Emisiunea TV investigativă italiană ”Le iene”( „Hienele”) pune la încercare politicienii: nimeni nu știe unde s-a născut Iisus!

Emisiunea TV investigativă italiană ”Le iene”( „hienele”) pune la încercare politicienii: … nimeni nu știe unde s-a născut Iisus!

Corespondentul pentru programul postului Italia 1, aparținând grupului Mediaset, pune parlamentarilor câteva întrebări, dar există o oarecare confuzie în legătură cu originile lui Hristos: „Este din Nazaret?”. Potrivit Tgcom24.it

„Unde s-a născut pruncul Iisus?”. Aceasta este întrebarea pe care reporterul emisiunii „Le Iene” o pune unor politicieni, dar nimeni nu este în măsură să răspundă corect. „În Nazaret? În Ierusalim?”, Au fost în încurcătură parlamentarii când au înțeles că locația dată de ei nu este cea exactă. Unii chiar au fugit de reporter și cameraman, în timp ce ministrul Justiției, Alfonso Bonafede încearcă, indiferent, să se debaraseze de reporter răspunzând: „Tocmai fac o poză”.

Situația nu se îmbunătățește atunci când reporterul cere numele celor Trei Înțelepți și de ce Iisus este numit „din Nazaret”.

Și dacă unii politicieni, aparent jenați, se îndepărtează de camera de filmat cerând să nu fie deranjați, există cei care nu se iau prea în serios și se distrează împreună cu corespondentul programului Italia 1, recunoscând că au ideile neclare în această privință.


Puteți vedea în podcast emisiunea apăsând AICI


Oare după această rușinoasă postură s-au dus cu scumpele lor telefoane măcar un minut pe wikipedia acești bravi aleși ai patriei să afle ceea ce știu până și copiii preșcolari, că Iisus este născut la Betleem?

Iată cum ne dumerește faimosul site enciclopedic:

Betleem (învechit Viflaim, uneori scris Bethleem sau Bethlehem; în ebraică בית לחםbeyt lehem, „casa pâinii”, etimologie populară; în arabă بيت لحمbeyt lahm, „casa cărnii”, de asemenea etimologie populară; în greacă ΒηθλεὲμVithleém) este un oraș din Cisiordania, situat la 10 km sud de Ierusalim, având 25.266 de locuitori (2007). Din 1996, după Acordul de la Oslo, orașul se află sub administrarea Autorității Palestiniene.

Orașul este un important centru religios și pentru iudei și pentru creștini. Vechiul Testament identifică Betleemul ca orașul în care regele David s-a născut. În Noul Testament, Betleemul este locul de naștere al lui Iisus.

Orașul este locuit de una din cele mai vechi comunități de creștini din lume, deși mărimea comunității s-a micșorat datorită emigrației.

Betleemul are o majoritate musulmană, dar este și orașul celei mai mari comunități creștine palestiniene.

Cel mai dezvoltat sector economic al orașului este turismul, ce cunoaște apogeul în preajma sezonului Crăciunului când pelerinii creștini se îmbulzesc spre Biserica Nașterii Domnului.

Betleemul are peste 30 de hoteluri și peste 300 de magazine artizanale. Mormântul Rahelei, un important loc de pelerinaj evreiesc, este localizat la intrarea nordică a Betleemului. Citește mai multe

Acum, dacă noi românii ne plângem că am ales idioții nației, iată că nu doar noi, ci și alte popoare își duc la putere proprii ignoranți…

Ce se ne mai mirăm de faptul că deciziile politice sunt proaste? Sunt precum …aleșii...!

Lansăm așadar sloganul: ”Politicieni ignoranți din toată lumea, uniți-vă și …dați-vă foc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.