Evenimentul mileniului: Bun venit umanitate în noua eră… ADIO PETROLULUI!

NEW YORK – Viitorul petrolului american a devenit negativ pentru prima dată în istorie, ieri, luni, 20 aprilie 2020, încheindu-se ziua cu un ritm pe minus, – 37,63 USD pe baril.

Petrolul brut Brent, referința internațională, de asemenea, s-a prăbușit, dar acel contract nu a fost deloc slab, deoarece mai mult spațiu de stocare este încă disponibil la nivel mondial. Apoi? De acum urmează urgia!

Contractul WTI din Mai scade cu peste 300% până la – 37,63 USD pe baril

Contractul WTI din luna mai a Statelor Unite a scăzut cu 55,9 USD, sau 306%, pentru a se reduce la o reducere de minus 37,63 USD pe baril după ce s-a lovit de un nivel minim de 40,32 USD pe baril. Brent a scăzut cu 2,51 USD, sau 9%, pentru a se stabili la 25,57 USD pe baril.

„Spațiul de depozitare este prea plin pentru ca speculanții să achiziționeze acest contract, iar rafinăriile funcționează la niveluri scăzute”, a declarat Phil Flynn, analist la Price Futures Group. în Chicago. „Nu există prea multe speranțe ca lucrurile să se schimbe”

Cererea fizică de brut a dispărut, creând o ofertă globală în timp ce miliarde de oameni rămân acasă pentru a încetini răspândirea noului coronavirus.

Rafinăriile prelucrează mult mai puțin brut decât în ​​mod normal, așa că sute de milioane de barili s-au revărsat în spații de depozitare din întreaga lume.

Comercianții au angajat nave numai pentru a le ancora și a le umple cu excesul de țiței. Un record de 160 de milioane de barili stă în cisternele de petrol din întreaga lume.

Stocurile de petrol brut din SUA din Cushing au crescut cu 9% în săptămâna de până pe 17 aprilie, ajungând la un număr de aproximativ 61 de milioane de barili, au spus analiștii de piață, citând un raport publicat luni de Genscape.

Contractul WTI din iunie a fost tranzacționat și stabilizat mai activ la un nivel mult mai ridicat de 20,43 USD pe baril. Distribuția dintre mai și iunie s-a extins la un moment dat la 60,76 USD, cel mai larg din istorie pentru cele două cele mai apropiate contracte lunare.

Odată cu prețurile petrolului din SUA tranzacționate pe teritoriul negativ, acest lucru înseamnă că …vânzătorii trebuie să plătească cumpărătorii pentru prima dată pentru a lua petrol…

Cu toate acestea, nu este clar dacă acest lucru va scădea prețul și pentru consumatori, care, de obicei, consideră că prețurile petrolului mai mici se traduc în prețuri mai mici pentru benzina la pompă.

„În mod normal, acest lucru ar fi o provocare pentru economia din întreaga lume”, a declarat John Kilduff, partenerul fondului speculativ Again Capital LLC din New York. „În mod normal, ar fi pozitiv pentru 2% suplimentar din PIB. Nu vedeți economii pentru că nimeni nu cheltuiește pe combustibil.”

Investitorii au fost eliberați din contractul din Mai înainte de termenul de luni următoare, din cauza lipsei cererii reale de petrol.

Atunci când un contract futures expiră, comercianții trebuie să decidă dacă să accepte livrarea de petrol sau să își transfere pozițiile în alt contract futures pentru o lună ulterioară.

De obicei, acest proces este relativ simplu, dar de această dată sunt foarte puține contrapartide care vor cumpăra de la investitori și vor prelua petrolul. Depozitarea se completează rapid în Cushing, Oklahoma, unde se livrează brut.

„Închideri scumpe sau chiar falimente ar putea fi acum mai ieftine pentru unii operatori, în loc să plătească zeci de dolari pentru a scăpa de ceea ce produc”, a spus Louise Dickson, analistă pe piețele petroliere Rystad Energy.

Prețurile au fost presate săptămâni de zile de izbucnirea coronavirusului care a atenuat cererea, deoarece… Arabia Saudită și Rusia au luptat în războiul prețurilor și au pompat mai mult.

Cele două părți au convenit în urmă cu mai bine de o săptămână de a reduce oferta cu 9,7 milioane de barili pe zi (bpd), dar acest lucru nu va reduce rapid redundanța globală.

Prețurile petrolului Brent s-au redus cu aproximativ 60% de la începutul anului, în timp ce viitorul petrolului american a scăzut cu aproximativ 130% până la niveluri mult sub costurile de respingere necesare pentru multe exerciții de șist. Acest lucru a dus la oprirea forajului și la reducerea drastică a cheltuielilor.

ALTE DATE CAUZEAZĂ ÎNCERCĂRI ECONOMICE GLOBALE

Datele economice globale slabe pun și ele presiune asupra prețurilor.

Economia germană se află într-o recesiune severă, iar recuperarea este puțin probabilă să fie rapidă, deoarece restricțiile cauzate de coronavirus ar putea rămâne în vigoare mult timp, a spus Bundesbank.

Exporturile japoneze au scăzut cel mai mult în aproape patru ani doar în martie, deoarece livrările directe către Statele Unite, inclusiv mașinile, au scăzut cu cel mai rapid ritm din 2011.

Halliburton Co, care generează cea mai mare parte a operațiunilor sale petroliere în America de Nord, s-a alăturat celui mai mare rival al său, Schlumberger, suferind devalorizări și lovituri în primul trimestru și emite acum o viziune sumbră pentru America de Nord.

Directorii energetici canadieni au organizat un nou program de remediere dezvăluit vineri de guvernul liberal, spunând că ajunge cu săptămâni prea târziu și nu reușește să ofere lichidități necesare companiilor afectate de un șoc imens la cererea de petrol.

Primul ministru, Justin Trudeau, a declarat că Ottawa va cheltui 1,7 miliarde de dolari pentru a curăța puțurile de petrol și gaze rămase în provinciile producătoare de petrol ca parte a unui efort care atenuează întreprinderile împotriva căderii economice produse de COVID-19.

Grupurile de apărare a mediului au aplaudat această mișcare, în timp ce surse oficiale ale industriei și lideri provinciali au susținut, de asemenea, noile cheltuieli.

Dar mai mulți directori din industria petrolieră au spus că programul nu răspunde nevoilor și așteptărilor.

„Acest lucru nu va face nimic”, a spus Grant Fagerheim, directorul executiv al resurselor Whitecap din Calgary. „Dacă acest lucru este cât se poate de bun, va face foarte puțin sau nimic pentru a ajuta operațiunile necesare pentru companii”.

Omenirea s-a debarasat de cărbune… acum, fapt istoric, urmează dispariția petrolului.

Bun venit umanitate în noua eră…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.