90 de amenzi în doar doi ani – identitate furată

Fiindcă sunt rom, sunt protejați de către autorități? – Aceasta este ceea ce s-a întâmplat cu Renato Cardone, un antreprenor de 70 de ani din San Severo (provincia Foggia), complet în necunoștință de ceea ce se întâmpla în spatele lui. Dintr-o dată și-a dat seama că identitatea sa a fost furată și că împotriva lui au fost emise mai multe contravenții pentru care nu avea nicio vină.

Primul episod a fost în decembrie 2016, unde  antreprenorul este vizitat de Poliție în căutarea  “conducătorului” auto al unui vehicul care nu s-a oprit la semnalul stop al polițistului.

Din acel moment, amenzile în contul lui se înmulțesc continuu, până la cifra remarcabilă de 90 de amenzi. Abia mai apoi s-a realizat că identitatea lui Cardone a fost furată și că în numele său au condus un număr de mașini înregistrate în circulație pe numele său și, mai mult, aflate simultan în diferite și îndepărtate părți ale peninsulei: de la Roma și provincia până la Toscana, Liguria, Trentino și Foggia. Singurul lucru în comun faptul că toate aceste mașini (mai exact 16 la număr) de diferite mărci, inclusiv Jaguar, Mercedes și BMW. La momentul infracțiunilor au fost conduse de cetățeni rom din Europa de Est; toți au condus nederanjați, fără să se teamă de lipsa unei acoperiri asiguratorii sau că sunt fără permis de conducere. Unii dintre aceștia nu aveau nici măcar o reședință fixă, alții erau domiciliați în taberele de romi din jurul Romei. Ei, au acumulat în acești 2 ani multe amenzi pentru: exces de viteză, interdicții de parcare, infracțiuni în zonele ZTL etc.

„Dacă nu aș fi reușit să anulez unele aș fi pierdut șapte permise de conducere ținând seama de gravitatea contravențiilor comise. Dar numai în taxele legale această afacere nebunească m-ar fi costat 10 mii de euro“, a declarat Cardone, care a primit ultima amendă de peste 5000 de euro de la Rutieră. ”Contravenția a venit după ce polițiștii au oprit spre Ardeatina pe un român care conducea un vehicul fără asigurare. Acel om a declarat că eu i-aș fi împrumutat mașina, ceea ce nu este adevărat. Masina a fost confiscată, românul s-a întors la el în țară și eu sunt aici cu încă o altă amendă. Dar mi-au spus că, dacă plătesc rapid voi plăti doar două mii de euro. Absurd“, spune furios antreprenorul înșelat.

„La Roma, de exemplu, subprefectul a înțeles situația și încearcă să mă ajute. Dar eu nu știu cum să se oprească această avalanșă de plângeri pe care le primesc, mai ales că nu îmi dau seama ce se așteaptă pentru ca să se deschidă o anchetă de mai mare amploare, care să pună în lumină organizație care a folosit datele mele personale, pentru că este clar că aceasta este o bandă cu sediul la Roma și Lazio și care cumpără și fac acte sau intermedieri pentru a efectua pasaje de proprietăți false în numele meu. Autorii folosesc fotocopii de documente cu numele meu, o dată pe unul dintre ele a fost scris că sunt văduv”. Sursa il giornale.it

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.