9 avantaje importante ale petrecerii timpului în natură împreună cu copiii

Pe măsură ce copiii cresc, au nevoie de mai multe activități în aer liber în natură, ceea ce este esențial pentru dezvoltarea copilului.

9 avantaje importante ale petrecerii timpului în natură împreună cu copiii

Pe măsură ce copiii cresc, au nevoie de mai multe activități în aer liber, în natură, ceea ce este esențial pentru dezvoltarea copilului.

Cu toate acestea, copiii astăzi petrec jumătate din timp în interior, în comparație cu părinții lor pe când erau mici.

În timp ce cantitatea de timp petrecută de copii în aer liber este în scădere, beneficiile petrecerii timpului în natură cu copiii cresc.

S-ar putea părea că micuțul tău este pur și simplu uimit în mediul înconjurător, însă mințile lor absorb totul și le pregătesc pentru o viață plină de curiozitate și învățare.

În timp ce părinții pot fi tentați să își ducă odraslele în vacanțe grandioase și elaborate, cele mai bune momente sunt petrecute atunci când sunt deconectați și trimiși în natură.

Asta nu înseamnă că natura ar trebui să înlocuiască timpul pe care copiii îl petrec cu gadget-urile lor.

Cu toate acestea, dacă neglijezi complet natura, copiii tăi vor lipsi de oportunități incredibile.

De ce este importantă natura în dezvoltarea copilului?

Indiferent de situația în care vă aflați, datorați copiilor dvs. să le oferiți elementele de bază pentru dezvoltarea nivelului superior.

Înainte de nașterea iPod-urilor, iPad-urilor și smartphone-urilor, copiii au avut ocazia să se distreze singuri.

Când copiii ies în natură, se pierd într-o lume a imaginației și a minunilor. Așa se explică de ce să le spui copiilor tăi „să se joace afară”, fiindcă este natural și instinctiv.

Aceasta deoarece părinții știu cât de importantă este natura pentru dezvoltarea copiilor.

Petrecerea timpului în natură are multe beneficii de care se pot bucura atât copii, cât și adulți.

Mediul permite dezvoltarea rapidă a copiilor.

Unul dintre motivele pentru care natura este importantă pentru copilul nostru se datorează mediului senzorial bogat pe care natura îl oferă. Cu toate acestea, momentele „wow” construiesc abilitățile de gândire critică a copilului.

Avantajele petrecerii timpului în natură pentru copii

Atunci când aprofundați motivele pentru care natura este esențială în dezvoltarea copilului, este ușor de înțeles de ce o zi de joacă fizică în aer liber este vitală.

Există avantaje pentru mintea unui copil care își petrec timpul în natură. Ele includ:

1. Fundamentul învățării

Majoritatea lucrurilor pe care le facem în natură este un experiment. Pentru copii, este la fel de simplu să răspundă dacă ai să-i întrebi cum se simt să țină în mână unul dintre acele lucruri verzi pe care le văd.

În cazul lor, rezultatul este de obicei incredibil de semnificativ. De asemenea, petrecerea timpului cu copilul dvs. în natură, se face răspunzând la toate întrebările sale și direcționându-l către lucruri care l-ar putea interesa, vă va oferi un avantaj în știința și în abilitățile de citire.

2. Încurajarea independenței

Fiecare mamă și tată își doresc ca micuții lor să aibă un viitor frumos. Deci, ce poți face ca părinte pentru a te asigura că viitorul copilului tău poate deveni sigur și independent?

În funcție de vârsta copilului dvs., copiii dvs. pot fi capabili să se ocupe de anumite sarcini, cum ar fi udarea plantelor din curtea dvs., ceea ce poate încuraja independența copilului.

De asemenea, puteți învăța copilul dvs. cum să aibă grijă de plante și să îi încurajați să petreacă timp în natură chiar și atunci când nu sunteți cu ei.

3. Construirea încrederii

Copiii învață să facă lucruri indiferent de consecințe din cauza curiozității lor. Este important să oferiți copilului feedback pozitiv atunci când pune întrebări sau face fapte bune în natură.

Dacă copilul dvs. întâmpină o întârziere în aer liber, bucurați-vă.

4. Promovează creativitatea și imaginația

Copiii, în special cei sub vârsta de trei ani, sunt atât de receptivi la ceea ce fac oamenii și își pot influența viața de zi cu zi.

Desigur, copiii sunt inovatori puternici. Petreceți timp în natură cu copiii dvs. lăsându-i să stea pe un cal de jucărie. Acest lucru vă permite să-i expuneți în lumea în care își pot folosi toate simțurile pentru a-și imagina cum ar putea arăta și simți elementele naturile externe.

5. Educă responsabilitatea

O modalitate de a învăța responsabilitatea la copii este de a-și dezvolta potențialul într-o etapă timpurie a vieții lor.

Când sunteți în natură cu copiii, dați-le ceva de făcut și explicați sarcina în termeni simpli. Dacă temele sunt un pic prea complicați pentru copil, atunci părintele poate face parte din sarcină.

6. Oferă stimulare cognitivă

Cercetările arată că natura oferă beneficii infinite dezvoltării cognitive, emoționale și fizice a copilului.

S-ar putea părea că natura nu oferă genul de stimulare oferit în jocurile video, ci activează mai multe simțuri. Natura permite copiilor să dezvolte cunoștințe, dispoziție și rezolvarea problemelor.

7. Îi face să se miște

Permiterea activității copiilor dvs. este foarte importantă. Petrecerea timpului în natură cu copiii dvs. le permite să rămână activi, promovând activitatea fizică și sănătatea generală.

Reduce grăsimea corporală și întărește oasele și mușchii bebelușului. De asemenea, a rămâne în mișcare are un efect pozitiv asupra creierului.

8. Îi face să se gândească

Obținerea de cunoștințe și creșterea curiozității este o parte esențială și naturală a creșterii copilului.

Natura oferă copilului oportunitatea de a gândi și de a testa cum funcționează lucrurile pentru a dezvolta abilități de gândire critică. Generarea unui răspuns la întrebări este fundamentală și benefică.

9. Reduce stresul și oboseala

Unul dintre avantajele petrecerii timpului în natură cu copiii dvs. este efectul restaurator pe care spațiul verde îl are asupra sănătății mintale a copiilor.

Aerul proaspăt oferă un efect calmant foarte necesar care reduce oboseala și stresul. Pe termen lung, petrecerea timpului în natură împiedică dezvoltarea tulburărilor psihiatrice.

Pe vremuri, jocul însemna mersul pe bicicletă cu prietenii prin parc sau săritul pe o trambulină în curtea din spate.

În vreme ce statul cu ochii pe un ecran devine rapid pasionant și preferat pentru copii, petrecerea timpului în aer curat este vitală pentru dezvoltarea intelectuală, socială, emoțională, spirituală și fizică a copilului.

Așadar, ar fi mai bine dacă îți introduci copilul în lumea mare pentru a se bucura de beneficiile nelimitate ale petrecerii timpului în natură cu copiii, mai ales în timp ce ei sunt agitați sau nemulțumiți… imediat le vor trece acestea și se vor bucura de viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.