Beneficiile psihosomatice ale masajului pentru persoanele de vârsta a treia

Studiile realizate de către Institutul “Touch Research” demonstrează că persoanele de vârsta a treia pot avea parte de beneficii emoționale extraordinare în urma tratamentelor cu masaj. Acestea ameliorează stările depresive, anxietatea și stările de agitație asociate cu pierderea de memorie.

Terapia prin masaj ajută persoanele vârstnice să își controleze durerile fizice mai usor si sporește refacerea dupa o interventie chirurgicală. În plus, procedurile de masaj îmbunătățesc calitatea somnului și cresc funcțiile cognitive.

În timpul masajului dispariția neplăcerilor provocate de stres precum și respirația profundă indusă au ca rezultat sigur relaxarea. Masajul este o cale plăcută prin care se pot realiza conexiuni interumane, mai ales că, odată cu trecerea timpului interacțiunile sociale devin din ce in ce mai putin prezente.

Ameliorarea durerii fizice și a contracturilor musculare

Imobilitatea fizică cauzată de artrită și de alte probleme ale sistemului musculo-scheletic poate poate fi un factor de izolare față mediul exterior.

Masajul terapeutic are ca scop cresterea mobilitații articulare și îmbunătățire posturii corpului, ceea ce duce la o refacere a conexiunii cu propriul corp încuranjând astfel activitatea fizică. De asemenea, masajul grăbeste refacerea și vindecarea după intervențiile chirurgicale.

Imbunătățirea calității somnului și a clarității mentale

Varstnicii  suferă foarte des de  perturbări ale somnului, terapia prin masaj combate insomnia și agitația din timpul nopții, aceste probleme sunt în stransă legatură cu funcțiile cognitive și linistea mentală.

Masajul induce o stare de calm, regenerare și revitalizare,  aspect ce determină un mai bun control și o reintegrare în mediul social.

Reducerea anxietații și a agitatiei

Anxietatea și agitația sunt probleme comune întalnite la persoanele în vârstă care suferă de demență. Maseurii care se ocupă de cazurile persoanelor spitalizate cu astfel de probleme sunt instruiti sa induca o stare de calm printr-un simplu masaj al palmelor.

Masajul mainilor este cunoscut pentru efectul de reducerea  al agitatiei, a temerilor si a confuziilor provocate de boala  Alzheimer.

Masajul, o metodă credibilă pentru vârstnici

Terapia prin masaj a devenit o terapie complementară credibilă ajutând vârstnicii să facă fată oscilațiilor emoționale specifice vârstei.

Terapeuții specializați în astfel de proceduri sunt recomandați să facă aceste terapii și la domiciliul persoanelor în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.