Declarația Ambasadorului României în Italia, referitor la alegerile din 26 Mai 2019

În urma problemelor foarte grave care au fost create cu prilejul alegerilor din 26 Mai 2019, în comunitățile de români din afara granițelor, constatându-se incidente extrem de periculoase sub aspect penal, cum ar fi împiedicarea exercitării dreptului la vot, apoi, aglomerații foarte mari la secții, (chiar intervenția forțelor de ordine în unele cazuri, de fericire aceasta nu și în Italia), organizarea defectuoasă a secțiilor de votare, violențe și presiuni asupra personalului din secții, asupra oamenilor care erau la cozile impresionante, ș.a., mai multe voci din comunitate au dat vina pe ambasadori, pe ministrul de externe (care și acesta la rândul lui a dat vina pe ambasadori), pe întreg guvernul român.

Redacția noastră s-a făcut purtătorul vocilor unei părți a comunității de români din Italia, afectați de cele întâmplate, și a solicitat printr-o scrisoare deschisă poziția Ambasadei.

Aceasta, chiar prin persoana Ambasadorului, Domnul George Bologan, a acordat lămuririle necesare, mai mult, a organizat o declarație de presă, în seara zilei de astăzi, Marți 28 Mai 2019, la sediul Ambasadei de la Roma. (Surse FOTO: roma.mae.ro, VIDEO: Vocativ Plus)

Vă invităm să vizionați această declarație ca răspuns și a solicitărilor noastre:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.