12 greșeli pe care toată lumea le face când își prepară cafeaua acasă

cea mai buna cafea
cafeaua ideala

12 greșeli pe care toată lumea le face când își prepară cafeaua acasă

Cea mai bună ceașcă de cafea pe care ați băut-o vreodată este cea pe care o puteți prepara în bucătăria dumneavoastră, atât timp cât evitați aceste greșeli comune în a face cafeaua.

Unii spun că italienii, napoletanii în special, se pricep cel mai bine la cafea. Alții spun că etiopienii sau arabii… Promitem că vom dezvolta subiectul istoriei cafele într-un alt articol, acum, vă prezentăm erorile amintite în titlul de astăzi:

Eroarea nr. 1: utilizarea apei insuficient încălzite

Multe dispozitive nu ating niciodată temperatura ideală (90 până la 96 grade C) pentru o cafea perfectă. Apa la această temperatură extrage cea mai mare aromă din cafea. Apa abia fiartă se toarnă peste boabele măcinate și se lasă la infuzat 3-4 minute.

Eroarea nr. 2: utilizarea boabelor măcinate cu prea mult timp în urmă

Cumpărarea de boabe pre-măcinate este o mare eroare. De îndată ce boabele de cafea sunt măcinate, încep să-și elibereze aromele nuanțate.

Cu cât este măcinată mai de mult, cu atât aroma va fi diminuată. Ideal, se macină boabele imediat înainte de folosire.

Investiți într-o râșniță de preferință manuală și nu electrică, pentru o măcinare cât mai fină.

Măcinați atât cât aveți nevoie, dacă nu sunteți singur la ritualul băutului cafelei, în timp ce apa se încălzește.

Eroarea nr. 3: se toarnă cafeaua într-o ceașcă rece

Gândiți-vă la asta. Dacă turnați lichid fierbinte într-un recipient cu temperaturi mai scăzute, nu va rămâne fierbinte mult timp, nu-i așa?

Extindeți-vă plăcerea sorbirii unei cafele ideale prin preîncălzirea ceștii. Partea cea mai bună este că apa este deja pe punctul de a fierbe: doar… trucul… turnați puțină apă în ceașcă, lăsați-o acolo în timp ce cafeaua se infuzează și aruncați apa din ceașcă chiar înainte de a o umple cu cafea.

Eroarea nr. 4: beți din tipul greșit de ceașcă

Acele elegante căni de ceai din porțelan pe care le aduceți pentru o petrecere la un ceai sau ceașca de cafea Corelle super-funcțională pe care ați avut-o de ani de zile vor scădea rapid în temperatură. Deci, frumoase dar nu și utile…

O ceașcă cu pereți groși menține mai mult timp temperatura fierbinte a cafelei. Încercați să găsiți o ceașcă de cafea albă în stil restaurant, cu un perete cât mai gros. Va fi o experiență unică să sorbim cafeaua din cești ceramice robuste și lucrate manual.

Eroarea nr. 5:  folosirea boabelor foarte învechi

Aceasta intră pe teritoriul fanaticilor de cafea … dar încă o dată, cine vrea să bea cafea proastă? În mod fericit ar fi să utilizați boabele care au fost prăjite măcar în ultimele trei săptămâni. Ideal ar fi să fie abia prăjite acasă…

Cel mai simplu mod de a vă asigura acest lucru este să cunoașteți data prăjirii. Firmele care vând boabele adesea etichetează pungile cu aceste informații.

Dacă primiți o pungă de boabe la magazinul alimentar local, verificați partea de jos a pachetului – acestea marchează adesea data acolo.

Sunt și magazine specializate care o prăjesc și o macină cafeaua în fața dumneavoastră… rare, dar sunt. Căutați-le…

Eroarea nr. 6: măsurarea cafelei …din ochi…

Gătirea boabelor proaspăt prăjite și măcinate cu grijă dar măsurată din ochi este un obicei la care veți renunța de acum înainte.

O regulă bună este să folosiți opt lingurițe la un dispozitiv tip filtru de 34 de uncii (dimensiune standard). Aceasta va duce la o cafea îndrăzneață și decisivă, dar nu la fel de puternică precum espresso.

Presați bine cafeaua în locașul ei în dispozitivele espresso, măsura este chiar acolo și este justă…

Eroarea nr. 7: nu alegeți bine zahărul și laptele

Modul în care cineva își bea cafeaua este o chestiune de alegere personală, dar întotdeauna vă recomandăm să încercați să obțineți aroma maximă pentru fiecare înghițitură.

Multe cafenele au acele mici pachete de zahăr brun brut (cunoscut și sub numele de zahăr de trestie). Acest îndulcitor are pur și simplu un gust mai bun decât zahărul alb.

În ceea ce privește laptele, recomandăm laptele integral dar NU pe din două cafea-lapte. Picurați puțin, după gust. Laptele fără grăsime poate dilua rău cafeaua. Pentru o cafea autentică renunțați la îndulcitori și lapte…

Eroarea nr. 8: utilizarea unui raport incorect de cafea/apă

Ați gustat vreodată o ceașcă de cafea și vă iritați, fir-ar, chiar e atât de slabă? Poate o fi având prea multă apă – sau nu este suficientă cafea – pentru proporția justă.

Convențional: două linguri de cafea pentru o cană în cazul cafelei americane (preferata românilor și nu doar) La espresso e mai simplu, nu puteți greși dacă umpleți dispozitivul corect!…

Eroarea nr. 9: deloc preocupați de calitatea apei

Este tentant să folosiți apa de la robinet, deoarece este ieftină și trebuie doar să glisați robinetul, dar veți simți cu adevărat diferența atunci când treceți la apa filtrată sau la apa de izvor proaspătă sau nu de mult îmbuteliată.

Acest lucru se datorează faptului că aceste ape nu conțin cloruri și nu sunt acide. În caz contrar, impuritățile apei de la robinet vor afecta puternic gustul cafelei.

Eroarea nr. 10: lăsați zațul vechi în coșul de filtrare sau dispozitivul espresso

Dacă sunteți un adevărat băutor de cafea, asigurați-vă că eliminați zațurile imediat după prepararea cafelei. Dacă stau în filtru câteva zile, se pot mucegăi și va trebui să curățați foarte bine mașina înainte de a o folosi din nou.

Eroarea nr. 11: păstrați cafeaua în locul nepotrivit

Nu există un loc potrivit pentru depozitarea cafelei. Va trebui totuși să găsiți un loc fără umiditate. Acest lucru poate însemna utilizarea unui recipient cu capac etanș (precum un borcan din sticlă)

Sau depozitarea în pungă specială sau folosirea unei cutii de cafea, ambele mereu bine închise și depozitate pe un raft la loc uscat (ați fost sfătuit greșit: nu în congelator, unde este umiditatea cea mai crescută).

Eroarea nr. 12: uitați să curățați mașina

Ca orice altceva din bucătărie, mașina dvs. de cafea trebuie curățată regulat. Spălați carafa, coșul de filtrare și capacele, în apă cu detergent special după fiecare utilizare. Și cel puțin o dată pe lună efectuați un ciclu de infuzare folosind părți egale de apă și oțet.

Băutul cafelei pentru mulți este o dependență, pentru alții de-a dreptul un cult sau un ritual de mare respect de sine. Mereu însă… o ocazie de prietenie…

Acum, eliminând erorile, vă așteptăm aici să comentați despre experiența trăită sau despre metodele dvs. secrete de a face o cafea …imperială…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.