Roma, MUREŞENI „PE URMELE LUI BADEA CÂRŢAN”

Roma, MUREŞENI „PE URMELE LUI BADEA CÂRŢAN” – Un grup de scriitori, ziarişti, oameni de cultură, rapsozi populari mureşeni au iniţiat proiectul cultural „Pe urmele lui Badea Cârţan”, care se va desfăşura în perioada 28 august – 3 septembrie 2018, şi are ca principală ţintă, pe de o parte, evocarea unui personaj fascinant, Badea Cârţan.

Gheorghe Cârţan, 1846-1911, cel care în 1896 a plecat pe jos la Roma, din dorinţa de a vedea Columna lui Traian, care era pentru el simbolul originii latine a poporului român), iar pe de altă parte, marcarea Zilei Limbii Române, în 31 august. Cele două momente se vor desfăşura la Roma, la Columna lui Traian.

În acelaşi cadru, vor fi susţinute recitaluri de muzică şi poezie, vor fi lansate cărţi ale scriitorilor participanţi la proiect.

Duminică, 2 septembrie 2018, mureşenii vor fi oaspeţii unei întâlniri cu români din diaspora şi cu membri ai societății literare Cenaclul de la Roma, coordonat de Valeriu DG Barbu.

Participă: Nicolae Băciuţ, Răzvan Ducan, Sorina Bloj, Dinuca Burian, Maria Borzan, Codruţa Băciuţ, Viorica Şutu, Gina Moldovan, Marioara Popovici, Sorina Sav, Maria Piştănilă ş.a., în total cincizeci de entuziaşti promotori ai valorilor culturale româneşti.
Proiectul, inclus în calendarul Centenarului Marii Uniri, organizat de Primăria municipiului Reghin, Biblioteca Municipală „Petru Maior” din Reghin, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Mureş, Biblioteca orăşenească „Liviu Rusu” din Sărmaşu, Biblioteca comunală Ibăneşti, Associazione ”Cenaclul de la Roma”, se derulează sub egida Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România. Coordonatori de proiect Sorina Bloj şi Nicolae Băciuţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.