Școala Populară ARPRO pentru copiii românilor din Italia

După vacanța de vară, în care copiii românilor din Italia au avut ocazia să pună în practică tot ce au învățat la cursuri, la Școala Populară ARPRO reîncep activitățile.

Din 1 septembrie, timp de aproape două săptămâni, copiii români din Genzano și împrejurimi vor avea ocazia să frecventeze cursuri gratuite în limba română în fiecare zi, într-un context primitor, relaxat și prietenos, îndrumați de o echipă de profesori și specialiști în psihologie și mediere culturală.

Școala populară se desfășoară cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, sub patronajul Ambasadei României în Italia și Accademiei di Romania din Roma.

La Școala Populară ARPRO ne dorim ca noua generație de copii români din Italia să aibă ocazia de a descoperi România, pentru a fi mândri de identitatea lor etnică, pentru a învăța cum pot să promoveze țara de origine și pentru a menține relațiile cu membrii familiei din România.

Exigența de a crea o comunitate care contribuie la coeziunea socială, previne marginalizarea și oferă un sentiment de apartenență pentru copiii români din Italia și familiile lor este reală în comunitatea noastră.

De aceea, experimentăm metode educaționale alternative: câteva exemple sunt educația în natură, teatrul, lectura creativă, care, în afară de a consolida cunoștințele despre limba natală, descoperă și dezvoltă în copii abilități ascunse, și îi reconectează cu mediul în care trăiesc.

Pentru noi este fundamentală implicarea părinților în activitățile școlii: aduc cu ei limba autentică și jocurile copilăriei și participă la îmbogățirea repertoriului cultural al copiilor.

La Școala Populară ARPRO primim voluntari adulți care vor să ne viziteze: ei vor avea posibilitatea să lucreze împreună cu Simona, Mihaela, Alexandra și Raluca timp de o zi sau mai multe.

Cursurile se desfășoară în Genzano, în sala adiacentă bisericii Sfânta Anastasia și în spațiile oferite de Istituto Salesiano S.Luigi Versiglia, în perioada 1-10 septembrie de luni pănă vineri, în intervalul orar 9-16

…înscrieri pe https://arprosummercamp.wordpress.com), iar începând din 18 septembrie, în fiecare sâmbătă între orele 9-13 (înscrieri pe https://scoalapoparpro.wordpress.com).

comunicat de presă ARPRO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.