Sănătatea la îndemâna tuturor – Aurelia Petrea și terapiile neinvazive

Românii din Italia constituie cea mai numeroasă comunitate dar, totodată, și cel mai bine integrată. Sunt foarte mulți români de succes, care au reușit să își împlinească o carieră sau să-și urmeze vocația. Aurelia Petrea este una dintre aceștia. Iată cu ce se ocupă și ce poate oferi oamenilor cărora le recomandăm să găsească răbdarea să citească mai jos și, mai ales, să o contacteze.

„Dumnezeu nu poate acționa împotriva Naturii fără a se lepăda de el însuși, pentru că Lumina Naturii este trupul divinității”. (Marchizul din Carabà)

CE ESTE PRANOTERAPIA?

Pranoterapia reprezintă în primul rând o artă antică care pleacă de la convingerea că toți avem un corp pranic (astăzi este des întâlnit termenul de Energie) sau Aură.

Corpul pranic sau aura este percepută de către pranoterapeut, cu ajutorul mâinilor, fără a atinge corpul. Când corpul pranic este murdar sau dezechilibrat pranoterapeutul percepe, iar cu ajutorul tehnicilor pranice purifică, reechilibrează și restabilește circuitul natural al pranei. Ca rezultat are loc o armonizare, o vindecare atât al aspectului fizic, emotiv, cât și psihic al corpului.

Iată de ce Pranoterapia merge mult mai departe decât medicina sau alte tehnici holistice care tratează doar simptomul, sau doar aspectul fizic, nu și cel emotiv sau mintal.
De obicei pranoterapeutul își așează clientul pe un pat, sau execută terapii la distanță, deoarece nu există limite spațio-temporale.

Terapeutul face o diagnoză a punctelor slabe sau distoniilor din aura, percepând corpul pranic la câțiva cm distanță de corp unde există prea multă tensiune sau unde lipsește Prana.

Prin pranoterapie se redă vitalitatea sau prana acelei părți a corpului unde s-a declanșat boala.

Persoana tratată în timpul ședinței poate simți căldură, frig, furnicături, tresăriri, relaxare, somnolență sau o stare plăcută imediată. Efectul este imediat sau în zilele următoare.

Pranoterapeutul nu este un medic, deoarece curează aspectul strict imaterial. Pornește de la faptul că fiecare organ fizic are și un organ psihosomatic, astfel încât problema apare inițial în corpul pranic  și după aceea descarcă boala în organul fizic. Astfel se pornește de la cauza reală a bolii, iar efectele sunt surprinzătoare pe toate cele 3 planuri: fizic, mintal și spiritual!

Prin pranoterapie se pot trata un șir de probleme, precum: dureri de cap, cefalee, dureri de stomac, probleme intestinale, constipație, probleme ale aparatului excretor și genital, dureri lombare, insomnie, stres, bulimie, probleme circulatorii, limfatice, infecții, probleme ale pielii si ale aparatului digestiv, etc.

CUM SE DEZVOLTĂ BOALA DIN PUNCT DE VEDERE PRANIC

Să luam ca exemplu corpul meu pranic care controlează și coordonează corpurile pranice ale fiecărei celule, și în același timp corpul pranic al fiecărei celule influențează comportamentul pranic al întregului corp. Și dacă acest circuit funcționează în acest mod pentru corp, funcționează la fel și Universul, astfel încât Macro- cosmosul intră într-o relație constantă cu Micro-cosmosul nostru, adică corpul.

Astfel, corpul fizic constituit din celulele mele, prana mea și mintea mea percepe Prana Cosmică ca fiind neîntreruptă și este traversat de un continuu schimb bidirecțional. Dacă acest schimb suferă vreo alterare, atunci întreg organismul resimte această perturbare. Așadar, este suficient să reechilibrăm acest schimb pentru a restabili întregul sistem.

PRANA EXOGENĂ sau Prana Externă este mult mai rapidă decât PRANA ENDOGENĂ sau Prana Internă.

Forțele Cosmice ne traversează constant, iar noi suntem implicați încă de la naștere ca niște Agenți Transformatori. Scopul nostru, din punctul de vedere al Întregului, este de a prelucra aceste forțe, metabolizându-le cu vitalitatea noastră (Prana).

Când acest proces nu există, organele noastre suferă și se crează un blocaj în circulația Pranei, care inhibă funcționarea eficientă a unui organ în particular sau al întreg organismului.

Omul posedă 6 meridiane care pornesc de la picioare și 6 care pornesc de la mâini. Aceste meridiane sunt traversate de forțele cosmice cerești și terestre. În concluzie există forțe care ne traversează și forțe care se află în interiorul nostru. Forțele care ne traversează au o natură benefică, dar pot fi și de natură malefică.

Chinezii antici vorbeau de Spirite, care creau probleme sau puneau piedici, de aceea există FENG-SHUI care alungă spiritele din casă. Boala este un dezechilibru de Qi care poate fi cauzat fie de un deficit sau un exces de Yin sau Yang, iar cauza poate veni atât din interior, cât și din exterior.

NE NAȘTEM PREORDONAȚI

Toate bolile provin din modul în care omul este dispus în raport cu Cosmosul, prin relația pe care o creează cu exteriorul, deoarece interiorul nu are niciun motiv să se îmbolnăvească.

Fiecare individ, atât în rol, în formă și în propria dispoziție, se naște „preordonat”. Fiecare ființă este plasată la locul ei și va îndeplini sarcinile atribuite în funcție de program și va avea o anumită formă.

Acest lucru se întâmplă în natură pentru toate ființele vii, mai puțin la om.

O celulă albă este programată de sistemul imunitar sau de inteligența cosmică, pentru a ataca acea bacterie care pătrunde în organism să o mănânce, deci este un prădător și bacteria este prada.

Pe de altă parte, ființa umană este plasată în locul potrivit, dar fiind înzestrată cu Liberul Arbitru, dificil mai rămâne așa cum a fost programată.

În acest moment, omul își schimbă rezonanța, schimbă forma Ovoidului său, deviind canalele în care fluxurile vitale cosmice intră și ies, deranjând procesele sale metabolice și catabolice.

PRANOTERAPEUTUL VA OPERA PE ACELE TULBURĂRI VITALE PRIN EMITEREA FORȚEI FLUIDICE PE CARE O IA DE LA COSMOS ȘI O DIRECȚIONEAZĂ ÎN CONFORMITATE CU VOINȚA ȘI CUNOȘTINȚELE SALE, RESTABILIND ASTFEL, FLUXUL VITAL, AȘA CUM A FOST EL PREORDONAT!

Pranoterapia acționează asupra Proceselor Pranice, după cum urmează:

– Trimite Prana zonelor corpului unde aceasta lipsește, astfel îi oferă forță vitală pentru a contracara boala;
– Ajută organismul să se depureze;
– Determină Inteligenta Corpului subiectului să preia controlul asupra zonelor bolnave sau abandonate, astfel încât să restabilească fluxul necesar de Prana.

Când toate aceste procese pranice lipsesc se realizează trecerea de la organismul viu la stadiul de organism fără viață.

ALTE SISTEME ASEMĂNĂTOARE PRANOTERAPIEI

Reiki, după cum probabil nu toată lumea știe, este încă o formă de pranoterapie, referindu-se la Pranoterapia japoneză. Această practică, propunând condiția pasivă de a fi un canal pranic, ar presupune cei 25 de ani de disciplină Zen extrem de rigidă până când se   obține starea elevată a purității absolute.

Din păcate, în Vest, reiki-ul este propus într-un mod foarte diferit, expunând practicantul, cu pasivitatea condiției de canal la acțiunea a numeroase și periculoase forțe subtile, pe care tradiția esoterică le numește spirite.

În Reiki este un canal și mulți introduc curățarea chakrelor, care  în cultura japoneză nu exista. Pentru a cunoaște această formă de Pranoterapia este necesar de a  trece prin diferite inițieri, care permit  celui inițiat să cunoască Reiki.

Vindecarea pranică   – Foarte populara în ultimul timp este, de asemenea, „vindecarea pranică“: aceasta constă într-un sistem de Pranoterapie  unde, pe de o parte mintea merge, în mod corespunzător, pentru a conduce prana, dar pe de altă parte se deplasează pe aspectele subtile ale  delicatului domeniu  șamanic, expunând persoana la turme de forțe elementare sau spirite.

La aceasta practica  au fost mai  apoi adăugate  ingeniozități , cu o distincta aroma  „new age“, cum ar fi utilizarea  pseudo-chakrelor,  „vortexuri de energie“, când autenticele chakra din  tradiția indiană  reprezintă ceva total  diferit.

Se fac descărcări cu  sare, facturi, deochiuri, toate acestea fac parte din sectorul care aparține magiei și merge sa opereze  pe un  plan de vrăjitorie; este  proiectat pe  lumina fizică descompusă cu prisma, în timp ce culorile pranice sunt diferite: de fapt nu știu despre existența culorilor pranice. Urmând această tehnică, organizațiile se descompun adesea pentru că ating un sector magic esoteric.

Un Pranoterapeut  nu are nevoie de toate acestea, deoarece o sănătoasă și corectă formă de Pranoterapie, aflându-se în afara domeniului vrăjitoresc, nu are nevoie nici de inițieri, nici de contacte cu spiritele.    Principiul fundamental este să știm ceea ce facem.

Cunoașterea ne permite să călăuzim cu înțelepciune. Când se operează  cu Prana, nu lucrăm cu organele fizice. Terapeutul trebuie să încerce întotdeauna să evite intrarea în contact direct, spontan sau pasiv, cu forța vitală a persoanei tratate.

În schimb, trebuie să fie încărcat cu vitalitate și să o protejeze în timpul tratamentului, reparând posibile (și, din păcate, aproape inevitabile) erori mici și descărcând acumulările pranice destabilizatoare  luate eventual de la persoana tratată.

Pentru a acționa cu siguranță și capacitate, operatorul  trebuie evident  să cunoască  și să folosească canalele de Prana și nu neapărat in  mod clar punctele corpului fizic (pe de alta parte  acupuncturistul nu pune acele pe ficat pentru a trata ficatul, dar pune acele in punctele  prin care trec canalele organului prânico).

Pranoterapia indiană o face pe 108 Marman și niciodată pe Chakre; Chinezii nu fac Prano pe punctele de acupunctură, ci pe meridianele Minunate. Organul pranic care nu este conectat în același loc al organul fizic are  patologii și reguli diferite.

Lumea Pranoterapiei  are propriile reguli: cunoscându-le , știi cum să le folosești la maxim. Prin urmare, este necesar să se cunoască patologia, fiziologia, anatomia și utilizarea pranică a forței  vitale.

Prana Trebuie luata de la  Cosmos și sa o conducem noi cu mintea noastră: trebuie să lucrăm  pentru a o obține,  s-o descarcam sau să ne încărcăm, trebuie să fim conștienți de unde o luăm  și de  fiziologia subtilă, curând în  conformitate cu aceste reguli.

În întreaga lume, prima axioma este: mintea conduce prana. Prana este o percepție fluidă în interiorul corpului, în afară trebuie să știm cum să o mișcăm ca și cum am mișca fumul: este nevoie de foarte multa  delicatețe.

CINE POATE BENEFICIA DE PRANOTERAPIE

Pranoterapia operează pe toate nivelele: de la atomic la cosmic, de la uman la divin, în fiecare entitate, dar în mod special între diferite entități și sisteme.

Pranoterapia poate fi aplicată tuturor organismelor vii: copii, adulți, bătrâni, plante și animale. Nu există contraindicații sau reacții adverse, deoarece tot ceea ce circulă conform naturii este Perfect!

Ședințele de pranoterapie pot implica diverse tehnici care să ajute la reechilibrarea energetică a organismului viu prin manipularea Pranei.

Cu părere de rău majoritatea persoanelor apelează la vindecarea energetică în ultimă instanță, când este prea târziu.

Vindecarea energetică trebuie văzută drept o cură preventivă, o profilaxie executată cu o anumită regularitate, pentru a evita descărcarea bolii în corpul fizic.

În cazurile grave, de exemplu cancerul în fază terminală este prea târziu atât pentru medicină, metodele energetice cât, chiar si pentru Dumnezeu.

Miracolele, așa cum suntem obișnuiți să le numim, în realitate,  indică faptul că corpul nostru mai are o rezervă de energie ancestrală, care își are sediul în Ming Men (rinichi).

MingMen este denumit Poarta Vieții, Mandatul Ceresc, Oceanul de Qi, Punctul de Colectare al Qi-lui Corpului care se găsește în a 2-a  și a 3-a Vertebră Lombară. MingMen este câmpul unde se găsește acea cantitate de Qi care ne-a fost dată de la naștere, pe măsură ce se consumă duce spre moarte, în acest punct avem procesul de îmbătrânire, când acesta se sfârșește, nu mai există cale de întoarcere.

Depinde de noi cum folosim Qi-ul donat, îl păstrăm  sau îl risipim? De aceea trebuie să fim prudenți în folosirea acestui rezervor de energie.

Vindecarea energetică a fost și va rămâne o Artă a Vindecării, de fiecare dată când o folosim, nu facem altceva decât să amintim corpului despre proveniența sa, rădăcinile și legătura neîntreruptă pe care o avem cu natura, cosmosul, Dumnezeu.

Noi suntem centrul de Transmutație ale forțelor cosmice, care ne traversează constant, continuu, suntem Creuzetul Alchimic(zona buricului), chiar în această zonă Anticii Maeștri  ai Științei Hermetice au plasat Athanorul  în interiorul căruia au loc toate transformările vitale.

„Dumnezeu doarme în pietre, se trezește în plante, se mișcă în animale, începe să devină conștient de el însuși  în oameni”.  (P. Yogananda).


Aurelia PetreaCine este? Puteți afla din acest fișier: Cariera Aureliei Petrea

Aurelia este pranoterapeută și specializată în tehnici neconvenționale noninvazive și care au un efect imediat benefic pentru cei care suferă de dezechilibre ale sănătății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.