15 septembrie – Ziua internațională a democrației (care lipsește sau este furată de către aleși)

Democrația este celebrată pe 15 septembrie. Ziua internațională a democrației amintește că trebuie să promovăm și să protejăm democrația. Iniţiativa acestei sărbători a aparţinut unui grup de 8 state, între care și România.

România în ultimii 30 de ani a fost supusă unei democrații ciudate: alesul a fost mereu cel mai crunt dușman al alegătorului… alesul a decis ce este mai bine pentru el și pentru grupul său mafiot, nu pentru țara lui.

Ziua reprezintă un prilej pentru un noi angajamente de respectare a statului de drept și a drepturilor fundamentale ale omului.

Ex-preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a spus: „Trebuie să ne amintim că democrația înflorește prin participare și este amenințată de apatie, teamă și intoleranță, dar și de provocările economice. Nu trebuie să luăm democrația ca atare“.

Ziua internațională a democrației a fost creată de ONU în 2007 și celebrată pentru prima dată în 2008. Ziua de 15 septembrie marchează adoptarea în 1997, de către Uniunea Inter-parlamentară (o organizație mondială a parlamentelor) a Declarației universale privind democrația, care afirmă principiile acesteia și elementele guvernării democratice.

„Dialogul și incluziunea sunt ingredientele cheie ale culturii politice bazate pe toleranță și respect reciproc. Dialogul între diferitele forțe politice și dialogul între politicieni și cetățeni sunt esențiale în găsirea de soluții eficiente“, a mai spus Schulz.

Democrația – în traducere literală „conducere de către popor”, din grecescul  δημοκρατία – demokratia, de la demos, „popor” + kratos, „putere” = „puterea poporului”) este un regim politic care se bazează pe voința poporului. Principiile de bază ale democrației sunt votul universal și suveranitatea națiunii.grecescul δημοκρατία – demokratia, de la demos, „popor” + kratos, „putere” = „puterea poporului”) este un regim politic care se bazează pe voința poporului. Principiile de bază ale democrației sunt votul universal și suveranitatea națiunii

De esența democrației moderne ține respectarea drepturilor omului (egalitatea în fața legii, dreptul la opinie etc.), pluripartidismul, limitarea și separarea puterilor în stat.


Pentru ca să fie cu adevărat democrație într-un stat, este nevoie de instrumentul suprem prin care poporul să fie apărat de abuzurile reprezentanților săi aleși. Nu este suficient dreptul la protest și votul, ne-realegerea celor care au dezamăgit alegătorii, acest instrument este LEGEA.

Legea responsabilizării actului politic prin care se poate pedepsi abuzul săvârșit de alesul țării atunci când împlinește un act politic împotriva poporului și a voinței sale.

Astăzi, oricare cetățean este supus miilor de legi care armonizează viața unui popor, excepție făcând aleșii țării, ei pot decide orice, ca act politic, fără ca să poată fi trași la răspundere, fiindcă lipsește legea care înfierează abuzul politic.

O astfel de lege lipsește în întreaga lume. Au avut grijă să ne facă legi nouă, însă lor NU, Au imunitate. Cereți asta în campaniile electorale și viața tuturor se va schimba, corupția se va stinge, abuzurile vor înceta.

Ce poți face astăzi unui guvern sau unui decident, care ia o măsură politică cu grave urmări pentru prezentul și viitorul națiunii? De exemplu: bugetul cheltuit prost, taxe abuzive, înstrăinarea resurselor țării, subminarea pieței autohtone în favoarea celei externe dincolo de principiul concurenței libere, ș.a. NIMIC. De ce? Lipsește legea aceasta.

Politicienii pot fi acuzați de sperjur sau de alte fapte penale când acestea sunt dovedite, dar nu și pentru deciziile luate în exercițiul funcțiunii prin care te pot distruge. Iar ei profită de lipsa legii și își fac de cap…

Nu există codul onoarei când BANUL este adevăratul stăpân al așa zisei democrații. De asta, statul de drept trebuie să înceapă cu legi de sus în jos.

Democrația nu ți-o aduce marile puteri, ele vin să te subjuge. Democrația nu vine decât din voința ta. Educă-te. Nu mai permite aleșilor să facă orice vor ei… Cere legea răspunderii actului politic. Nu mai merge pe …cuvântul de onoare…!

Lipsa acestei legi face ca oricine ai alege să opereze la fel sau mai rău decât predecesorul.

Privește istoria ultimilor 30 de ani în România, fiecare au pus umărul la distrugerea țării iar tu nu ai avut și nu ai o lege prin care să-i pedepsești.

Lipsa legii se numește anarhie, iar de la un anumit nivel în sus, nu există decât o lege: supunerea față de MĂRIA SA, BANUL, în paguba ta și a copiilor tăi. Tu nu contezi.

Educația democratică te învață să ceri care legi să ți se facă… cere-le.

Odată ales conducătorul, el nu poate întreprinde NIMIC împotriva voinței tale.

Fă-ți legea prin care să-l poți trage la răspundere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.