Scrisoare deschisă către Excelența Sa, Domnul Ambasador George Bologan

Am trimis pe adresa de email a Ambasadei României la Roma o rugăminte adresată Excelenței Sale, Domnul George Bologan, Ambasadorul României în Italia și Malta, prin care solicitam lămuriri privind cauzele obstrucționării exprimării votului pentru unii dintre românii rezidenți sau în trecere prin Italia.

Deoarece până la această oră nu s-a primit niciun răspuns, fac publică scrisoarea, din bănuiala că nu a ajuns scrisoarea pe calea oficială iar Domnul George Bologan nu are cunoștință de acest email transmis.


Grupul Media Vocativ Plus; Radio Vocativ România, Il Romeno

27 Mai 2019 – Roma

Către: Excelența Sa, Domnul George Bologan, Ambasadorul României în Italia și Malta

Excelența Voastră, Domnule Ambasador George Bologan

Cu scopul corectei informări, prin mijloacele noastre media, vă trimitem rugămintea să ne lămuriți în urma căror împrejurări și neajunsuri s-a creat suprimarea exercitării dreptului la vot, pentru unii români rezidenți sau aflați în tranzit în Italia.

La ultima întâlnire cu presa de limbă română, care a avut loc luna trecută, Excelența Voastră a expus faptul că Ambasada are pusă la punct structura de vot și că vor fi suficiente secții de votare și că vor fi organizate optim.

La întrebarea mea legată de capacitatea secțiilor de vot, ați răspuns că nu vor fi atâția votanți cât poate servi structura organizată, că vă așteptați la o prezență de 30%. Vă pot furniza fișierul audio unde ați afirmat acestea:

De pe atunci, din sală, am făcut un rapid calcul aritmetic, socotind că 71 de secții (abia apoi s-a aflat că vor fi 76) vor trebui să deservească minim 100.000 de oameni –   în Italia viețuind ca rezidenți peste un milion de români, între care am presupus că doar o treime ar avea drept de vot, apoi, că vor dori să voteze dintre aceștia doar iarăși o treime, rezultându-mi astfel cifra de 100.000 de votanți, deci, capacitatea fiecărei secții urma să fie organizată în funcție de mărimea comunității românești locale.

La Roma, de exemplu, nu puteau fi doar 5 secții și fiecare secție cu doar 7 cabine și cu doar 4 ștampile… după cum s-a constatat că ați avut, deoarece fluxul chiar și minimizat, nu putea fi deservit.

Iată că au reușit să voteze 80.210 oameni, potrivit BEC, cifră preluată Luni 27.05.2019, ora 08.40., ceea ce înseamnă că a minim 20.000 de oameni li s-a obstrucționat exercitarea dreptului la vot, fapt care constituie o acuzație extrem de gravă care presupune asumarea unor responsabilități la nivel înalt.

20.000 de voturi în minus cântăresc enorm pentru formațiunile politice aflate în competiția electorală, cântărește mult în decizia și reprezentativitatea românilor din Italia.

Vă rugăm să ne trimiteți poziția Excelenței Voastre și a Ambasadei României în Italia, legat de acest grav incident petrecut cu ocazia alegerilor parlamentare europene.

Vă mulțumesc Valeriu Barbu


Rog și pe această cale, publică, să dați curs rugăminții și să ne ajutați să clarificăm cauzele neajunsurilor care au condus la obstrucționarea dreptului la vot pentru unii români.

În cazul în care ați primit ordin de la BEC ori de la MAE sau orice alt for superior, dat fiind faptul că NU DOAR LA ROMA au fost proaste organizări ale structurii de vot, vă rugăm să denunțați aceasta, în spiritul patriotismului pe care mereu l-ați invocat și mereu ne-ați îndemnat să-l manifestăm liber.

Cu vie considerație și cu nădejde că veți răspunde rugăminții, vă mulțumesc.

Sursa foto: roma.mae.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.