Laura Codruța Kovesi sub control judiciar

Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către procurorii Secției de anchetare a magistraților, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate anchetei. De asemenea, fosta șefă DNA are rol de inculpat.

Una dintre interdicții este aceea de a nu părăsi țara, în contextul în care Kovesi candidează pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European.

Fostului procuror-șef DNA i-au fost deschise două dosare de către procurorii acestei structuri, cel referitor la aducerea în țară a lui Nicolae Popa și cel privindu-i pe procurorii DNA Ploiești.

Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție i-a deschis un prim dosar Laurei Codruța Kovesi în decembrie 2018, după ce fostul deputat Sebastian Ghiță a acuzat-o că i-ar fi cerut bani pentru plata avionului cu care urma să fie adus în țară Nicolae Popa din Indonezia, în 2011.

Laura Codruța Kovesi era la acea vreme procuror general al României, iar Nicolae Popa fusese definitiv condamnat la 10 ani şi 4 luni de închisoare în dosarul FNI. În această cauză, fostul procuror-șef DNA este urmărit penal pentru luare de mită, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu. Procurorul de caz al acestei cauze este Adina Florea.

O știre din luna Mai 2016 anunța și mai grav: ”România poate fi zguduită de cea mai importantă arestare! E anunțul pe care îl face un fost șef SRI.  Daniel Dragomir, fost șef Grupare Sectoare informativ-Operative în Direcţia Generală de Prevenire şi Combatere Terorism din SRI, anunță o iminentă încătușare a șefei DNA” – iată că nu a fost chiar așa, Kovesi a rezistat iar acum, așteptăm cu nerăbdare detaliile din justiție, nu de la media ostilă procuroarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.