Mare atenţie la datele pe care le furnizaţi în online şi cum le protejaţi!

Ştim cu toţii cât de uşor pot fi furate, iar acum ştim şi cât valorează ele. Un studiu făcut de o companie de protecţie şi securitate cibernetică arată că hackerii câştigă cel puţin 50 de dolari pentru fiecare identitate virtuală vândută.

În primul rând trebuie spus că jumătate dintre europeni nu ştiu cât valorează identitatea lor virtuală. Cu toate acestea, peste jumătate dintre cei care au răspuns studiului sunt conştienţi că firme sau hackeri pot face bani de pe urma datelor lor. Realitatea este că informaţiile personale, inclusiv cele pe care mulţi oameni le consideră inofensive, sunt furate în mod constant şi vândute pe internet.

Studiul specialiştilor în securitate cibernetică a arătat aşadar şi cu cât. Doar 50 de dolari valorează profilurile noastre publice pe piaţa neagră din mediul online. Şi înregistrările medicale se comercializează. Cu mai puţin de 70 de dolari. Extrem de puţin, spun experţii. Valorile ar putea să-i împingă pe atacatori să fure tot mai multe conturi şi informaţii.

Este important să ştiţi că sunt vânate datele din social media, informaţiile bancare şi chiar date din cadrul unor servicii populare precum cele de car-sharing. Nu sunt ocolite datele furnizate pe site-urile de gaming, aplicaţiile de servicii matrimoniale sau site-uri de divertisment, care ar putea să păstreze informaţii despre carduri de credit.
Cele mai răspândite metode prin care infractorii fură identităţi virtuale sunt campaniile de înşelăciune electronică prin care vi se cer date în schimbul unor aşa zise câştiguri sau folosirea unui punct sensibil de securitate din soft-ul unei aplicaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.