60 de morți și 200 de răniți. Oamenii au fost călcați de tren, când participau la un eveniment religios

Peste 60 de persoane au murit și peste 200 au fost rănite aseară după ce un tren a intrat într-o mulțime, în apropierea orașului indian Amritsar, din regiunea Punjab.

„Oamenii stăteau pe şi lângă şinele de cale ferată la periferia oraşului Amritsar urmărind arderea unor efigii la festivalul religios Dusshera în momentul în care trenul i-a lovit”, a declarat un ofiţer de poliţie pentru Reuters, conform Agerpres.

Potrivit postului de televiziune Times Now, oamenii nu au auzit trenul apropiindu-se din cauza zgomotului produs de artificii.

Printre victime s-ar număra mai mulţi copii. Se pare că la locul accidentului s-ar fi aflat în jur de 700 de persoane, a informat agenţia de ştiri IANS.

Potrivit agenţiei de presă ANI, care citează martori, trenul avea viteză foarte mare.

„Sunt peste 50 de morţi. Prioritatea este acum să îi ducem pe răniţi la spital”, a spus şeful poliţiei din Amritsar, S. S. Srivastava, care a precizat că 60 de persoane au fost duse la spital.

Mai mulţi oficiali indieni, între care şi preşedintele Ram Nath Kovind, au transmis condoleanţe familiilor victimelor.

„Tragedia este sfâşietoare. Cele mai profunde condoleanţe pentru familiile care i-au pierdut pe cei dragi şi mă rog ca răniţii să se însănătoşească rapid. Am cerut oficialilor să furnizeze imediat ajutorul necesar”, a scris premierul Narendra Modi pe Twitter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.