”VINO SĂ NE CUNOŞTI!” – întâlnire multietnică la Roma, 20 de asociaţii din Regiunea Lazio

Asociaţia Europaeus are plăcerea să vă invite la Evenimentul „Vino să ne cunoşti” / „Vieni a conoscerci”, la care participăm în calitate de parteneri, împreună cu 20 de asociaţii din Regiunea Lazio (detalii mai jos).
Cu această ocazie, organizaţia noastră va lansa campania informativă cu privire la dreptul de vot al cetăţenilor români din Italia la Alegerile Europene din Mai 2019. Vom distribui, de asemenea, 30 de manuale şcolare destinate elevilor români din clasele I-IV, oferite de Ministerul Românilor de Pretutindeni. La spectacolul care va urma, invitat special al Asociaţiei noastre va fi Corul Quintaumentata condus de M. Attilio Di Sanza, având-o ca solistă pe Roxana Ene.
 
Cu deosebită consideraţie,  Miruna Căjvăneanu, Preşedinte „Europaeus”
 
VINO SĂ NE CUNOŞTI!

 INVITAȚIE

Asociaţia Europaeus lansează campania de informare #IOVOTOUE privind dreptul de vot la Alegerile Europene din 2019 al cetăţenilor UE care trăiesc în Italia

Vineri, 23 noiembrie 2018

10:30- 17:30

WeGil – Largo Ascianghi, 5 (Trastevere) ROMA

Asociația EUROPAEUS are plăcerea de a invita publicul din Roma la centrul WeGil (Trastevere), unde va avea loc un eveniment cu caracter internaţional, organizat de CESV (Centrul de Servicii pentru Voluntariat din regiunea Lazio), împreună cu o rețea de 20 de asociații, marea majoritate constituite de imigranți din: România, Republica Moldova, Bolivia, Peru, China, Ucraina, Polonia, Capul Verde, Albania, Camerun, Togo.

Asociația noastră va avea un invitat special, Corul Quintaumentata și va prezenta două inițiative importante: lansarea campaniei #IOVOTOUE și o donație de manuale în limba română.

Campania #IOVOTOUE

De peste 5 ani, Asociaţia EUROPAEUS se ocupă de informarea cetățenilor europeni cu privire la drepturile lor, în special la dreptul de a vota în țara lor de adopție, fiind implicată şi în trei proiecte specifice europene.

În cadrul evenimentului din 23 noiembrie se va lansa campania de conștientizare şi informare cu privire la viitoarele alegeri europene, care vor avea loc în Italia în luna mai 2019. Românii, în calitate de cetăţeni comunitari, se pot înscrie pe listele electorale suplimentare pentru a vota proprii aleşi în Parlamentul European.

Voluntarii Asociaţiei vor distribui un ghid în limba română și italiană privind dreptul de vot al cetățenilor europeni şi vor furniza  informații cu privire la modalităţile de înregistrare pe listele electorale și termenul-limită pentru înscrieri.

 DONAŢIE DE MANUALE DE LIMBA ROMÂNĂ

La standul Asociației, pentru familiile cu copii care frecventează școlile primare, vor fi distribuite 30 de manuale gratuite de limba română (clasa I-IV, cu CD-uri), oferite de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Corul QUINTAUMENTATA

Asociaţia va prezenta şi un moment muzical, oferit  în timpul spectacolului care va avea loc incepand de la ora 14:30. E vorba de un recital susţinut de Corul Quintaumentata condus de maestrul Attilio Di Sanza. Corul a participat la numeroase concerte şi Festivaluri prestigioase: ​​Festivalul de Muzică Europeană (2018), Concert caritabil la Teatrul Sistina (2018), în prezența unor artiști de renume, Ziua patrimoniului european (Complexul  Maxențiu, Roma 2018), Concertul în memoria tragediei de la Lampedusa (Teatrul Vascello, 2018). Solista Corului este românca Roxana Ene, participantă la Voice of Italy 2016.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Regiunea Lazio, în cadrul proiectului FAMI IPOCAD.

Manifestaţia va include: spectacole în costume tradiționale, expoziții de fotografie şi artă plastică, degustări de preparate din diferite țări, ateliere de lucru interactive. De asemenea, va fi un punct de informare cu privire la campaniile de sensibilizare desfășurate de diferitele asociații participante.

PROGRAMUL

10.30 Seminar „Angajamentul și propunerile asociațiilor comunităților de migranți”

13:00 Bufet multietnic

14.30 Spectacol de muzică, dans și poezie, oferit de către asociațiile comunităților de migranți

Intrare gratuită

Asociaţii partenere:

La Casa Boliviana, Il Mondo Blu, Observo onlus, NCC-CCN, Tabanka Onlus, Europaeus, ATL, Innova, New Beginning, FILAAC, Ucraina CreAttiva, Assomoldave, Foleja, CESV, CEMEA del Mezzogiorno

EUROPAEUS/ Birou de presă: 388/6515430

Dott.ssa Miruna Cajvaneanu Giornalista Twitter: @cmiruna Presidente Associazione Europaeus Blogger- Huffington Post Italia / Roma Today ROME CELL:+39 388 65 15 430 TEL: +39 0418876509 FAX:+39 0692932686 Blog: http://www.huffingtonpost.it/matrioske/ Website: http://iromeni.com/ http://dinitalia.blogspot.it/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.