Mulțumim că exiști, Arțărașule!

Ansamblul folcloric „Arțăraș” este cel mai cunoscut grup folcloric românesc din centrul Italiei care, iată, împlinește acest an 10 ani de activitate, lansarea sa fiind în cadrul Accademiei di Romania de la Roma în 2009.

Ansamblul a reprezentat România la solicitarea Ambasadei României la Festivalul folcloric de la Lucignano, în fiecare an reprezintă România la Festivalul folcloric dedicat Maratonei Romei, recent a participat la a treia ediție a Festivalului „Folclore nel cuore” din Sicilia, unde  a fost invitat a doua oară, este premiata mai multor festivaluri folclorice din Italia, Paris Bruxelles.

Directorul artistic, doamna Lidia Bolfosu, care de ani de zile adună  românii din cele două state românești, dedicându-le timpul și cunoștințele sale pentru a forma promotori ai  valorilor folclorului românesc, cu titlu gratuit, merită un semn de atenție.

Ansamblul înseamnă 30 de artiști populari, inimi românești, cei care sfințesc generația actuală prin smerenia lor față de frumos și …de tradiție…

Mulțumim că exiști, Arțărașule! – Să fiți mereu așa, arțari!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.