Accident feroviar în Danemarca – 6 persoane au murit și alte 16 au fost rănite

Șase persoane au murit și alte 16 au fost rănite miercuri dimineață, când un tren danez de pasageri a lovit un tren de marfă care pe o linie leagă zonele centrale din Danemarca.

Operatorul feroviar, Căile Ferate Daneze, a declarat postului danez TV2 că victimele au fost pasageri într-un tren care mergea din orașul Odense, sper insula daneză centrală Fyn, la Copenhaga, accidentul a avut loc la ora 8 am.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Lars Braemhoej, a spus că, deși „nu știm exact ce a cauzat accidentul”, poate să fi fost încărcătura dintr-un tren de marfă care a trecut, s-a desprins  ceva și a lovit trenul de pasageri. El a adăugat că există „daune considerabile” la trenul de călători.

Poliția a refuzat să comenteze un raport din canalul TV2 al Danemarcei potrivit căruia un container a căzut probabil de pe trenul de marfă.

Mediile daneze au raportat inițial că o prelată de pe un tren de marfă a lovit trenul de călători, care mergea în direcția opusă, determinând-ul să se oprească brusc.

Fotografiile arată că trenul de marfă purta cutii de bere, iar prelata care acoperea trenul a fost ruptă în bucăți.

Kasper Elbjoern, purtătorul de cuvânt al grupului danez de bere Carlsberg, a confirmat că un tren de marfă care transporta încărcătura firmei a fost implicat în accident.

Jesper Nielsen, care era în trenul de călători, a declarat pentru TV2 că atunci când trenul „a intrat pe pod, a fost o bubuitură mare … foarte repede după aceea, trenul a frânat”.

Accidentul a avut loc pe un pod rutier și feroviar, parte a sistemului Storebaelt de poduri și un tunel care leagă insulele daneze Zealand și Funen.

Flemming Jensen, directorul executiv al Căilor Ferate Daneze de stat, a declarat că poliția și Consiliul de Investigare a Accidentelor din Danemarca evaluează daunele. El a spus că operatorul „vom contribui cu tot ce putem la investigații”.

Sistemul de transport a fost închis pentru mașini pe timp de noapte datorită vânturilor puternice, doar trenurile puteau trece. Traficul rutier a fost reluat miercuri cu o viteză de 50 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.