VILLAGGIO ROMENO un punct de referință pentru românii din Roma

Toamnă românească la Roma în viziunea Lucianei Ludușan, încă o experiență încununată de succes.

Luciana Ludușan și echipa inimoasă aflată sub bagheta ei, au demonstrat pentru a câta oară zisa românească: ”omul sfințește locul”. Sfințirea înseamnă dragoste, trudă, dăruire, investiție și aspirație, altfel spus, credință. Credință în valorile tradiționale, neuitare a locului de origine, păstrarea identității prin cultură și participare.

Un eveniment, creat inițial pentru copiii românilor din centrul Italiei, s-a transformat lesne într-o sărbătoare a recoltei, a belșugului Toamnei, a unui împreună însuflețit de dorul de România.

Luciana și echipa sa au uneltit să ispitească, ori să răspundă, dorului de acasă prin gustul bucatelor tradiționale împletite cu meșteșugăritul și elementele folclorice esențiale, au izbutit să stârnească un așa de mare interes comunității încât au fost copleșiți.

Despre ce relatăm? Duminică, 2 Octombrie 2022, Villa Fornarola, Villaggio Romeno, locul de suflet a multor români din Lazio, a avut loc un eveniment dincolo de obișnuit. O sărbătoarea a Toamnei și a gustului de acasă. Deja este cunoscut faptul că acest loc este un punct de referință al românilor, cu fiecare eveniment împlinit se configurează o Românie satelit!!! Sau mai bine spus un loc unde oricine vine este cu inima la vedere!

Dar nu oricum, copiii fiind în centrul preocupărilor. Ei au avut spațiul exprimării artistice și a descoperirii unui împreună cretor de poveste, însoțiți de părinții care s-au bucurat de reamintirea gustului de acasă, a bucatelor tradiționale, must, struguri, zacuscă, dulcețuri, magiun dar… mai ales cărți, foarte multe cărți care au fost puse la dispoziție gratuit

Muzica oferită de renumita formație EmiSfera și de interpreta de folclor Denisa Giurgi a fost liantul evenimentului. Nu mai puțin oaspetele special, renumitul chef Eremia.

Fotografiile care urmează sunt mărturii ale unei realități posibile doar prin participarea unei însemnate părți a comunității românești, semn că Luciana Ludușan are credibilitate și respect dobândit în decenii de muncă și dedicare:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.