10 lucruri uimitoare pe care le poți învăța de la… ”scaun”

Potrivit unei companii tehnologice în curs de dezvoltare din Silicon Valley, nu există un aliment universal sănătos: ceea ce este sănătos pentru o persoană poate fi inflamator pentru alta.

Odată cu apariția bolilor cronice la nivel mondial, diagnosticul cancerului pancreatic al tatălui său și starea reactivă a sistemelor de sănătate occidentale, Naveen Jain a lămurit că epidemia de boli cronice a fost o problemă demnă de confruntat. El a reunit o echipă de oameni de știință pentru a lansa Viome, o companie care poate analiza intestinul pentru a înțelege ce provoacă inflamații, principala cauză a multor boli cronice.

Viome se numește singura companie de tehnologie care vă va ajuta să identificați, cu un kit de testare la domiciliu, ceea ce se întâmplă cu adevărat în intestin. Acolo micro-biomul dvs. este localizat în cea mai mare parte și cum trilioane de microbi acționează împreună ca un convertor parțial de putere; partea de motor și partea de farmacie.

Dacă doriți să vă optimizați sănătatea, evitați sau vindecați bolile cronice sau știți care alimente sunt potrivite pentru dvs., înțelegerea microbiomului dvs. este primul pas.

Kit-urile de testare Viome oferă o modalitate de a începe propriul proces de colectare a datelor. Compania folosește o tehnologie de înaltă rezoluție numită secvențiere de meta-transcriptom pentru a identifica toate microorganismele care trăiesc în intestin, de la bacterii și viruși la ciuperci, drojdii, paraziți și bacteriofagi. Cu aceste date, Viome recomandă alimente și suplimente personalizate pentru a vă optimiza funcția microbiană.

Nu se vând suplimente și nici nu se face diagnostică IBS sau IBD, dar știința medicală știe că diverse intervenții dietetice pentru IBD sunt determinate de profilul microbiomului tractului gastrointestinal. Modificarea acestui profil poate îmbunătăți eficacitatea terapiei dietetice.

Iată 10 descoperiri uimitoare descoperite de Viome:

1. Mâncarea „sănătoasă” nu este întotdeauna sănătoasă
Este posibil să fi fost sfătuit să vă mâncați legumele și că legumele și nucile sunt antiinflamatorii. Datele arată că acest lucru nu este întotdeauna adevărat.

Spanacul, tărâța, rubarba, sfecla, nucile și untul de nuci conțin oxalat. Știm acum că alimentele care conțin oxalat pot fi dăunătoare, cu excepția cazului în care sunt prezenți microbii care le pot metaboliza într-o substanță non-dăunătoare.

30% dintre clienții Viome nu au microbi pentru a metaboliza în mod corespunzător oxalații. Cu alte cuvinte, „alimentele sănătoase” precum spanacul nu sunt de fapt sănătoase pentru acești oameni.

2. „Antioxidantii” nu sunt întotdeauna buni pentru toată lumea

La fel ca oxalații, polifenolii din alimente sunt considerați în general foarte sănătoși, dar dacă nu sunt folosiți microbi adecvați care au polifenoli specifici, beneficiul maxim nu poate fi obținut.

Un exemplu este o substanță prezentă în aceste alimente numită acid elagic. Viome este capabil să detecteze dacă microbiomul metabolizează acidul elagic și îl transformă în urolitină A. Doar urolitina A are efecte antiinflamatorii și antioxidante. Fără microbii pentru a efectua această conversie, nu veți beneficia de acid elagic din alimente.

Nucile, nucile, zmeura, rodia, murele, păcanele și afine conțin toate acidul elagic. După ce a analizat zeci de mii de oameni, Viome raportează că doar aproximativ 50% dintre ei beneficiază de consumul mai multor alimente care conțin acid elagic.

3. Mâncați prea multe proteine?
Când vă gândiți la „dieta bogată în proteine”, s-ar putea să vă gândiți la dietele Paleo, la dietele Keto și la dietele performante.

Proteinele ajută la construirea mușchilor și la furnizarea de energie, dar dacă alimentați excesiv, poate provoca inflamații și reduce longevitatea.

Viome analizează activitatea microbiomului pentru a determina dacă mănânci prea multe proteine ​​care fermentează ​​precum Alistipes putredinis și Tanneralla forsythia și dacă aceste organisme produc substanțe dăunătoare precum amoniacul, hidrogenul sulfurat, p-cresol sau putrescina. Aceste substanțe pot deteriora mucoasa intestinală și pot duce la condiții precum permeabilitatea intestinală.

4. „Alimentele sănătoase” pot agrava bolile de inimă?

Colina din unele alimente poate fi transformată de bacterii în trimetilamină (TMA), care este asociată cu boli de inimă atunci când este absorbită de organism și transformată în TMAO.

Conversia TMA nu are loc la indivizi decât dacă au bacteriile corespunzătoare în microbiomul lor. Viome poate vedea căile de producție TMA și multe dintre bacteriile gamma-proteine ​​care efectuează această conversie.

Ce alimente conțin colină? Ficatul, somonul, năutul, mazărea împărțită, ouăle, fasolea albastră, alunele sunt o mică probă. Înainte de a decide să te dedici complet pescuitului sau paleo, ai putea dori să verifici dacă microbiomul tău produce TMA cu somonul sau friptura.

5. Prea mult fier poate provoca inflamații

Mineralele precum fierul din alimente pot, în unele medii microbiene inflamatorii, să promoveze creșterea agenților patogeni precum Esherichia, Shigella și Salmonella. Poate nu tocmai acel pui mâncat a provocat intoxicații alimentare, ci microbiomul toxic care te-a îmbolnăvit.

Pe de altă parte, atunci când nu ai suficient fier, ai putea deveni anemic, ceea ce duce la slăbiciune și lipsa respirației. Când te gândești la cât de mult fier este potrivit pentru tine, uită-te la date.

6. Stresul și anxietatea apar în microbiomul tău

Intestinul și creierul nostru sunt conectate prin nervul vag. Majoritatea neurotransmițătorilor sunt produși sau consumați de microbiomul nostru. În mod surprinzător, 90% din toată serotonina (un neurotransmițător pentru sănătate) este produsă de microbiomul intestinal, nu de creier.

Când aveți un microbiom bolnav care produce o cantitate mare de toxine precum hidrogenul sulfurat, mucoasa intestinului dvs. începe să se deterioreze în ceea ce este cunoscut sub numele de „permeabilitate intestinală”.

Gândește-te la scurgerea intestinului ca intestinul tău care nu are granițe sau granițe sănătoase. Când se întâmplă acest lucru, pot apărea tot felul de boli. Când bariera intestinală se descompune, începe o reacție în lanț, provocând o inflamație cronică de grad scăzut, care a fost identificată ca o sursă potențială de depresie și niveluri mai mari de anxietate, pe lângă multe alte boli cronice.

Dacă lucrați pentru a vă reduce nivelul de stres, asigurați-vă că dieta dvs. promovează un microbiom sănătos.

7. Microbiomul tău îți afectează energia
Dacă doriți mai multă energie, restabiliți echilibrul microbiomului.

Microbiomul este responsabil pentru extracția calorică sau crearea de energie prin căi cum ar fi ciclul acidului tricarboxilic. Corpurile noastre depind de energia produsă de microbiomul nostru.

Câtă energie obținem din alimentația noastră depinde de cât de eficient este microbiomul nostru la transformarea alimentelor în energie. Microbiomii de înaltă performanță sunt excelenți la transformarea alimentelor în energie, excelent pentru sportivii care au nevoie de energie suplimentară, dar nu sunt optimi pentru cei cu stil de viață sedentar. Și dacă microbii nu sunt capabili sau nu metabolizează glucoza (zahărul) pe care o mănânci, acesta va fi păstrat sub formă de grăsime.

8. Aveți dureri articulare? Microbiomul tău îți poate spune de ce

Lipopolysaccharide (LPS) este o moleculă cheie pro-inflamatorie produsă de unii dintre microbii tăi. Prea multe LPS pot provoca daune sistemului imunitar și îl pot pune în criză. Când sistemul imunitar intră în criză, articulațiile și alte părți ale corpului suferă adesea daune colaterale.

Poate că echilibrarea microbiomului este o soluție mai bună decât atingerea glucozaminei.

Consideră microbiomul tău drept generalul maxim al armatei tale imune. Îți trece sistemul imunitar printr-un antrenament de bază și determină când merge la război. În mod ideal, sistemul dumneavoastră imunitar câștigă bătălia rapidă și se odihnește, dar dacă microbiomul dvs. îl ține constant în alertă, războiul lung și prelungit poate provoca inflamații cronice și boli cronice.

Chiar îmbătrânești sau microbiomul tău te face să te simți mai în vârstă, deoarece continuă să dea avertismente sistemului tău imunitar, ducând până la urmă la dureri cronice? Dacă aveți o afecțiune care se termină în „-ite”, este posibil ca atunci când echilibrați microbiomul, inflamația „-ite” să fie redusă.

9. Legătura dintre acidul stomacului scăzut și boala cronică
Acidul din stomac te protejează de bacteriile din gură și de paraziți și ciuperci din alimente.

Când aveți acid la stomac scăzut, bacteriile din bacteriile gurii ajung în tractul gastrointestinal. Această invazie este asociată cu un factor de risc pentru boala autoimună și inflamația intestinală.

Începem să aflăm că acidul scăzut al stomacului este poate o cauză majoră a bolilor cronice. Ce fel de lucruri cauzează acidul stomacal? Stresul și antiacidele precum Nexium, Zantac și Prilosec.

10. Carbohidratii pot fi precursori ai proteinelor
Atâta timp cât microbiomul tău este la egalitate, carbohidrații nu sunt atât de rău cum ai putea crede. Cheia este dacă microbiomul tău poate transforma amidonurile pe care le consumi în aminoacizi.

Microbiomul nostru include 20% din aminoacizii cu lanț ramificat (BCAAs) și se va adapta pentru a face ca acești BCAA să fie vitali pentru noi în aproape toate modurile posibile.

În esență, microbiomul tău leagă carbonul și hidrogenii în diferite formulări BCAA, în funcție de ce îl hrănești. Microbiomul este excelent pentru adaptarea și rotirea în funcție de dietă și mediu.


Deci, având în vedere toate aceste date, puteți înțelege cât de esențial este să acordați prioritate sănătății microbiomului dumneavoastră. Pentru oricine dorește să investească într-un kit de testare care va afla care sunt alimentele care funcționează cel mai bine pentru corpul dvs. și vor primi recomandări personalizate, puteți profita de prețuri mai mici și puteți obține un kit pentru 149 USD pe Viome.com

Viome a declarat pentru GNN că tehnologia sa le permite să vadă la nivelul efortului cum sunt bacteriile active, arhaea, eucariote și virușii în intestin și care sunt căile metabolice și de semnalizare sunt activate și în ce măsură – cu alte cuvinte, care microbii se descurcă. Viome spune: „Nicio altă companie nu poate vedea cu exactitate la nivel molecular ce se întâmplă în microbiomul intestinal din acest punct de vedere funcțional.”  Aflați mai multe și vizionați un videoclip pe Viome.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.