Escrocii bat la ușile bătrânilor prefăcându-se că sunt funcționari în controlul coronavirusului

Escrocii bat la ușile bătrânilor prefăcându-se că sunt funcționari în controlul coronavirusului

Infractorii săvârșesc infracțiuni sau fraude, pretinzând că sunt funcționari guvernamentali, consilieri sau medici.

Oamenii sunt vizați și prin e-mailuri de tip phishing care oferă remedii rapide și kituri de vaccinare, în timp ce altora li se cere să doneze organizaților de caritate false.

E-mailurile care par să provină de la companiile de turism și cer oamenilor să anuleze vacanțele în încercarea de a obține detaliile bancare de plată.

Alți rezidenți vulnerabili plătesc online pentru bunuri esențiale, cum ar fi dezinfectanții de mână, pentru a nu primi niciodată produsul, deoarece a fost vândut de pe o platformă falsă.

Escrocheriile au crescut cu 400% în intervalul unei luni doar în Londra. Escrocii se oferă să execute mici servicii pentru cei vulnerabili.

Forțele de poliție au raportat că 105 au fost raportate la Action Fraud, centrul național de raportare pentru fraude și infracțiuni informatice, pierderile totale ajungând la aproape 970.000 de lire sterline.

Autoritățile solicită rezidenților vârstnici și izolați să nu accepte servicii de la străini care se oferă să servească prin mici gesturi, cum ar fi cumpărarea unor rețete sau să facă diverse cumpărături, pentru care cer bani în avans sau detalii despre card.

La Lewisham și Blackheath escrocii ținteau persoanele în vârstă, susținând că provin de la autoritatea sanitară pentru testarea obligatorie pentru coronavirus.

Alții, online, lansează apeluri de strângere de fonduri de urgență pentru a strânge 10 milioane de lire sterline destinați să ajute persoanele în vârstă să treacă de pandemie.

Autoritatea Antifraudă a oferit sfaturi cu privire la modul să eviți să fii înșelat de escroci în timpul crizei coronavirusului:

1. Atenție la mesajele înșelătoare – Nu faceți niciodată clic pe linkuri sau atașamente în e-mailuri suspecte și nu răspundeți niciodată la mesajele și apelurile nesolicitate care necesită informații personale sau financiare.

2. Cumpărături online – Dacă efectuați o achiziție de la o companie sau o persoană pe care nu o cunoașteți și nu aveți încredere, faceți mai întâi unele cercetări și cereți sfatul unui prieten sau un membru al familiei înainte de a finaliza achiziția.

Dacă decideți să continuați achiziția, utilizați un card de credit dacă aveți unul, deoarece majoritatea furnizorilor majori de carduri de credit asigură achizițiile online.

3. Protejați-vă dispozitivele de cele mai recente amenințări – Instalați întotdeauna cele mai recente actualizări software și aplicații pentru a vă proteja dispozitivele de cele mai recente amenințări.

Oricine crede că este o victimă a fraudei trebuie să sune imediat la banca lor și la Poliție.

Sunt escroci care folosesc pandemia COVID-19 pentru a înșela oamenii care încearcă să cumpere materiale medicale online, trimițând e-mailuri care oferă asistență medicală falsă.

Sfatul este simplu: gândiți-vă foarte atent înainte de a da banii și de a furniza datele dvs. personale.

Cele mai multe escrocherii se referă la vânzarea online de articole de protecție și resurse rare, din cauza epidemiei COVID-19.

Sfătuim oamenii să nu intre în panică și să se gândească la achiziția pe care o fac. Când faceți cumpărături online, este important să faceți cercetarea și să consultați pe forumuri recenziile despre site-ului de unde intenționați să cumpărați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.