A furat de mâncare pentru fiul de 4 ani – Șase luni de închisoare

S-a întâmplat într-un supermarket din Milano. Omul, oprit de pază cu o felie de carne friptă, o bucată de brânză și o sticlă de ulei.

Furase pentru a-și hrăni fiul de 4 ani. Judecătorul l-a condamnat la 6 luni de închisoare. Legea e lege, nicio compasiune din partea judecătorului.

Filippo, 34 de ani, șomer și tatăl unui băiat de 4 ani, este protagonistul poveștii a numeroși alți tați de familie care, ca și el, încearcă să supraviețuiască …așa cum pot.

Filipo, totuși, va trebui să servească șase luni de închisoare pentru că a strecurat în buzunare și sub giacă o felie de carne, o bucată de brânză și o sticlă de ulei.

„Am furat pentru că un fiu în vârstă de 4 ani mă aștepta flămând. Am cerut ajutorul tuturor. De asemenea, am căutat zilnic în oraș pentru un loc de muncă, dar nimeni nu m-a ajutat. E adevărat, am furat … dar nu sunt un hoț. Sunt doar un tată de familie disperat care, pentru a-mi hrăni fiul, am furat o bucată de carne și o felie de brânză”.

În realitate, Filipo mai fusese prins – acum două săptămâni – pentru furtul de pâine, lapte și un pachet de șuncă, de pe rafturile unui supermarket. El luase ceea ce era suficient pentru a-și hrăni nu doar copilul, dor pentru a pune și ceva în frigider acasă și pentru a-și hrăni și soția pe lângă fiul de patru ani.

Atunci, a fost judecat la urgență, Filippo a fost condamnat la cinci luni cu libertate condiționată și eliberat.

Cu câteva zile în urmă, însă, omul a fost surprins din nou în timp ce încerca să iasă dintr-un supermarket din Viale Padova, Milano.

Managerul supermarketului, odată ce a observat hoțul furând, a chemat carabinierii. Când au sosit acolo, militarii l-au arestat cu acuzația de furt agravat.

Acum, fără să încurajăm furatul, cum credeți că ar putea să supraviețuiască o familie care NU găsește de muncă?

După cum s-a observat, omul nu fura produse de lux sau alcool, ci doar mâncare… Este jalnică situația în care o societate nu este capabilă să ofere posibilitatea ca nimeni să nu moară de foame.

Nu disprețuim decizia judecătorului sau legea, ci doar clasa care se pretinde la putere și fără să facă mare lucru pentru țară au cu ce se îmbuiba ei și odraslele lor…

Gestul lui Filipo este doar simbolul unei părți din Italia, și nu doar din Italia, care este redusă cu adevărat la dramatice situații economice, în disonanță totală cu bani publici irosiți și utilizați în mod abuziv.

Bani publici, care ar putea fi puși la dispoziția acelor oameni săraci care nu au ce să mănânce măcar o masă pe zi.

Dragă alesule, ai mâncat azi? Dragi toți aleșii lumii, voi toți și nobilele voastre familii ați mâncat azi?… De ce?  Pentru că sunteți aleșii țărilor doar ca să mâncați, nu să dați de mâncare. Sunteți slugile banului și nu în slujba țărilor… Lașilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.