ROMA: Concert extraordinar de Crăciun – 13 decembrie – Santa Maria in Portico in Campitelli

Pe 13 decembrie, asociația culturală ARPRO, în colaborare cu Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun organizează concertul extraordinar de Crăciun al corului Arpeggio & Roua cu patronajele Ambasadei României în Italia și al Accademiei di Romania din Roma. 
Concertul se va desfășura în biserica Santa Maria in Portico in Campitelli din centrul Romei; este dedicat Centenarului Marii Uniri și va celebra vechea tradiție românească a colindatului din casă în casă.

 

Scopul evenimentului este celebrarea Crăciunului, parcurgând peste o sută de ani de tradiție si difuzarea acesteia în comunitatea de români cea mai mare din străinătate. Cu acest prilej se vor pune în evidență nu doar caracterul exclusiv al tradiției românești de Crăciun, ci și punctele comune dintre obiceiurile străvechi italiene și românești.

Ca de obicei, activitățile semnate Arpeggio & Roua au ca obiectiv principal crearea unei armonii între membrii corului și cei care îi ascultă.

Intrarea este gratuită.
ARPRO este o asociație culturală din Ardea (Roma) formată de membri originari din România care iubesc și răspândesc folclorul românesc. Voluntarii ARPRO au înființat în urmă cu patru ani  corul Arpeggio & Roua, care studiază muzica corală românească pentru a o răspândi în toate colțurile lumii. Grupul coral a reprezentat România la ExpoMilano 2015, a lansat primul album de colinde, ”Armonie di Natale”în 2016, a organizat prima ediție a festivalului de coruri ”Sacred Roots Fest”la Roma în 2017 și în 2018 a participat la talent show-ul Românii au Talent. În noiembrie 2018 a organizat a doua ediție a festivalului coral Roots Fest, dedicat Centenarului Marii Uniri. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.