaspora” în scopul facilitării contactelor dintre mass-media românească din afara granițelor țării cu cele din România și a dezvoltării unei dimensiuni de abordare permanentă a situațiilor din comunitățile românești.

Evenimentul va fi organizat în perioada 28 noiembrie – 2 decembrie 2018, cu sosire în București pe 28 noiembrie 2018 și plecare pe 02 decembrie 2018. Programul proiectului va cuprinde ateliere de lucru și schimb de bune practici cu instituții mass-media din România, dezbateri și acțiuni de networking pe teme privind situația presei din Diaspora, a mass-media de expresie românească și oportunități de cooperare între mass-media din aceste state și România, participare la evenimentul festiv de încheiere a proiectului Ministerului pentru Românii de Pretutindeni „100 pentru Centenar”, precum și participare la manifestări care vor avea loc la Alba Iulia în data de 1 decembrie 2018. De asemenea, având în vedere impactul profund istoric pe care îl aduce anul Centenarului Marii Uniri, participanții vor avea ocazia să viziteze obiective turistice de o conotație istorică deosebită.

Transportul internațional al participanților și toate celelalte cheltuieli organizatorice (masă, cazare, transport intern) vor fi asigurate de către MpRP.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a pus la dispoziție 9 locuri pentru participanții din Italia. Beneficiarii trebuie să întrunească, cumulativ, următoarele criterii de eligibilitate:

–        cetățeni români, care să vorbească limba română cel puțin la nivel mediu;

–        candidații trebuie să desfășoare activitate relevantă în domeniul problematicii românilor de pretutindeni.

Persoanele interesante sunt rugate să își manifeste interesul de a participa până pe 13 august 2018, printr-un email la adresa [email protected], din care să reiasă îndeplinirea criteriilor de eligibilitate menționate mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.