Explozie puternică la Rocca di Papa, lângă Roma, 16 răniți printre care trei copii

O explozie a distrus pe jumătate o clădire cu trei etaje în Rocca di Papa, în provincia Roma. 16 oameni au fost răniți, inclusiv primarul Emanuele Crestini și trei copii.

Explozia, din cauza unei scurgeri de gaze, a cauzat prăbușirea unei părți a clădirii. La câțiva pași distanță se află sediul municipalității.

Conductele de gaz deteriorate în timpul unor lucrări – pompierii, care se temeau de o a doua explozie în interiorul clădirii, au blocat zona și au evacuat casele cartierului vechi. „De la primele sondaje – explică într-o notă compania Italgas – dispersia de gaz, de la care a pornit explozia, a fost cauzată de deteriorarea unei conducte de către o societate terță, străină de Italgas, care a efectuat lucrări”.

Grave o fată de 5 ani, în cod roșu cu severe răni faciale și craniene. Ceilalți doi copii au fost spitalizați în spitalul din Frascati.

Primarul are arsuri pe față și brațe, el a fost ultimul care a părăsit clădirea și este cel mai grav rănit. De asemenea, are arsuri un funcționar Municipal și comandantul poliției locale.

Un angajat al comunei: „sunt în viață prin miracol”, mărturia unuia dintre cei 54 de angajați ai Primăriei Rocca di Papa, care au fost în interiorul clădirii, la momentul exploziei.

Pentru a se pune în siguranță, împreună cu colegii săi, a înfruntat o escaladare prin flăcări, spune el.

Pentru a declanșa explozia ar fi fost instalația electrică a liftului – anchetatorii care investighează cauza exactă a incendiului, nu exclud faptul că, în timpul lucrărilor de excavare în stradă, să fi fost deteriorată o țeavă și că gazul s-ar fi acumulat apoi pe interiorul liftului clădirilor implicate în explozie. Potrivit tgcom24.

Martorii vorbesc de un miros puternic de gaz sesizat la casa liftului. Pentru a face scânteia, conform primelor anchete, ar fi putut fi sistemul electric care alimentează liftul clădirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.