România la ediția XXV a manifestării culturale Isola del Cinema

România revine anul acesta la manifestarea culturală Isola del Cinema (Insula Cinematografică) din Romasecțiunea Isola Mondo, cu proiecția filmului ”Un pas în urma serafimilor”, în regia lui Daniel Sandu, inițiativa fiind promovată de Ambasada României în Italia.

Pelicula va fi proiectată în limba română, cu subtitrare în italiană, în data de 12 august 2019, în spațiul Cinelab (Insula Tiberină), la ora 21.45. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.  

Aflată la a XXV-a ediție, Isola del Cinema este un eveniment cu tradiție și un adevărat reper în cadrul manifestărilor organizate în capitala Italiei în contextul programului Estate romana (Vara romană), susținut şi patronat de Primăria Romei.

Secțiunea Isola Mondo, inaugurată în 1995, se dorește a fi un spațiu cultural din ce în ce mai consolidat, dedicat cinematografiei internaționale și realizat în strânsă colaborare cu Ambasadele și Institutele Culturale prezente la Roma.

Anul acesta, alături de România, vor fi prezentate pelicule din Australia, Canada, Republica Cuba, Republica Filipine, India, Israel, Japonia și Malaysia.

Un pas în urma serafimilor” spune povestea lui Gabriel, un adolescent care își dorește să devină preot și intră într-un seminar teologic ortodox.

Inițial încearcă să se adapteze mediului, dar în cele din urmă își dă seama că sistemul este complet corupt și autoritar; nu după multă vreme, el și alți trei colegi sunt etichetați de consiliul școlii drept elevi-problemă.

Prinși în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar autoritar, și un profesor laic viclean și corupt, elevii învață că minciuna, furtul, manipularea și trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să și le însușească pentru a rezista în seminar.

Pelicula a fost prezentată anul acesta la a X-a ediție a Festivalul Filmului Francofon de la Roma, unde a câștigat Premiul Publicului.

Ambasada României în Italia contribuie la promovarea cinematografiei românești, din ce în ce mai apreciată și în mediile internaționale, și la consolidarea dialogului cultural romano-italian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.